Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

SBEP TARİHİ İPEK YOLU www.sosyalbilgievi.tr.cx.

Benzer bir sunumlar


... konulu sunumlar: "SBEP TARİHİ İPEK YOLU www.sosyalbilgievi.tr.cx."— Sunum transkripti:

1 SBEP TARİHİ İPEK YOLU

2 Çin ile Avrupa, Asya ve Afrika arasındaki köprüyü sağlamış ve
İPEK YOLU 2 bin yıl kadar önce Çin’in açtığı en önemli ticaret yolu olan İpek Yolu, Çin ile Avrupa, Asya ve Afrika arasındaki köprüyü sağlamış ve Doğu ve Batı arasındaki maddi ve manevi alışverişde önemli katkı yapmıştır.

3 İPEK YOLU Kervanların ipekle birlikte kültürel değerleri de taşımış oldukları 7000 mil uzunluğunda bir öyküdür, İpek Yolu... İpek Yolu ta Çin’den başlayıp,Avrupa’ya kadar uzanan bir ticaret yoludur…

4 Kervansaraylar; İPEK YOLU Bu yol üzerinde güvenliği sağlamak amacıyla
30-40 km aralığı ile Kervansaraylar yapılmıştır. Kervansaraylar; Saldırılara karşı yüksek surlarla yapılmıştır İnsanların her türlü ihtiyaçların giderilmesine büyük önem verilmiştir. Hayvanların kalacağı yerler bile özenle yapılmıştır. Barış zamanlarında buralar,Pazar ve Panayır Yeri olarak kullanılırdı.

5 medeniyetler arasında doğrudan kültürel alışveriş
İPEK YOLU İpek Yolu’nun oluşumu, medeniyetler arasında doğrudan kültürel alışveriş yapılmasına yardımcı olmuştu. Önemli bir gelir kapısı olan bu İpek Yolu,tüm devletlerin kontrolu altına almak istediği bir ticaret yolu olmuştur…

6 İPEK YOLU Çin ve Batı ülkeleri arasındaki ilişkiler oldukça gelişmişti. Batı’dan az rastlanan hayvan ve kuşlar, mücevher,cam eşyası,altın ve gümüş, müzik, dans, mutfak kültürü ve kıyafetler gibi kültür etkenleri sürekli Çin’e yayılmıştı.

7 barut ve pusula gibi Çin’in ürünleri ve teknolojileri de
İPEK YOLU Aynı anda ipek, dut, kağıt, matbaacılık tekniği, lake ve porselen eşyaları, barut ve pusula gibi Çin’in ürünleri ve teknolojileri de İpek Yolu üzerinden dünyanın çeşitli yörelerine yayılmıştı ve dünya medeniyetine büyük katkı yapmıştı. 

8 14.Yüzyıl sonlarında Avrupa’da Coğrafi Keşifler ’in hız
İPEK YOLU 14.Yüzyıl sonlarında Avrupa’da Coğrafi Keşifler ’in hız Kazanmasıyla (Deniz Ticareti’nin Ön Plana Çıkması) İpek ve Baharat Yolları,birer kara yolu özelliğini taşıdıklarından eski önemlerini yavaş yavaş kaybettiler.

9 son SBEP


"SBEP TARİHİ İPEK YOLU www.sosyalbilgievi.tr.cx." indir ppt

Benzer bir sunumlar


Google Reklamları