Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

BİZİM BAYRAĞIMIZ Hikmet SIRMA.

Benzer bir sunumlar


... konulu sunumlar: "BİZİM BAYRAĞIMIZ Hikmet SIRMA."— Sunum transkripti:

1 BİZİM BAYRAĞIMIZ Hikmet SIRMA

2 Bayrak, bir milletin bağımsızlık sembolüdür.

3 Bayrağımız: 1-Bağımsızlığımızın sembolüdür
Bayrağımız: 1-Bağımsızlığımızın sembolüdür. 2-Türkiye Cumhuriyeti’ni temsil eder. 3-Dikdörtgen şeklindedir. 4-Rengi kırmızıdır. 5-Üzerinde beyaz renkte ay ve yıldız bulunur.

4 Milletimiz: 1-Bayrağını çok sever
Milletimiz: 1-Bayrağını çok sever. 2-Bayrağı için canını seve seve verir. 3-Onu her şeyden üstün tutar. 4-Ona saygı gösterir. 5-Onu korur.

5 Atalarımız: 1-Bayrağımız için savaşmışlar
Atalarımız: 1-Bayrağımız için savaşmışlar. 2-Bayrak için çok şehitler vermişler. 3-Onunla birlikte İstiklâl Marşımız da kutsaldır.

6 Bayrağımız rengini atalarımızın kanından almıştır..

7 Ay ve yıldızın bayrağımızın üzerindeki gibi şekil aldığı bir fotoğraf

8 Ulusal bayramlarda ve resmi tatil olduğu günlerde bayrak töreni yaparız.

9 Tören sırasında biz:. İstiklâl Marşımızı coşkuyla söyleriz
Tören sırasında biz: *İstiklâl Marşımızı coşkuyla söyleriz. *Hazır ol duruşunda bekleriz. *Bayrağımıza bakarak onu selâmlarız.

10 Dünya üzerinde bir çok ülke bulunur
Dünya üzerinde bir çok ülke bulunur. Bağımsız(hür) olan her devletin bir bayrağı vardır.

11 Bayrakların biçimleri, boyutları ve renkleri rastgele yapılmaz.

12 Ülkelerin bayrakları arasında renk ve şekil benzerlikleri olabilir
Ülkelerin bayrakları arasında renk ve şekil benzerlikleri olabilir. Ancak tümüyle birbirine benzemesi söz konusu olamaz. Türk bayrağı Doğu Türkistan bayrağı Tunus KKTC

13 Japonya Bayrağı ile Türk Bayrağı’nın benzer yanı renklerinde kırmızı ve beyazın olmasıdır.

14 Ay ve yıldız Azerbaycan Bayrağı’nda da vardır
Ay ve yıldız Azerbaycan Bayrağı’nda da vardır. Bu, Türk Bayrağı’na benzer bir özelliktir. Fakat bayrakta lacivert, kırmızı, yeşil renkler de vardır. Azerbaycan bayrağı Türk bayrağı

15 Ben, bayrağımızı nerede olsa tanırım. Ona saygı gösteririm
Ben, bayrağımızı nerede olsa tanırım. Ona saygı gösteririm. Onu daima temiz ve ütülü tutarım. Onun diğer ülke bayrakları ile olan benzerlik ve farklılıklarını söyleyebilirim. Peki ya siz? Siz de benzerlik ve farklılıkları bulup söyleyebilir misiniz?

