Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

ÖZEL FENERBAHÇE KOLEJİ MÜNAZARA KULÜBÜ İsmet DİŞLİ Özlem ERGÜN GÜLMEZ.

Benzer bir sunumlar


... konulu sunumlar: "ÖZEL FENERBAHÇE KOLEJİ MÜNAZARA KULÜBÜ İsmet DİŞLİ Özlem ERGÜN GÜLMEZ."— Sunum transkripti:

1 ÖZEL FENERBAHÇE KOLEJİ MÜNAZARA KULÜBÜ İsmet DİŞLİ Özlem ERGÜN GÜLMEZ

2 MÜNAZARA NEDİR? İki karşıt düşüncenin, iki grup arasında, bir jüri önünde tartışıldığı konuşmalardır.  Münazarada her kişinin 7- 8 dakikalık konuşma süresi vardır.  Gruplardan birisi işlenecek konuyu hükümet, diğeri ise muhalefet adına savunmalıdır. Münazara sayesinde konuşma yeteneğiniz gelişir ve yorum beceriniz artar. Böylece farklı konular üzerinde fikir üretme ve kendi fikrinizi savunma yetisi kazanırsınız.  Münazara için genellikle ikişer ya da üçer kişilik takımlar kurulmalıdır.

3 MÜNAZARANIN AMACI  Münazarada, savunulan düşünceyi kanıtlama ve tartışmadan ga­lip çıkma amacı güdülür.  Münazarada taraflar kendi fikirlerini ispatlamak ve karşı tarafın fikirlerini çürütmek için çalışırlar.

4 MÜNAZARANIN KATKILARI  Münazara; öğrencilerin özgüveni yüksek, çağdaş, kendini toplum önünde doğru şekilde ifade edebilen, geleceğin lideri olabilecek bireyler olarak yetişmesini sağlar.  Aktif olarak münazara yapmak, öğrencilerin bilgi birikimlerinin arttırılmasına ve kişilik gelişimine katkıda bulunur.

5

6 KULÜBÜMÜZÜN BAŞARILARI  Kulübümüz faaliyetlerine 2009-2010 eğitim- öğretim yılında başladı ve ilk faaliyet yılında İstanbul ve Türkiye şampiyonalarında çeyrek final oynadı.

7  2010-2011 sezonunda “İstanbul şampiyonu” ve ardından Türkiye Münazara Ligi’nde “Türkiye şampiyonu” oldu. İstanbul şampiyonasında en iyi birinci konuşmacı ve en iyi sekizinci konuşmacı kulübümüzden çıktı. KULÜBÜMÜZÜN BAŞARILARI

8  Tuzla Ulusal Turnuvası’nda yarı final oynadık. En iyi ikinci ve dördüncü konuşmacılar yine kulübümüzden çıktı. KULÜBÜMÜZÜN BAŞARILARI

9  2011-2012 sezonu Türkiye Münazara Ligi Türkiye şampiyonu olduk. KULÜBÜMÜZÜN BAŞARILARI

10  2011-2012 sezonunda TML(Türkiye Münazara Ligi) şampiyonluğu, Tevitöl-Özyeğin Üniversitesi münazara yarışması birinciliği ve İstek Kemal Atatürk münazara yarışması birinciliğini elde ettik.

11 KULÜBÜMÜZÜN BAŞARILARI  2013-2014 sezonunda ODTÜ’nün düzenlediği münazara yarışmasında öğrencilerimizden Kenan Baltaoğlu, Türkiye dördüncüsü oldu.

12 TEŞEKKÜR EDERİM…


"ÖZEL FENERBAHÇE KOLEJİ MÜNAZARA KULÜBÜ İsmet DİŞLİ Özlem ERGÜN GÜLMEZ." indir ppt

Benzer bir sunumlar


Google Reklamları