Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

ETKİLİ SUNUM. SUNUM NEDİR Bir konunun, bir bildirinin, bir araştırma sonucunun dinleyicilere aktarılmasına sunum denir. Sunumda bir çalışma sonucunu açıklama,

Benzer bir sunumlar


... konulu sunumlar: "ETKİLİ SUNUM. SUNUM NEDİR Bir konunun, bir bildirinin, bir araştırma sonucunun dinleyicilere aktarılmasına sunum denir. Sunumda bir çalışma sonucunu açıklama,"— Sunum transkripti:

1 ETKİLİ SUNUM

2 SUNUM NEDİR Bir konunun, bir bildirinin, bir araştırma sonucunun dinleyicilere aktarılmasına sunum denir. Sunumda bir çalışma sonucunu açıklama, anket çalışmalarını ifade etme, bilgileri yenileme ve pekiştirme söz konusudur.

3 İYİ BİR SUNUM İÇİN NELERE DİKKAT EDİLMELİ ? Sunumdan önce kendinizi topluluğa kısaca tanıtın. Sunumdan önce en az 3 prova yapılmalıdır. Sunum süresi için 5-20 dk en ideal süredir. İzlemeye gelenlerin gözlerine bakmayı ihmal etmeyin. Tam hakim olmadığınız bir konuda sunum vermekten kaçının Çalışmanızla ilgili materyalleri el altında bulundurun

4 SUNUMDAN ÖNCE YAPILMASI GEREKENLER Öncelikle bir konu seçilmelidir. Bu konu güncel olmalıdır. Sunumun hazırlığında bol ve değişik kaynaktan yararlanmak faydalıdır. Sunum yerinin daha önceden görülmesi gerekir. Prova yapma, kullanacağı malzemelerin kontrolü sunumu yapan kişinin amacına ulaşmasında yararlı olacaktır.

5 SUNUM SIRASINDA YAPILMASI GEREKENLER Sunum esnasında ciddi, ağırbaşlı, temiz ve derli toplu görünüm önemlidir. Sunum yapacak kişi konuşma anında ses tonuna, jest ve mimiklerine, sahneyi veya kürsüyü rahat kullanmaya özen göstermelidir. Konuşmacının dinleyicilerle, başta bakışlar olmak üzere, vücut diliyle iletişim kurması daha etkili olur. Sunumda, bilgisayar, cd, disket, projeksiyon cihazı, slayt makineleri, mikrofon gibi teknolojik araçlardan faydalanabiliriz.

6 SUNUM SONRASINDA YAPILMASI GEREKENLER Sunum yapan konuşmacı sunumdan sonra dinleyicilerin soru sormalarına müsade etmelidir. Konuşmacı sorulan sorulara tartışmaya girmeden doyurucu, açık ve net cevaplar vermelidir.

7 HAZIRLAYAN AHMET TÜRKAY DUMAN B130302029


"ETKİLİ SUNUM. SUNUM NEDİR Bir konunun, bir bildirinin, bir araştırma sonucunun dinleyicilere aktarılmasına sunum denir. Sunumda bir çalışma sonucunu açıklama," indir ppt

Benzer bir sunumlar


Google Reklamları