Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

 Cisimleri hareket ettiren ne? Çevremizdeki bazı varlıkları hep aynı yerde görürüz.Evdeki odamızın yeri hiç değişmez. Fakat yatağımızın, çalışma masamızın.

Benzer bir sunumlar


... konulu sunumlar: " Cisimleri hareket ettiren ne? Çevremizdeki bazı varlıkları hep aynı yerde görürüz.Evdeki odamızın yeri hiç değişmez. Fakat yatağımızın, çalışma masamızın."— Sunum transkripti:

1

2  Cisimleri hareket ettiren ne? Çevremizdeki bazı varlıkları hep aynı yerde görürüz.Evdeki odamızın yeri hiç değişmez. Fakat yatağımızın, çalışma masamızın yeri değişebilir. Bir cismin ilk bulunduğu yer konumudur.

3  Hareket, sabit bir noktaya göre cismin yerinin değişmesidir.Top oynayan insanların yerleri sürekli değişir. Topta bir orada bir buradadır. Yani top hareket eder. Topun hareketini itme sağlar.  Uçurtma uçururken, hava itme etkisi yaparken siz uçurtmayı çekersiniz.

4

5

6

7

8

9

10

11  Varlıkları ve cisimleri hareket ettiren kuvvet itme veya çekmedir.  Furkan ile Emirhan parka gidip oturdular. Fakat güneş tepelerinde olduğu için gölge bir yere geçmek istediler. Bankı kaldırmaya çalıştılar, kaldıramadılar. Arkadaşlarını çağırdılar. Onlar da kaldıramadı. Sizce neden?

12  Çünkü bank sabitlenmişti.  Ağaç, ev, elektrik direği gibi yere sabitlenmiş ya da sıkışmış nesneleri hareket ettiremeyiz.

13  Kuvvet, bir cismin hareketini ve yönünü değiştirebilir.İtme veya çekme, hareket eden bir cismin hızını ve yönünü değiştirebileceği gibi hareketinin yavaşlamasına hatta durmasını sağlayabilir.  Kaleci topu yakalamak ya da uzaklaştırmak için itme kuvvetini uygular.  Köpeğini gezdiren kişi ise çekme kuvvetini uygular.

14  Hızlı hareket cisim ve nesnelerin hareketini engellemek, yavaşlatmaya veye durdurmaya çalışmak çok tehlikelidir.


" Cisimleri hareket ettiren ne? Çevremizdeki bazı varlıkları hep aynı yerde görürüz.Evdeki odamızın yeri hiç değişmez. Fakat yatağımızın, çalışma masamızın." indir ppt

Benzer bir sunumlar


Google Reklamları