Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

İNTERNET YÜZÜNDEN KARŞILAŞILAN PROBLEMLER SEMİNERİNE HOŞGELDİNİZ…

Benzer bir sunumlar


... konulu sunumlar: "İNTERNET YÜZÜNDEN KARŞILAŞILAN PROBLEMLER SEMİNERİNE HOŞGELDİNİZ…"— Sunum transkripti:

1 İNTERNET YÜZÜNDEN KARŞILAŞILAN PROBLEMLER SEMİNERİNE HOŞGELDİNİZ…

2 İnternetin Gerekliliği İnsanlık tarihinin birbirinden önemli dönüşümlerinden biri de sanayi toplumundan bilgi çağına geçiştir ki, bu geçişte en belirleyici unsur internettir. Günümüz insanının iletişim erişim hızını, SANİYELERE İNDİREN bu teknoloji sayesinde bugün dünya küçülmüş, küreselleşme denilen kavram ortaya çıkmıştır.

3 İNTERNETİN ZARARLARI Dili olumsuz etkileyebiliyor. (Chat ve MSN)  Amerika'daki Vanderbilt Üniversitesi'nden Profesör Kevin Leander 13-15 yaş arası gençler üzerinde yaptığı 3 yıllık araştırma ile internette sohbet ve mesajlaşmanın dili, özellikle de yazı dilini kötü etkilediğini belirledi.  Mesajlarda kullanılan dilin İngilizce (ülkemiz için Türkçe) olmadığı, ifade ediliyor.  Selam… slm Ne haber…..nbr  Kendine iyi bak…..kib Aleykümselam….asm

4 Güvenlik  İnternet korsanları, bilgisayarlara virüs salarak o bilgisayar kullanıcılarının kimlik ve banka hesap bilgilerini çalarak, bilgisayarda hırsızlık yapmaktadırlar.

5 ÖÖÖÖğrenciler Google arama motorundan herhangi bir şey ararken, karşılarına pornografik,din düşmanı, suç örgütü vb siteler çıkabiliyor.Böylece gençler, bu suç örgütlerinin ağına düşerek paralarını, ahlaklarını,namuslarını ve canlarını kaybedebilmektedirler.

6   Bilgisayar ve bunun yan ürünü olan internet hayatımıza girdikten sonra, sokağın ve kötü arkadaşın yerini ‘internet kafe’ler aldı.

7 EN İYİ ZAMAN ÖLDÜRME ARACI  “Anne şu düşmanları da öldüreyim de gelip uyuyacağım.” diyen bir çocuk derslerinde ne kadar başarı gösterebilir?  İnternetteki savaş oyunları, çocukları kavgacı ve küfürbaz etmektedir.

8  İnternet, insanı ailesinden ayırır ve yalnızlaştırır. Duygusuz, yalnızca kendisini düşünen, diğer insanlardan nefret eden bireyler ortaya çıkar.

9 Cinsel benliği oluşmamış çocukların cinsel içerikli siteleri ziyaret etmeleri sebebiyle cinsiyet ve kişilik bunalımlarına düşebilirler. Cinsel benliği oluşmamış çocukların cinsel içerikli siteleri ziyaret etmeleri sebebiyle cinsiyet ve kişilik bunalımlarına düşebilirler.

10 Korku, şiddet ve ölüm içerikli internet görselleri ve filmleri; çocukların akıl ve ruh sağlıklarının bozulmasına neden olmaktadır.

11  Eğer internetteki zararlardan uzak durup, onu bir haberleşme,dev bir kütüphane ve bilgi alışveriş aracı olarak kullanırsak; internet bizim için en iyi dost olur.  İnterneti ilaca benzetebiliriz. Eğer ilacı zamansız, ölçüsüz ve çok miktarda kullanırsak bizi zehirler ve öldürebilir. İşte internette böyledir.

12 SEMİNERİMİZE KATILDIĞINIZ İÇİN TEŞEKKÜR EDERİZ. İMKB SARIÇİÇEK İÖO İMKB SARIÇİÇEK İÖO BASIN-YAYIM VE İLETİŞİM KULÜBÜ BASIN-YAYIM VE İLETİŞİM KULÜBÜ


"İNTERNET YÜZÜNDEN KARŞILAŞILAN PROBLEMLER SEMİNERİNE HOŞGELDİNİZ…" indir ppt

Benzer bir sunumlar


Google Reklamları