Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Curriculum Vitae (CV). Bireyin çalışma yaşamı ile ilgili bilgilerini, düzenli ve özet bir şekilde işverene sunmasına yarayan bir araçtır. Özgeçmiş ;profesyonel.

Benzer bir sunumlar


... konulu sunumlar: "Curriculum Vitae (CV). Bireyin çalışma yaşamı ile ilgili bilgilerini, düzenli ve özet bir şekilde işverene sunmasına yarayan bir araçtır. Özgeçmiş ;profesyonel."— Sunum transkripti:

1 Curriculum Vitae (CV)

2 Bireyin çalışma yaşamı ile ilgili bilgilerini, düzenli ve özet bir şekilde işverene sunmasına yarayan bir araçtır. Özgeçmiş ;profesyonel olarak iş arayan adayların kendilerini işverene tanıtmak ve detaylı bilgi vermek için becerileri, deneyimleri, e ğ itim durumu ve iş tecrübesini aktardı ğ ı bir betimlemedir. Cv sayesinde işveren kişinin mevcut işlere uygunlu ğ unu, görüşmeden önce Cv/özgeçmiş yardımıyla de ğ erlendirir. Görüşmeye davet edilmeden önce işverenin karşısında çalışan ya da stajyeri ilk temsil eden özgeçmiştir.

3 CV ÇEŞ İ TLER İ 1- Kronolojik (zaman sıralı) CV 2- Fonksiyonel ( İ şlevsel) CV 3- Bileşik CV

4 Kronolojik (zaman sıralı) CV Günümüzde en çok tercih edilen CV örneklerinden biridir. Kişiler e ğ itimlerini, iş deneyimlerini, aldı ğ ı belgeleri, sertifikaları ve referanslarını yazarak sundu ğ u bir belgedir. Dikkat edilecek bir husus şöyle ki, uzun zaman çalışma hayatınıza ara verdiyseniz bu CV sunusunu kullanmayınız. İ şverenin kafasında soru işareti olmanıza neden olabilir. Kronolojik Cv’nin en önemli özelli ğ i iş deneyimlerinin vurgulanmasıdır. Yeni iş deneyimleri en başta yer alır ve geçmiş zamana göre bilgiler, deneyimler yazılır.

5 İ Ş DENEY İ M İ 09/1999 -: AAA A.Ş. - Pazarlama Direktörü - Yeniden yapılanmakta olan şirketin pazarlama planının yapılması - Aktif bir satış ve pazarlama çalışması ile müşteri portföyünün %300 artırılması - Reklam ve Halkla İ lişkiler bölümünün kurulması 12/1997 - 09/1999: BBB A.Ş. - Pazarlama Müdürü - İ çecek grubundaki ürünlerden sorumlu olarak üç senelik pazarlama stratejilerinin belirlenmesi ve uygulanması - Pazar araştırma ve reklam faaliyetlerinin yönetilmesi - Üç yeni ürünün başarı ile lansmanı, gereken promosyon aktivitelerinin planlanması ve yürütülmesi - 11 kişilik satış ve pazarlama ekibinin işe alınması ve geliştirilmesi - Yapılan aktiviteler sonucu satışlarda %220 ve ürün grubu karlılı ğ ında %11 artış sa ğ lanması 03/1996 - 12/1997: CCC A.Ş. - Ürün Müdürü - XYZ markasına yönelik pazarlama stratejilerinin belirlenmesi ve uygulanması - Yeni distribütörlerin bulunması - Pazar araştırma ve reklam faaliyetlerini yönetilmesi - Yapılan aktiviteler sonucu satışlarda %150 ve karlılıkta % 10 artış E Ğİ T İ M ve SEM İ NERLER -02/2000 Satış Teknikleri Semineri AAA E ğ itim A.Ş. - 09/1999 Pazarlama Stratejileri BBB E ğ itim A.Ş. - 05/1999 Zaman Yönetimi CCC E ğ itim A.Ş.

6 Fonksiyonel ( İ şlevsel) CV Kişi, sahip oldu ğ u iş tecrübelerini uzmanlık alanları altında sundu ğ u bir CV çeşididir. Mesle ğ inize dair, hep aynı alanda ilerlediyseniz bu CV çeşidi tam size göre..

7 İ Ş DENEY İ M İ 09/1999 -: AAA A.Ş. - Pazarlama Direktörü - Yeniden yapılanmakta olan şirketin pazarlama planının yapılması - Aktif bir satış ve pazarlama çalışması ile müşteri portföyünün %300 artırılması - Reklam ve Halkla İ lişkiler bölümünün kurulması 12/1997 - 09/1999: BBB A.Ş. - Pazarlama Müdürü - İ çecek grubundaki ürünlerden sorumlu olarak üç senelik pazarlama stratejilerinin belirlenmesi ve uygulanması - Pazar araştırma ve reklam faaliyetlerinin yönetilmesi - Üç yeni ürünün başarı ile lansmanı, gereken promosyon aktivitelerinin planlanması ve yürütülmesi - 11 kişilik satış ve pazarlama ekibinin işe alınması ve geliştirilmesi - Yapılan aktiviteler sonucu satışlarda %220 ve ürün grubu karlılı ğ ında %11 artış sa ğ lanması

8 Bileşik CV Bileşik CV, fonksiyonel CV modeline kısa süreli yaşadı ğ ı iş tecrübelerinin de eklenerek hazırlanmış oldu ğ u bir CV modelidir. İ lk önce başarı ve beceriler, hemen ardından da iş tecrübeleri yazılır. Bu formatta CV’nizi inceleyen kişiye önceki iş tecrübeleriniz hakkındaki detayları vermiş ve başvurdu ğ unuz pozisyonda edindi ğ iniz bilgi ve deneyiminizi nasıl kullanaca ğ ınızı açıklamış olursunuz.

