Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

DÖRT İŞLEM PROBLEMLERİ MATEMATİK - 4 PROBLEM-1 : 4 yumurta ve 2 ekmeğin fiyatı 1,4 TL’dir. 1 ekmeğin fiyatı 30 kuruş olduğuna göre 1 yumurtanın fiyatı.

Benzer bir sunumlar


... konulu sunumlar: "DÖRT İŞLEM PROBLEMLERİ MATEMATİK - 4 PROBLEM-1 : 4 yumurta ve 2 ekmeğin fiyatı 1,4 TL’dir. 1 ekmeğin fiyatı 30 kuruş olduğuna göre 1 yumurtanın fiyatı."— Sunum transkripti:

1

2 DÖRT İŞLEM PROBLEMLERİ MATEMATİK - 4

3 PROBLEM-1 : 4 yumurta ve 2 ekmeğin fiyatı 1,4 TL’dir. 1 ekmeğin fiyatı 30 kuruş olduğuna göre 1 yumurtanın fiyatı kaç kuruştur? ÇÖZÜM: 4 yumurta ve 2 ekmeğin fiyatını biliyoruz. VERİLENLER: 4 yumurta + 2 ekmek = 1,4 TL 1 ekmek = 30 kuruş İSTENEN: 1 yumurtanın fiyatı kaç kuruştur? 1,4 TL 30 kuruş ise ; 1 ekmeğin fiyatını da biliyoruz. O halde 2 ekmeğin fiyatını hesaplayabiliriz. 30 x 2 = 60 kuruş eder.

4 4 yumurta ve 2 ekmeğe ödediğimiz para 1,4 TL idi. 1 TL = 100 kuruş olduğundan 1,4 TL = 140 kuruş olur. Bu paranın içinden 2 ekmeğin parasını çıkarırsak geriye 4 yumurta parası kalır. 140 – 60 = 80 kuruş ( 4 yumurtaya ödenen para ) 80 : 4 = 20 kuruş ( 1 yumurtanın fiyatı) 140 kuruş idi 140 – 60 = 80 kuruş kaldı

5 PROBLEM-2 : Aynı anda, aynı yerden, aynı yöne yola çıkan iki aracın hızları sırayla saatte 60km ve 80 km’ dir. Hızlı giden araç 480 km yol aldığında diğerinin kaç km önüne geçmiş olur? ÇÖZÜM : 60 km/sa 80 km/sa ? km 480 km

6 Önce “Hızlı giden araç 480 km yolu kaç saatte gitmiştir?” sorusunu yanıtlamalıyız. Hızlı giden bu aracın hızı saatte 80 km idi. O halde 480 km yolu: 480 : 80 = 6 saatte almıştır. Diğer araç da aynı sürede saatte 60 km hızla : 60 X 6 = 360 km yol almıştır. SONUÇ olarak öndeki araç, arkadaki aracın : 480 – 360 = 120 km öne geçmiş olur.

7 PROBLEM-3 : 3 yıl önce yaşları toplamı 16 olan iki kardeşin 4 yıl sonra yaşları toplamı kaç olur? ÇÖZÜM : Önce iki kardeşin şimdiki yaşları toplamını bulalım. İki kardeş de 3 yıl önceye göre 3’ er yaş büyüyeceğinden şimdiki yaşları toplamı : = 22 olur. 4 yıl sonra da 4’er yaş büyüyeceklerinden 4 yıl sonra yaşları toplamı : = 30 olur.


"DÖRT İŞLEM PROBLEMLERİ MATEMATİK - 4 PROBLEM-1 : 4 yumurta ve 2 ekmeğin fiyatı 1,4 TL’dir. 1 ekmeğin fiyatı 30 kuruş olduğuna göre 1 yumurtanın fiyatı." indir ppt

Benzer bir sunumlar


Google Reklamları