Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Vezirköprü Anadolu lisesi 2. DÖNEM PERFORMANS GÖREVİ ADI.BÜŞRA SOYADI.BALCI NO.675 SINIF.9 E KONU. RÜZGARLARIN OLUŞTURDUĞU ŞEKİLER.

Benzer bir sunumlar


... konulu sunumlar: "Vezirköprü Anadolu lisesi 2. DÖNEM PERFORMANS GÖREVİ ADI.BÜŞRA SOYADI.BALCI NO.675 SINIF.9 E KONU. RÜZGARLARIN OLUŞTURDUĞU ŞEKİLER."— Sunum transkripti:

1 Vezirköprü Anadolu lisesi 2. DÖNEM PERFORMANS GÖREVİ ADI.BÜŞRA SOYADI.BALCI NO.675 SINIF.9 E KONU. RÜZGARLARIN OLUŞTURDUĞU ŞEKİLER

2 A.Rürların Oluşturduğu Yer Şekiller: A.Rüzgarların Oluşturduğu Yer Şekiller: Rüzgarların bir bölgede etkili olabilmesi için o bölgenin kurak veya yarı kuraközellikte olması gerekir.Ayrıca biki örtüsünün varlığı da rüzgarın yeryüzünü şekillendirerek şekiller oluşturmasını engeller. Yeryüzünü teşkil eden malzemelerin gevşeközellikte olması rüzgar aşındırmasını kolaylaştırır.Anlaşılacağı gibi rüzgarların en fazlaçöllerde etkili olması bir tesadüf değildir.

3


"Vezirköprü Anadolu lisesi 2. DÖNEM PERFORMANS GÖREVİ ADI.BÜŞRA SOYADI.BALCI NO.675 SINIF.9 E KONU. RÜZGARLARIN OLUŞTURDUĞU ŞEKİLER." indir ppt

Benzer bir sunumlar


Google Reklamları