9 CV BÖLÜMLER İ

10 Kişisel Bilgiler Cv’nizin en başında isminizi, açık adresinizi, iletişim bilgilerinizi (telefon numaranız ve e-mail adresiniz) mutlaka yazmalısınız. Bu bilgiler sayfanın ortasında ya da sol üst köşesinde yer almalı. Do ğ um tarihiniz, do ğ um yeriniz, medeni durumunuz gibi bilgileriniz bu bölümde yer almalı

11 E ğ itim Bilgileri E ğ itim hayatınızda almış oldu ğ unuz lisans, yüksek lisans gibi dereceler bu bölümde yer almalı. E ğ itim bilgilerinizi yazarken ters kronolojik olarak yazdı ğ ınızdan emin olun. Fakat hala e ğ itiminiz bitmedi ve lisans, yüksek lisans gibi derecenizi almadıysanız mezun olaca ğ ınız tarihi yazmalısınız.

12 Tez Bilgileri Tez ile ilgili çalışmalarınızı anlatırken sadece tezinizin isminizi yazmayın. Daha etkili bir anlatımın olması için tezinizi birkaç cümleyle açıklayın. Böylece CV’nizi okuyacak kişi için okuyucusu için işleri daha ok kolaylaştırmış olursunuz. Ödüller-Başarılar Bu bölüme ödüllerinizi, başarılarınızı, aldı ğ ınız bursları ters kronolojik olarak yazın. Ve kısa şekilde bunlar hakkında bilgi yazın

13 Ö ğ retim Tecrübeniz / İ lgi Alanlarınız CV’nizde yer alması gereken di ğ er önemli bir hususta ö ğ retim konusundaki tecrübeleriniz. Unutmayın bu bölüm de bilgili oldu ğ unuzu göstermeniz için büyük bir fırsat! Yayınlar, Çalışmalar, Araştırmalar, Sunumlar Yayınlanmış makaleleriniz CV’nizin güçlü detaylarından birini oluşturur. E ğ er yayınlamış oldu ğ unuz bir kitabınız varsa ya da birine bu konuda yardımcı olduysanız bu çok etkili olacaktır. Hazırladı ğ ınız her tür sunum da CV’nize eklemeniz gereken ve size de ğ er katacak olan bilgilerdir.

14 Üye Oldu ğ unuz Profesyonel Dernekler, Vakıflar, Kurumlar CV’nize üye oldu ğ unuz derneklerin, kurumların bilgisini ekleyebilirsiniz. Bilgisayar Mühendisleri Odası gibi… Yabancı Dil Bilgisi Bildi ğ iniz yabancı dilleri seviyeleriyle birlikte yazmayı unutmayın! Günümüzün globalleşen dünyasında işe alımlarının en kilit noktası yabancı dil bilgisidir. Referanslar Size referans olabilece ğ ini düşündü ğ ünüz kişileri ayrı bir sayfada ve tüm iletişim bilgileri ile birlikte CV’nize ekleyin.

15 Etkili CV hazırlamana için püf noktalar CV, A4 ka ğ ıdına yazılmalı. Özgeçmiş en fazla 2 sayfa olmalı. (Akademik CV daha uzun olabilir.) Uzun paragraflardan kaçınılmalı. (CV incelemelerine en fazla 1-3 dakika süre ayrılıyor.) Birinci ya da üçüncü tekil kişi a ğ zıyla yazılmalı. Kelime ve cümlelerin altı çizilmemeli. ( İ nternet adresleri hariç)

16 Genellikle “Times New Roman” veya “Arial” gibi kolay okunabilen karakterler kullanılmalı, 11 ya da 12 punto ile yazılmalı. İ mla kurallarına dikkat edilmeli. Ters kronolojik sıra takip edilmeli. Gereksiz bilgiler eklemekten kaçınılmalı. Takım elbiseli çekilmiş foto ğ raflar eklenmeli.

17 CV Hazırlarken En Çok Yapılan Hatalar! CV’nize başlarken ‘CV’ ‘ ÖZGEÇM İ Ş’ gibi başlıklar atmayın. Komik e-mail adresleri kullanmayın. (Örn: angel@..,, crazygirl@...., prenses@..) Cv’niz tek sayfadan oluşmalı. 3-4 sayfalık yazılar yazmayın. Sade ve net bir cv hazırlayın. Gerçekçi bir kariyer hedefi belirtin.

18 Okulunuzu ve okudu ğ unuz bölümü mutlaka yazın. E ğ itim bilgilerinizi paylaşırken ilkokul bilgilerinizden başlamayın. E ğ itim, staj ve iş bilgilerinizi mutlaka tarih aralı ğ ı belirterek yazın. Kısa süreli iş deneyimleriniz, istedi ğ iniz pozisyonu destekliyorsa yazın. Size özel hobilerinizi belirtin. Ön yazı oluşturmadan cv göndermeyin! Unutmayın ön yazı çok önemlidir!

19 D İ NLED İĞİ N İ Z İ Ç İ N TEŞEKKÜR EDER İ Z


"Curriculum Vitae (CV). Bireyin çalışma yaşamı ile ilgili bilgilerini, düzenli ve özet bir şekilde işverene sunmasına yarayan bir araçtır. Özgeçmiş ;profesyonel." indir ppt

Benzer bir sunumlar


Google Reklamları