16 ÜLKELERİN BAYRAKLARINI TANIYALIM

17 İtalya

18 Türkiye

19 Çin

20 Almanya

21 Kanada

22 Rusya

23 Amerika Birleşik Devletleri

24 Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti

25 İsveç

26 Japonya

27 Fransa

28 Özbekistan

29 İngiltere

30 Pakistan

31 Türkmenistan

32 İran

33 Tunus

34 Tacikistan

35 Moritanya

36 Suudi Arabistan

37 Malezya

38 Arjantin

39 Somali

40 Cezayir

41 Afganistan

42 Azerbaycan

43 BAYRAK Ey,mavi göklerin beyaz ve kızıl süsü, Kızkardeşimin gelinliği,şehidimin son örtüsü! Işık ışık, dalga dalga bayrağım, Senin destanını okudum, senin destanını yazacağım. Sana benim gözümle bakmayanın mezarını kazacağım. Seni selamlamadan uçan kuşun yuvasını bozacağım. Dalgalandığın yerde ne korku, ne keder... Gölgende bana da, bana da yer ver ! Sabah olmasın, günler doğmasın ne çıkar. Yurda ay yıldızın ışığı yeter. Savaş bizi karlı dağlara götürdüğü gün. Kızıllığında ısındık, Dağlardan çöllere düşürdüğü gün. Gölgene sığındık. Ey, şimdi süzgün, rüzgarlarda dalgalan; Barışın güvercini, savaşın kartalı... Yüksek yerlerde açan çiçeğim; Senin altında doğdum, Senin dibinde öleceğim. Tarihim, şerefim, şiirim, her şeyim: Yer yüzünde yer beğen ! Nereye dikilmek istersen, Söyle, seni oraya dikeyim ! ARİF NİHAT ASYA

44 Bayraklarla ilgili hangi ifade doğrudur?
1. Bağımsızlık sembolüdür 2. Ülkeden ülkeye farklılıklar olabilir. 3. Aynı renkte olmalıdır. ifadelerinden hangileri doğrudur? a. 1 ve 2 b. 2 ve 3 c. 1, 2 ve 3

45

46 Bayrağa Şarkı Sen büyük milletimin Sevdiği bayrağısın. O güzelim hilalin, Yaşayan destanısın. Nabzımda atmakta Güzel rengin her zaman. Dar gelirse gökyüzü, Yüreğimde dalgalan. Geçmişim geleceğim, Ümidim, heyecanım, Seninle çok mutluyum, Ay yıldızlı sultanım.

47 Bayrakları bayrak yapan üstündeki kandır
Bayrakları bayrak yapan üstündeki kandır. Toprak eğer uğrunda ölen varsa vatandır.

48 TÜRK BAYRAĞI KANUNU Kanun No: 2994 Kabul Tarihi: 29/5/1936
Yasaklar Madde 7 - Türk Bayrağı, yırtık, sökük, yamalı, delik, kirli, soluk, buruşuk veya layık olduğu manevi değeri zedeleyecek herhangi bir şekilde kullanılamaz. Resmi yemin törenleri dışında her ne maksatla olursa olsun, masalara kürsülere, örtü olarak serilemez. Oturulan veya ayakla basılan yerlere konulamaz. Bu yerlere ve benzeri eşyaya Bayrağın şekli yapılamaz. Elbise veya üniforma şeklinde giyilemez. Türk Bayrağına sözle, yazı veya hareketle veya herhangi bir şekilde hakaret edilemez, saygısızlıkta bulunulamaz. Bayrak yırtılamaz, yakılamaz, yere atılamaz, gerekli özen gösterilmeden kullanılamaz. Bu Kanuna ve tüzüğe aykırı fiiller yetkililerce derhal önlenir ve gerekli soruşturma yapılır.

49 Cezalar Madde 8 - Bu Kanuna ve çıkarılacak tüzüğe aykırı olarak bayrak yapmak, satmak ve kullanmak yasaktır. Bu yasağa aykırı olarak yapılan Bayraklar o mahallin yetkili amirlerince toplatılır. Bu Kanuna aykırı davranışta bulunanlar suçları daha ağır bir cezayı gerektirmediği takdirde Türk Ceza Kanununun 526’ncı maddesi uyarınca cezalandırılır.

50 Bayrağımıza saygısızlık ceza getirir.


"BİZİM BAYRAĞIMIZ Hikmet SIRMA." indir ppt

Benzer bir sunumlar


Google Reklamları