Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

2015-2016 AKADEMİK YILI ERASMUS+ STAJ HAREKETLİLİĞİ ORYANTASYON TOPLANTISI MEHMET AKİF ERSOY ÜNİVERSİTESİ ULUSLARARASI İLİŞKİLER KOORDİNATÖRLÜĞÜ ŞUBAT,

Benzer bir sunumlar


... konulu sunumlar: "2015-2016 AKADEMİK YILI ERASMUS+ STAJ HAREKETLİLİĞİ ORYANTASYON TOPLANTISI MEHMET AKİF ERSOY ÜNİVERSİTESİ ULUSLARARASI İLİŞKİLER KOORDİNATÖRLÜĞÜ ŞUBAT,"— Sunum transkripti:

1

2 2015-2016 AKADEMİK YILI ERASMUS+ STAJ HAREKETLİLİĞİ ORYANTASYON TOPLANTISI MEHMET AKİF ERSOY ÜNİVERSİTESİ ULUSLARARASI İLİŞKİLER KOORDİNATÖRLÜĞÜ ŞUBAT, 2016

3 GİTMEDEN ÖNCE YAPILACAKLAR

4 Erasmus hareketliliğinden vazgeçmeyi düşünüyorsanız, bunu 1 NİSAN 2016’e kadar ofisimize bir dilekçeyle bildirmeniz gerekmektedir.

5 Pasaportunuz yoksa vize başvuru tarihinizden 1-1,5 ay önce Ofise gelin ve bizden «Pasaport yazısı» isteyin. Bu yazıyla birlikte önce Defterdarlığa (Vergi Dairesine) gidip yazıyı onaylatın. Sonra Emniyet Müdürlüğünde Pasaport başvurunuzu gerekli evrakları öğrenerek yapın.

6 Pasaportunuz çıktıktan sonra Ofisimizden «Vize yazısı» (Elçilik yazısı) isteyin. Vize yazınız birkaç gün sonra hazır olacaktır. Bu belgeyi vize başvurusunda kullanacaksınız.

7 Pasaportunuz çıkar çıkmaz, hatta daha da önce vize için gereken evrakları hazırlamaya başlayın. Bu evrak listesinin güncel olup olmadığını mutlaka elçilikten öğrenin.

8 STAJ HAREKETLİLİĞİ İÇİN STAJ ANLAŞMASI (Learning Agreement for Traineeships)

9 Hazırladıktan sonra burada bölüm koordinatörünüz ve kurum koordinatörü tarafından imzalanan staj öğrenim anlaşmanızı tarayarak e-posta ile, istenirse orijinalini de acele postayla staj yapacağınız işletmeye gönderin.

10 Sizin tarayarak gönderdiğiniz belgeyi, işletme imzalatarak size yine e-posta ile gönderir. Bu belgeyi Ofise teslim edin. %80 hibeniz bu belgedeki imzalar olmadan hesabınıza yatamaz.

11 Learning Agreement’ınızın imzalı hali size e-postayla geldikten sonra Halkbank’tan euro hesabı açtırın. SAĞLIK, MESULİYET ve KAZA sigortalarınızı yaptırın ve de bunları Ofise teslim edin.

12 Halkbank’tan açtırdığınız Iban numaranızla birlikte Ofiste «hibe sözleşmesi»’ni imzalayın. Hibe sözleşmesi yapıldıktan sonra %80 hibenizin hesabınızda aktarılma işlemi başlayacaktır

13 Bu arada size mail adresinize online dil sınavı gelecektir. Sınavın dili çalışma dilinde olacaktır. Bu sınavda başarılı ya da başarısız olma durumu yoktur, sınavın amacı sizin gitmeden önce ve döndükten sonraki dil seviyenizi görmektir. Sınavları online olarak çözmek zorunludur. Öğrenci sınavını sözleşme yapmadan önce bitirmelidir.

14 YURT DIŞINDAYKEN VE DÖNDÜKTEN SONRA NE YAPILMASI GEREKİYOR?

15 İşletmeden Stajınızı başarı ile tamamladığınıza dair belgenizi istemeyi unutmayın. İşletmeden staj yaptığınız tarih aralıklarını gösteren «katılım sertifikanızı» almayı unutmayın. Bu belgeler bize ulaşmadan hibe işlemleriniz gerçekleştirilmeyecektir.

16 Döndükten sonra Ofisimize Pasaportunuzun giriş-çıkış mühürlerinin olduğu sayfaları teslim etmeniz gerekmektedir. Döndükten sonra mail adreslerinize bir rapor gönderilecek. Bu raporu doldurmalı ve sistem üzerinden «submit» etmelisiniz.

