Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

EBA (Eğitim Bilişim Ağı)nedir?

Benzer bir sunumlar


... konulu sunumlar: "EBA (Eğitim Bilişim Ağı)nedir?"— Sunum transkripti:

1

2 EBA (Eğitim Bilişim Ağı)nedir?
Neden EBA? EBA’da neler var? EBA’yı kimler kullanabilir? EBA’ya nasıl giriş yapılır?

3 EBA nedir? EBA, öğretmen ve öğrencileri tanıyan, onlara geri dönüşler yapan ve önerilerde bulunan sosyal bir eğitim platformudur.

4 Elektronik ders içerikleri, anlamayı kolaylaştıran, pekiştiren ve öğrenmeyi sağlayan niteliklere sahip ve etkileşim düzeyi yüksek halde sunulmaktadır. Öğretmen-öğrenci etkileşimi sağlanmıştır. Bu özellik sayesinde öğretmen ve öğrenciler sistem üzerinden etkileşim içinde olabilecek; öğretmenler, öğrencilerine ödev, soru ve ders içerikleri gönderebilecek. Okul içi ve dışı paylaşım, ödev atama sistemi oluşturulmuştur. Öğretmenler, hazırladıkları içerikleri okul içinde ve dışında paylaşıma açabilecek; ders dışında ve okul saatleri dışında öğrencilerine ödev atayabilecekler. Raporlama sistemi kurularak karar vericilere destek sağlanmıştır. Öğrencilerin sistem içindeki hareketlerine göre raporlama yapılabilecek, öğrencilere geri dönüşlerde bulunulabilecek. Ayrıca okul, milli eğitim müdürlükleri ve Milli Eğitim Bakanlığına da raporlama imkanı tanınıyor.

5 Neden EBA? Farklı, zengin ve eğitici içerikler sunmak,
Bilişim kültürünü yaygınlaştırarak eğitimde kullanılmasını sağlamak, Sosyal ağ yapısıyla bilgi alışverişinde bulunmak, Bilgiyi öğrenirken aynı zamanda yeniden yapılandırabilmek ve bilgiden bilgi üretmek, Farklı öğrenme stillerine (sözel, görsel, sayısal, sosyal, bireysel, işitsel öğrenme) sahip öğrencileri de kapsamak, Bütün öğretmenleri ortak bir paydada buluşturarak eğitime el birliğiyle yön vermelerini sağlamaktır.

6 EBA ana sayfa görünümü MEB ve içeriklerini paylaşmaya gönüllü eğitim firmaları tarafından hazırlanan pek çok dijital kaynak EBA’da yayınlanırken öğretmen ve öğrenciler de ürettikleri içerikleri sunma imkânı bulabileceklerdir. Eba sayesinde eğitim fırsatları bütün öğrencilere eşit olarak dağıtılabilecektir.

7 EBA DERS Sınıf, Ünite, Konu, Kavram ve Kazanım bazında öğretmenin derste içeriklere kolayca ulaşabileceği etkileşimli tahta arayüzüdür. Etkileşimli tahtalarda kullanılmak üzere eğitim kaynakları hazırlanmış, ders.eba.gov.tr adresinden hizmete sunulmuştur.

8

9

10

11 PAYLAŞIM

12 PORTALLER Birbirinden bağımsız eğitim portallerini aynı adreste buluşturmak ve okul ağı içerisinde ücretsiz olarak kullanıma sunmak amacıyla tasarlanan bir modüldür.

13 PORTALLER Derslerde kullanabileceğimiz etkileşimli; İçeriklerin,
Oyunların, Bilgisayar uygulamalarının, Test örneklerinin, Sözlüklerin bulunduğu modüldür.

14

15

16

17 E-DERGİ: E-Dergi modülü birbirinden bağımsız eğitime yardımcı dergilere dijital olarak ulaşabilmek ve okul ağı içerisinde veya her yerden ücretsiz olarak kullanıma sunmak amacıyla tasarlanmıştır. Kendi okul dergilerimizi de yayınlama imkanı bulabildiğimiz modüldür.

18 E-KİTAP: Eğitim Bilişim Ağı’nın e-kitap modülü derslerinizde kullandığınız ders kitaplarını e-kitap olarak PDF haliyle tabletinize veya tahtanıza indirebilmeniz ve buralarda kullanabilmeniz için tasarlanan bir modüldür. Sınıfınızı ve indirmek istediğiniz kitabı seçerek tablet bilgisayarınıza yükleyeceğiniz ders kitabınızı istediğiniz her yerde açıp okuyabilirsiniz. E-kitap modülüyle artık öğretmen ve öğrenci kitaplarını yanında taşımak zorunda kalmadan istediği her yerde tabletlerinden kitaplarına ulaşabilecekler.

