Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Duygu Nida Özakın 21594753 Temel yiyecek ve içecekleri öğreneceğiz. Sayılabilen nesnelerin neler olduğunu ve nasıl Kullanıldığını öğreneceğiz. Sayılamayan.

Benzer bir sunumlar


... konulu sunumlar: "Duygu Nida Özakın 21594753 Temel yiyecek ve içecekleri öğreneceğiz. Sayılabilen nesnelerin neler olduğunu ve nasıl Kullanıldığını öğreneceğiz. Sayılamayan."— Sunum transkripti:

1

2 Duygu Nida Özakın 21594753

3

4 Temel yiyecek ve içecekleri öğreneceğiz. Sayılabilen nesnelerin neler olduğunu ve nasıl Kullanıldığını öğreneceğiz. Sayılamayan nesnelerin neler olduğunu ve nasıl Kullanıldığını öğreneceğiz. How many? Ve How much? Soru cümlelerini nerelerde kullanacağımızı öğreneceğiz.

5 Pear = Armut Sour Cherry = Vişne

6 Grapes = Üzüm Orange = Portakal

7 Banana = Muz Lemon = Limon

8 Kiwi = Kivi Apricot = Kayısı

9 Melon = Kavun Watermelon = Karpuz

10 Apple = Elma Strawberry = Çilek

11 Peach = Şeftali Peas = Bezelye

12 Radish = Turp Eggplant = Patlıcan

13 Garlic = Sarımsak Cucumber = Salatalık

14 Mushroom = Mantar Lettuce = Marul

15 Onion = Soğan Spinach = Ispanak

16 Carrot = Havuç Tomato = Domates

17 Pepper = Biber Potato = Patates

18 Egg = Yumurta Honey = Bal

19 Olive = Zeytin Bread = Ekmek

20 Cheese = Peynir Butter = Tereyağı

21 Sausage = Sosis Yogurt = Yoğurt

22 Milk = Süt Tea = Çay

23 Coffee = Kahve Water = Su

24 Coke = Kola Lemonade = Limonata

25 Spagetti = Makarna Sandwich = Sandviç

26 Cake = Pasta Fish = Balık

27 Hamburger = Hamburger Ice Cream = Dondurma

28 Elma, armut, çilek birer birer sayılabilen nesnelerdir. Bu nesnelere countable nouns denir. -This is an apple. (Bu bir elma.) -This is a lemon. (Bu bir limon.) -Those are melons. (Şunlar kavunlar.) -These are five oranges. (Bunlar 5 tane portakal.)

29 Su, toz şeker, pirinç sayılamayan nesnelerdir. Bunlara uncountable nouns denir. Önlerine some getirilir. Some lemonade, some juice, some sugar, some tea, some ketchup…

30 Olumsuz cümlelerde some kullanılamaz. Some Yerine any kullanılır. -There isn’t any coffee left. (Hiç kahve kalmadı.) -There isn’t any cake.(Hiç pasta kalmadı.) -There isn’t any juice.(Hiç meyve suyu kalmadı.)

31 How many sayılabilen nesnelerde soru cümlesidir. -How many melons are there? (Kaç tane kavun var?) -How many eggs are there? (Kaç tane yumurta var?)

32 How much sayılamayan nesnelerde soru cümlesidir. -How much sugar is there? (Ne kadar şeker var?) -How much tea is there? (Ne kadar çay var?)

33 Kelimeler Temel yiyecek ve içecek kelimelerini öğrendik. Sayılabilen ve Sayılamayan Nesneler Sayılabilen ve sayılamayan nesnelerin neler olduğunu ve nerelerde kullanıldığını öğrendik. How Many? How Much? How many? How much? Soru cümlelerinin nerede kullanılacağını öğrendik.

34 http://www.sorumatik.com.tr/ingilizce-konu/4-sinif- ingilizce-11-unite-food-and-drinks-konu-anlatimi-119

35


"Duygu Nida Özakın 21594753 Temel yiyecek ve içecekleri öğreneceğiz. Sayılabilen nesnelerin neler olduğunu ve nasıl Kullanıldığını öğreneceğiz. Sayılamayan." indir ppt

Benzer bir sunumlar


Google Reklamları