Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

BİLGİ TEKNOLOJİSİ VE TOPLUM KAVRAMLAR  Bilgi Toplumu: Bilgi üretimi ve etkileşiminin olduğu toplumdur.  Bilgi Otoyolu: Birçok bilgisayarın bağlı olduğu.

Benzer bir sunumlar


... konulu sunumlar: "BİLGİ TEKNOLOJİSİ VE TOPLUM KAVRAMLAR  Bilgi Toplumu: Bilgi üretimi ve etkileşiminin olduğu toplumdur.  Bilgi Otoyolu: Birçok bilgisayarın bağlı olduğu."— Sunum transkripti:

1 BİLGİ TEKNOLOJİSİ VE TOPLUM KAVRAMLAR  Bilgi Toplumu: Bilgi üretimi ve etkileşiminin olduğu toplumdur.  Bilgi Otoyolu: Birçok bilgisayarın bağlı olduğu ağ sistemleridir.  Elektronik Ticaret: Mal ve hizmetlerin elektronik ortamda satın alınması

2 İYİ BİR ÇALIŞMA ORTAMI İYİ BİR ÇALIŞMA ORTAMI

3 Yüksekliği ayarlanabilir, sırtı bele uygun ve esnek bir ergonomik koltukta oturulmalıdır. Dik oturulmalı ve sırt desteklenmelidir. Monitörün üst kenarı ile göz hizasının aynı seviyede olmasına dikkat edilmelidir. Monitörden 45-75 cm uzakta oturulmalıdır.

4 15-20 dakikada bir kısa süre gözleri uzağa odaklayarak göz kasları dinlendirilmelidir. Saat başı mola vererek oda temiz hava ile doldurulmalı ve ufak egzersizler yapılmalıdır. Işık yansıma ve parlamaları önlenmelidir.

5 Bilgisayarımız ve Sağlığımız Yanlış oturuşun zararları

6 Koltuk: Sırt desteği Aşağı yukarı ayarlanabilmeli Kol destekleri olmalı Oturma yeri kendi ekseni etrafında dönebilmeli Ayakları tekerlekli olmalı Ot urma yeri kaygan olmayan bir kumaşla yapılmış olmalı

7 Havalandırma Bilgisayar kullanılan bir odada havalandırma şarttır. Bilgisayar çalışma ortamı 24 dereceyi geçmemelidir. İdeal ısı derecesi: 19-20 derecedir. Donanımlar nemden korunmalıdır.

8 Göz Problemleri Ara vermeden çalışmak bilgisayara bağlı göz rahatsızlıkları arttırmaktadır. Gözlerin yeterli sıklıkta kırpılmaması gözlerin kurumasına, kuru göz yanmalarına, batmaya, sulanmaya,bulanık görmeye neden olur.

9 Bir insan normalde dakikada 12 kez gözlerini kırpmaktadır fakat bilgisayar kullanırken bu sayı 5’e düşmektedir. Gözler sık sık kıprıştırılmalı, göz kasları dinlendirilmelidir.

10 Kabloların güvenliği Bilgisayarın kablolarında yırtık, zedelenme olmamalıdır. Kablolar ayak altından geçmemelidir. Uzun süre kullanılmayacaksa aletlerin fişleri prizden çekilmelidir.

11 Priz ve ekran güvenliği Islak elle ekrana ve fişe dokunulmamalıdır. Kırık olan prizler tamir edilmelidir. Ekran aşırı sıcak, soğuk ve nemden korunmalıdır. Ekranda filtre bulunmalıdır.

12 Açma-kapama düğmeleri Bilgisayar açıkken düğmelerine basılmamalıdır. Islak elle basılmamalıdır.

13 Fare ve klavye kullanımı Klavye tuşlarına sert basılmamalıdır. Islak elle fare ve klavye kullanılmamalıdır.


"BİLGİ TEKNOLOJİSİ VE TOPLUM KAVRAMLAR  Bilgi Toplumu: Bilgi üretimi ve etkileşiminin olduğu toplumdur.  Bilgi Otoyolu: Birçok bilgisayarın bağlı olduğu." indir ppt

Benzer bir sunumlar


Google Reklamları