19

20 VİDEO: Video modülü derslerde gösterebilecek eğitsel amaçlı videoları tek adreste sunmak için tasarlandı. Ders destek, kişisel gelişim, belgesel, çizgi film, rehberlik, meslekî eğitim gibi alanlarda bireysel ve toplu öğrenmeyi destekleyen video programlarının yer aldığı modüldür. Öğretmen ve öğrencilerimizin göndereceği videolarla daha da zenginleşecek .

21

22 SES: Ses tabanlı ders destek, kişisel gelişim, tarih ve kültür programları, sesli kitaplar, yabancı dil dinleme metinlerini tabletlere veya müzik çalarlara indirme imkanı sunan bir modüldür.

23 GÖRSEL: Zaman içerisinde öğretmenlerimizin de katılımıyla eğitimin görsel tarihine dönüşmesi planlanan bu modülde sizler için hazırlanan harita, grafik, animasyon ve simülasyonlar da yer alacak. Farklı derslerde kullanabileceğiniz bu materyallerle dersinizin görselliğini zenginleştirecek, konunun daha iyi kavranmasını sağlayabilecek ve öğrencilerinize verdiğiniz ödevlerde güvenilir kaynak olarak önerebileceğiniz bir fotoğraf arşivi olacaktır.

24

25

26 E-DOKÜMAN: Ülkemizin dört bir yanında görev alan öğretmenlerin göndermiş olduğu; Ders sunuları Sınavlar Projeler Çalışma yaprakları Ders Notları Rehberlik Dokümanları Kavram Haritaları Serbest Etkinlik Raporlarının bulunduğu modüldür. Buradan görebilir ve bilgisayarımıza indirip kullanabiliriz.

27

28 YARIŞMA:

29 İÇERİK ÜRETİMİ: İçerik Geliştirme Araçları

30 İçerik Geliştirme Araçları Ne İşe Yarar?
Çevrim içi sunumlar hazırlamanızı sağlar. Bu sunuları bulut depolama alanında kaydedip sunumunuza her yerden ulaşabilirsiniz. E-öğrenme içeriği oluşturabilirsiniz. Bir nevi öğrencinin uzaktan eğitim yöntemiyle ders çalışabilmesi içindir. Denklem,resim,video,metin gibi içerikleri kolaylıkla ekleyebildiğimiz içerikleri oluştururuz. Office programına ihtiyaç duymadan içerik hazırlama platformudur.

31 EBA DOSYA:

32 HABERLER Öğretmen ve öğrencilerin yaptığı birbirinden güzel çalışmaları herkesin duyması, görmesi, örnek alarak daha da iyisini geliştirebilmesi amacıyla tasarlanan bir modüldür. Yapılan her türlü etkinlik ya da haber değeri taşıyan faaliyet buraya eklenir. Eğitimle ilgili haberleri takip edebileceğiniz, yerel ve ulusal çalışmalarınızı duyurabileceğiniz, haber niteliği taşıyan her türlü bilgiyi öğrenebileceğiniz “haber modülü” ile artık hem siz herkesten haberdarsınız, hem de herkes sizden haberdar…

33

34 EBA BLOG Eğitimin güncesi BLOG sayfası; kullanıcıların anılarını, yazılarını ve herhangi bir konu ile ilgili görüş ve düşüncelerini paylaşabilecekleri, seslerini duyurabilecekleri bir hizmettir…

35 EBA UZEM UZEM, EBA portal alt yapısını kullanan internet tabanlı bir uzaktan eğitim sistemidir. Öğretmenlere hayatları boyunca e-öğrenme olanağı sunmak üzere tasarlanmış bir proje olup  Yeğitek TV stüdyolarından canlı yayınlar ile öğretmenlere eğitimler verilmektedir

36 EBA Kaynak EBA tarafından sunulan bu portal; dünyadaki eğitsel metaryellerden seçilenleri bulabilir, nasıl kullanıldıklarını görebilir ve istediklerinizi derslerde ya da evde kendiniz kullanabilirsiniz

37 EBA GİRİŞ

38

39 EBA GİRİŞ

40 EBA GİRİŞ

41 EBA GİRİŞ

42 TEŞEKKÜRLER…


"EBA (Eğitim Bilişim Ağı)nedir?" indir ppt

Benzer bir sunumlar


Google Reklamları