Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Kötü haberi sona saklayalım ve önce televizyonun faydalarından bahsedelim.

Benzer bir sunumlar


... konulu sunumlar: "Kötü haberi sona saklayalım ve önce televizyonun faydalarından bahsedelim."— Sunum transkripti:

1

2 Kötü haberi sona saklayalım ve önce televizyonun faydalarından bahsedelim.

3 Televizyon bir kitle iletişim cihazıdır. Dünyada olup bitenleri bize en kolay yoldan haber verebilir. insanlarla ortak konular üzerine konuşmamızı sağlayan cihazdır. (diziler,maçlar,haberler,duyurular)

4

5 Televizyon artık varlığının farkında bile olmadığımız

6 fakat hayatımızın üçte birini kontrolünde geçirdiğimiz kronik bir alışkanlık, biraz daha anlaşılır dille bir hastalık.

7 Televizyon izleyenlerin yüzde 32.4’ünde uyuşukluk ve tembellik Yüzde 8.5’unda da sinir hastalıkları ortaya çıkıyormuş.

8 Televizyonun şiddeti körüklediği de göz ardı edilemeyecek bir mevzudur.

9 Özellikle çocuklarımızın bilinçsizce izlediği bir çok şiddet unsuru onların beyinlerine işlemekte ve hepsini ilerde potansiyel bir hasta yapmaktadır.

10 "Aşırı televizyon izleyen çocuklar, asi, saldırgan, sinirli ve huzursuz bir ruh haline sahip oluyorlar. Zorluklarla başetmek için şiddet kullanmayı öğreniyorlar."

11 Televizyon çocukların dikkatini dağıtıyor.

12 Televizyon, okuma güçlüğü yaratıyor 3 saatten fazla televizyon izleyen çocukların diğer yaşıtlarına oranla yüzde 10 daha az başarılı oldukları ortaya çıktı.

13 Demek ki : Artık izlediğimiz programlarda seçici olacağız 3 saati geçmeyecek şekilde televizyon karşısında oturacağız Televizyonun bizi esir almasına izin vermeyeceğiz…


"Kötü haberi sona saklayalım ve önce televizyonun faydalarından bahsedelim." indir ppt

Benzer bir sunumlar


Google Reklamları