Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Canberk Eftal Ersoy 07104400. Python Hızlı ve Güçlüdür. Gelişmiş standart kütüphanesi ile a’dan z’ye tüm sorunlarınızı hızlı bir şekilde yazmanızı sağlar.

Benzer bir sunumlar


... konulu sunumlar: "Canberk Eftal Ersoy 07104400. Python Hızlı ve Güçlüdür. Gelişmiş standart kütüphanesi ile a’dan z’ye tüm sorunlarınızı hızlı bir şekilde yazmanızı sağlar."— Sunum transkripti:

1 Canberk Eftal Ersoy 07104400

2 Python Hızlı ve Güçlüdür. Gelişmiş standart kütüphanesi ile a’dan z’ye tüm sorunlarınızı hızlı bir şekilde yazmanızı sağlar. Ayrıca optimize edilmiş compilerı sayesinde pek çok program gerektiği kadar hızlı çalışabilmektedir. Python Diğerleri ile İyi anlaşır..NET, COM ve CORBA objeleri ile integre edilebilir. Java üzerinde Jython kullanılarak Java Virtual Machine üzerinde implemente edilebilir..NET’te kullanmak üzere IronPython veya Python for. NET kullanılabilir. Eğer performans gözünüzde büyüyorsa C ve C++ da extention module yazablirsiniz.

3 Python Heryerde Çalışır Windows, Linux/Unix, OS/2, Mac, Amiga gibi tüm sözü geçen işletim sistemlerinde çalışmaktadır. Eğer istenirse.Net, Java hatta Nokia S60 serisi telefonlarda çalışan versiyonları bile kullanılabilinir. Python Dost Canlısıdır ve Öğrenmesi kolaydır Gerekli olan tüm bilgi ve sorular için kullanıcıların oluşturduğu resmi wiki sayesinde gerekli bilgilere kolayca ulaşılabilmektedir. Bunun yarı sıra online eğitimler ve birinci sınıf kitaplar sayesinde isteyen herkes kolayca öğrenebilir. Python Açıktır Python implementasyonu tamamen open source üzerindedir. Yazılan programlar ister günlük kullanım ister reklam amaçlı olsun ücretsiz bir şekilde dağıtılabilinir.

4 Python özellikle yazım kolaylığı ve kısalığı sayesinde büyük programlarda gözle görülür bir satır kısaltması sunmaktadır. Bu sayede C ve C++ gibi dillerde yüzlerce satır sürecek işlemleri gayet kısa bir şekilde tamamlamanızı sağlayacaktır. Değişken initialization vardır. Ancak bu işlemi yaparken değişkenin kullanacağı alanı belirlemiş olduğunuz daha doğrudur. Aynı isimli bir değişkeni integer olarak kullanabileceğiniz gibi, string olarakta kullanabilirsiniz. Değişken tipini çevirme ve yeni yer alma işlemleri arka planda halledilecektir. Büyük küçük harf farkı vardır. Böylece kodunuzdaki değişkenleri tanımlamada size daha fazla seçenek sunmaktadır. Son olarak Pythonda tanımlanmış her bir nesnedir.

5 Pythonda iki şekilde kod çalıştırılabilir. Birincisi.py uzantılı dosyaları yaratabilen bir editör kullanılabilir. Ya da işletim sisteminizin komut satırına (DOS/UNIX) “python” yazılarak interaktif bir oturum açılabilir. İkini seçenek her ne kadar hızlı gözükse de uzun projelerde kullanmak imkansızdır. Bunun yerine komut satırını kod parçacıkları denemek için kullanabilirsiniz. Bu iki yoluda hemen görelim.

6 Editör kullanarak Command Line’a yazarak

7

8 Her ne kadar bir önceki örnekte verilen integer1 değişkenin isimleri aynı olsada bu işlemleri yaparken arkaplanda yapılan işlemler çok farklıdır. Örneğin 5. satırdaki integer1 değişkenin tipi string iken 6. satırdaki integer1 değeri integerdır; raw_input() fonksiyonu kullanıcıdan aldığı bilgiyi daima string olarak depolar. Bizim 6. satırda yaptığımız işlem sonunda stringi integera çevirmiş oluruz. Kısaca C++ atoi fonksiyonunun işlevini gören bir işlem yaparız. Burdaki en büyük fark ise 5. satırdaki integer1 ile 6. satırdaki integer1’İn adreslerinin farklı oluşudur. Değişkenlere bağlı olan değerler değiştikçe adressleride değişmektedir. Bunu hemen bir örnekte gösterelim.

9

10 TypeDescriptionSyntax example strAn immutable sequence of Unicode characters ‘Example' “Example" """Spanning multiple lines""" bytesAn immutable sequence of bytes b'Some ASCII' b"Some ASCII" listMutable, can contain mixed types[4.0, 'string', True] tupleImmutable, can contain mixed types(4.0, 'string', True) set, frozensetUnordered, contains no duplicates {4.0, 'string', True} frozenset([4.0, 'string', True]) dictA mutable group of key and value pairs{'key1': 1.0, 'key2': False} int An immutable fixed precision number of unlimited magnitude 42 float An immutable floating point number (system-defined precision) 3.1415927 complex An immutable complex number with real number and imaginary parts 3+2.7j boolAn immutable truth value True False

11 Pythonda if, elif (else if), ve else kontrol yapıları mevcuttur. Bunun dışında döngü olarak while ve for kelimeleri kullanılmaktadır.

12 Bir statement’ın nereye ait olduğunu tablar belirlemektedir. Bir önceki örnekte dikkat edilirse alışılmışa geldik C parantezleri “{ }” olmadığı gözükür bunun yerine while’dan sonra gelen tabdaki herşey while’ın bir parçası sayılmaktadır. Şimdi de for ile ilgili basit bir örneği görelim.

13 Python’da genel fonksiyon tanımlamasının en ilginç yanı gelen değerlerin tipinin kontrol edilmemesidir. Yani bir fonksiyonu çağırırken ne tür değer aldığını bilmeniz gerekir. Örnek vermek gerekirse:

14 Burda bize yabancı olan iki syntax’tan biri: def__init__ burda parantez içersindeki işlemi tanımlamaya başladığımızı gösteriyor. İkinci bilinmeyen ise: Self; bu ise C++ dan bildiğimiz (*this) işlevini görüyor. Diğer dikkat edilecek olay while daki gibi tabların yazılan alanı belirlemesi.

15 Sınıfları kullanma ise C++ syntaxı ile neredeyse aynı.

16 " P ython has been an important part of Google since the beginning, and remains so as the system grows and evolves. Today dozens of Google engineers use Python, and we're looking for more people with skills in this language." Peter Norvig, director of search quality at Google, Inc.Google, Inc.

17 Deitel : How to Program in Python 2002 Wikipedia http://en.wikipedia.org/wiki/Python_(programming_language) Python Programming Language Official Website http://www.python.org/ ShowMeDo video paylaşım sitesi http://showmedo.com/videos/python


"Canberk Eftal Ersoy 07104400. Python Hızlı ve Güçlüdür. Gelişmiş standart kütüphanesi ile a’dan z’ye tüm sorunlarınızı hızlı bir şekilde yazmanızı sağlar." indir ppt

Benzer bir sunumlar


Google Reklamları