17 Evraklarınızı teslim ettikten sonra katılım sertifikanız ve pasaport giriş-çıkış tarihlerinize göre kalan %20’lik hibeniz hesaplanıp hesabınıza yatırılacaktır.

18 Erasmus hibenizin %80 i gitmeden önce kabul mektubunuzda belirtilen tarihlere göre hesaplanır. %20 si ise döndükten sonra katılım sertifikası ve pasaporttaki tarihlere göre hesaplanır.

19 Planlanan süreden daha az hareketlilik gerçekleştiren öğrencilerin kalan hibelerinden kesinti yapılabilir veya fark fazlaysa öğrenciden belli miktar hibe iadesi istenir.

20 o Misafir üniversitede 2 aydan az kalırsanız. (hibenizin tamamını geri vermeniz gerekir ve Erasmus öğrencisi sayılmazsınız.) o Üniversitenin haberi olmadan 1 haftadan fazla hareketliliğe ara vermeniz durumunda hibeniz ara verdiğiniz oranda kesintiye uğrayacaktır.

21 GİTMEDEN ÖNCE: İMZALI LA HALKBANK EURO HESAP NUMARASI SİGORTA ONLINE DİL SINAVI SÖZLEŞME

22 DÖNDÜKTEN SONRA: STAJI BAŞARI İLE TAMAMLADIĞINIZA DAİR BAŞARI BELGESİ KATILIM SERTİFİKASI PASAPORT GİRİŞ ÇIKIŞLARINI GÖSTEREN SAYFALAR ONLINE DİL SINAVI 2 AB ANKETİ

23 DİKKAT!!! Vize masrafları öğrencilere aittir. Ders kaydınızı yaptırmayı unutmayın.

24 HİBELER Hayat pahalılığına göre ülke türleri Hareketlilikte Misafir Olunan Ülkeler Aylık Öğrenci StajHibesi (€) 1. Grup Program Ülkeleri Avusturya, Danimarka, Finlandiya, Fransa, İrlanda, İtalya, Lihtenştayn, Norveç, İsveç, İsviçre, Birleşik Krallık 600 2. Grup Program Ülkeleri Belçika, Hırvatistan, Çek Cumhuriyeti, Kıbrıs Rum Kesimi, Almanya, Yunanistan, İzlanda, Lüksemburg, Hollanda, Portekiz, Slovenya, İspanya, Türkiye 500 3. Grup Program Ülkeleri Bulgaristan, Estonya, Macaristan, Letonya, Litvanya, Malta, Polonya, Romanya, Slovakya, Makedonya 400

25 DİKKAT EDİLMESİ GEREKEN HUSUSLAR o Oturma izni almada geç kalmayın (ilk 10 gün içerisinde) o Gittiğiniz ülkenin ve üniversitenin kurallarına uyun.

26 DİKKAT EDİLMESİ GEREKEN HUSUSLAR o Gittiğiniz üniversiteden aldığınız sertifikanın ve transkriptin mutlaka imzalı ve mühürlü olmasına dikkat edin.

27 DİKKAT EDİLMESİ GEREKEN HUSUSLAR o Üniversitemiz Erasmus ID Kodu: TR BURDUR01

28 DİKKAT EDİLMESİ GEREKEN HUSUSLAR Öğrenci Belge Teslim ve Görüşme Saatleri 10.00-12.00 -13.30-15.30

29

30 STAJ YERİ DEĞİŞİKLİĞİ YAPABİLİR MİYİM?

31 TARİH DEĞİŞİKLİĞİ YAPABİLİR MİYİM?

32 ERASMUS+ HAKKIMDAN VAZGEÇEBİLİR MİYİM?

33 YEŞİL PASAPORTUM VAR. VİZE ALMAM GEREKİYOR MU?

34 UÇAK BİLETİMİ NE ZAMAN ALMALIYIM, VİZEYE NE ZAMAN BAŞVURMALIYIM?

35 Uluslararası İlişkiler Koordinatörlüğü İletişim Adresleri: Adres: Uluslararası İlişkiler Koordinatörlüğü İstiklal Yerleşkesi REKTÖRLÜK B BLOK Mehmet Akif Ersoy Üniversitesi 15030 Burdur Web:http://erasmus.mehmetakif.edu.tr/http://erasmus.mehmetakif.edu.tr/ iro@mehmetakif.edu.tr


"2015-2016 AKADEMİK YILI ERASMUS+ STAJ HAREKETLİLİĞİ ORYANTASYON TOPLANTISI MEHMET AKİF ERSOY ÜNİVERSİTESİ ULUSLARARASI İLİŞKİLER KOORDİNATÖRLÜĞÜ ŞUBAT," indir ppt

Benzer bir sunumlar


Google Reklamları