Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Fotoğrafınızı nasıl heykel görünümüne dönüştürebiliriz??

Benzer bir sunumlar


... konulu sunumlar: "Fotoğrafınızı nasıl heykel görünümüne dönüştürebiliriz??"— Sunum transkripti:

1 Fotoğrafınızı nasıl heykel görünümüne dönüştürebiliriz??

2 Fotoğrafı Photosop ile açıyoruz. Fortoğrafın layerinde gördüğünüz kilit ikonuna çift tıklayarak kilidi açıyoruz. (Kilide çift tıkladığımızda gelen diyalog penceresine Heykel ismini verebiliriz.) Yeni bir layer açıyoruz ve ismini Arka Plan olarak değiştirdikten sonra bu layerimizi foroğrafın altına taşıyoruz ve içini siyah renk ile dolduruyoruz. (Bunu Shift+F5 ile gelen pencereden Black seçerek yapabilirsiniz.) Arka Plan isimli layerimize sağ tıklayıp gelen seçeneklerden Blending Options ayarından Gradient Overlay seçeneğine geçip aşağıdaki ayarları ile uyguladıktan sonra Arka Plan ile işimizi bitirelim.

3

4 Devamında Klavyemizden P tuşuna basalım ve Pen Tool aracımız ile aşağıdaki Ekran Görüntüsünde görüldüğü gibi fotoğrafımızı dikkatlice seçim içerisine alalım. Seçim bitince seçim alanının içerisinde sağ tıklayalım ve yine aşağıdaki aynı ekran görüntüsü içerisinde görüldüğü gibi gelen seçeneklerden Make Selection seçeneğini seçelim.

5 Yeni gelen seçenekteki Feather Radius ayarını 1 px tercihini seçelim.

6 Seçim alanınızın etrafının hareketli seçildiğini göreceksiniz, seçimi ters çevirmek ve içeriğin bize kalması için CTRL+SHIFT+I ile seçimi ters çevirelim. Ve seçimi DELETE tuşu ile silelim.

7 Heykelde canlı gözler tuhaf duracağı için,Pen tool ile gözleri seçim alanı içerisine alalım. Seçim bittikten sonra sağ tıklayıp Make Selection seçeneğini seçelim ve gelen seçenekteki Feather Radius ayarını 1 px tercihini seçelim. Daha sonra J tuşuna basarak Patch Tool aracını seçelim.

8

9 Şimdi ise Image /Adjusment/Desaturate efektini ekleyelim.

10 Textureyide Photoshop çalışma alanımıza alalım ve Fotoğrafımızın üstüne taşıdığımızdan emin olalım, devamında aşağıdaki 2 adımı izleyelim. Blending Mode ayarını Multiply yapalım. Üzerine sağ tıklayıp gelen seçenekten Create Clipping Mask seçeneğini seçelim. Aşağıdaki sonucu elde etmiş olmalıyız.

11 Şimdi ise Heykel isimli Fotoğrafımızı seçelim ve sırasıyla Filter/Other/High Pass efektini ekleyelim.

12 Burada seçeceğiniz Pattern, Grayscale Patterns. Ok seçeneğine tıklayıp gelen seçeneklerden ulaşabilirsiniz.

13 Birinci resimde Layer Panelinin hemen aşağısında bulunan New Adjusment Layer ikonuna tıklayalım yada Layer/New Adjusment Layer/Curves efektini ekleyelim. (Aşağıdaki Ekran Görüntüsündeki 1 Nolu Bölüm) Daha önceki aşamalardan aşina olduğunuz gibi bu Curves Layerimizin üstüne sağ tıklayıp Create Clipping Mask diyelim. (Aşağıdaki Ekran Görüntüsündeki 2 Nolu Bölüm) Curves ayarlarımızı aşağıdaki ayarları ile düzenleyelim. (Aşağıdaki Ekran Görüntüsündeki 3 ve 4 Nolu Bölüm)

14

15 Yukarıdaki işlemlerin sonunda elde ettiğimiz sonuç yukarıdaki gibidir.

16 HAZIRLAYAN: GÜLSÜM GÖYÜK 104103008


"Fotoğrafınızı nasıl heykel görünümüne dönüştürebiliriz??" indir ppt

Benzer bir sunumlar


Google Reklamları