Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Alaşehir Selahattin Zuhal Barutçuoğlu Rehberlik Servisi.

Benzer bir sunumlar


... konulu sunumlar: "Alaşehir Selahattin Zuhal Barutçuoğlu Rehberlik Servisi."— Sunum transkripti:

1 Alaşehir Selahattin Zuhal Barutçuoğlu Rehberlik Servisi

2 * Üniversite öğrencisi olmak çoğu lise öğrencisinin en büyük hayallerinden biridir.

3 * Fakat bu hedefe bütün öğrenciler ulaşamaz. Hedefe ulaşamamaların en büyük sebebi ise sınava yanlış hazırlanma metodlarıdır.

4

5 * Yanlış 1. Üniversite sınavına hazırlanan öğrenci günde …….. Kadar soru çözmelidir. * Doğrusu: Her öğrencinin, her konu ve her ders için ön bilgileri, öğrenme seviyesi aynı değildir. O yüzden, her ders için ve her konu için öğrenci kendi potansiyelini değerlendirip, yeterli miktarda soru çözülmelidir.

6 * Yanlış 2: Bu yıl sınavı TUBİTAK hazırlayacakmış. Bu yıl en zor sınav olacakmış. * Doğrusu: Sınav her yıl ÖSYM tarafından hazırlanır ve ortalama soru zorluk düzeyi zaman zaman çeşitlilik gösterse de aynı düzeydedir. Zaten bu sınav bir sıralama sınavı olduğu için soruların zorluğu ya da kolaylığı sonucu ciddi bir şekilde etkilememektedir.

7 * Yanlış 3: Sistem değişikliği olacakmış * Doğrusu: Sistem değişikleri genelde eğitim-öğretim yılı başlamadan açıklansa da nadir olarak yıl içerisinde de sistemde değişiklikler yapılabilir. Fakat bu konuda rehber öğretmen ya da resmi sayfadan bir açıklama gelmediği sürece inanmanız sadece sizin motivasyonunuzu düşüren bir faktör olur.

8 * Yanlış 4: Bu akşam ders çalıştım yarın bütün netlerim 2 katına çıkacak. * Doğrusu: Akademik alanda verim almak uzun ve disiplin gerektiren bir süreçtir. Öğrenciler çalışmalarının karşılıklarını bazen bir hafta, bazen bir ay, bazen ise aylar, yıllar geçtikten sonra alırlar. Önemli olan ders çalışmaktan vazgeçmemek ve disiplinli olmak. Maalesef bir gün ders çalışıp, verim alamadıkları noktada öğrenciler çalışmaktan vazgeçiyorlar.

9 * Yanlış 5: Üniversite sınavına hazırlanırken hiçbir sosyal aktiviteye zaman ayırmamalı, sadece ders çalışılmalıdır. * Doğrusu: Hayattan keyif almayan bir öğrencinin yüksek akademik performans gösterme ihtimali düşüktür. O yüzden uygun bir planla hem sosyalleşmeye hem de verimli ders çalışmaya vakit ayırmak mümkündür.

10

11 * 1. Hedef belirle. Bu hedef mutlaka «şu üniversitenin şu bölümü olmalıdır.» şeklinde olmak zorunda değildir. Sadece çalışmak istediğin alanı belirlemek bile (Sağlık alanı, Teknik alan, Ekonomi alan vs.) sınava olan motivasyonunu artıracaktır.

12 * 2. Sınavın içeriğini hazırlanmaya başlamadan önce öğrenmek. Hangi dersten, kaç sorunun geleceğini, hangi ders alanlarının seni hedefine daha kolay ulaştıracağını, sınavın ne kadar süreceğini…. Önceden bilmek, daha rahat bir hazırlık süreci geçirmeni sağlayacaktır.

13 * 3. Yapamadığın soruların çözüm yolunu öğren ve mutlaka bu soruları belirli periyodlarla tekrar çöz.

14 * 4. Belirli aralıkla deneme sınavları çöz, özellikle Türkiye geneli sınavlarını kaçırma ve yıl boyunca gelişimini kaydet.

15 * 5. Sistemli ve programlı ders çalış. Kendine aylık, 2 haftalık, 1 haftalık ve günlük hedefler koyarak, bu hedeflere ne oranda ulaştığını değerlendir.

16 * 6. Yeni konu çalışmaktan çok çalıştığın konuların büyük ölçüde bittiğinden emin ol.

17 * 7. Stresli ve gergin ortamlardan mümkün olduğunca uzak dur. Sınava yönelik olumsuz duygularını mutlaka rehber öğretmeninle değerlendir.

18 * 8. Önce ki yıllarda ki sınav sorularını mutlaka çöz.

19 * 9. Sınavda «turlama tekniğini» kullan. Önce kolay soruları çözerek, daha sonra daha zorlandığın sorulara bakabilirsin.

20 * 10. Sorularla inatlaşma ama yapabileceğini düşündüğün bir soruyu boş bırakmamak adına küçük bir işaret koyarak daha sonra ki süreçlerde mutlaka çöz.

21 * 11. Sınav öncesi günlük monotonunuzu değiştirmeyin. (Uyku saatleri, yemek saatleri…)

22 * Dinlediğiniz İçin Teşekkürler….


"Alaşehir Selahattin Zuhal Barutçuoğlu Rehberlik Servisi." indir ppt

Benzer bir sunumlar


Google Reklamları