Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

ATOM VE PERİYODİK TABLO ESRA KAN

Benzer bir sunumlar


... konulu sunumlar: "ATOM VE PERİYODİK TABLO ESRA KAN"— Sunum transkripti:

1 ATOM VE PERİYODİK TABLO ESRA KAN

2 Sodyum periyodik cetvelde Na simgesi ile gösterilen ve atom numarası 11 olan element. Sodyum yumuşak ve kaygan bir metal olup alkali metaller grubuna aittir. Doğal bileşiklerin içinde bol miktarda bulunur. Oksijen gazı atmosferin yaklaşık beşte birini kaplar. Mars atmosferinde yalnızca % 0.15 oranında oksijen bulunur.

3 PERİYODİK TABLO Periyodik tablo, kimyasal elementlerin sınıflandırılması için geliştirilmiş tablodur. Dilimizde periyodik tablo, periyodik cetvel, periyodik çizelge, elementler tablosu gibi birçok şekilde isimlendirilmiştir. Bu tablo bilinen bütün elementlerin artan atom numaralarına (buna proton sayısı da denir) göre bir sıralanışıdır. Periyodik cetvelden önce de bu yönde çalışmalar yapılmış olmakla birlikte, icadı genellikle Rus kimyager Dimitri Mendelev 'e mal edilir. 1869 'da Mendeleyev, tabloyu, atomların artan atom ağırlıklarına göre sıralandıklarında belli özelliklerin tekrarlanıyor olmasından oluşturmuştur.

4 ATOM ATOM

5 1) Metallerin hepsi (cıva elementi hariç) oda koşullarında katıdır.
2} Bütün metaller parlaktır (Metalik parlaklık). Işığı yansıtırlar. 3} Metaller sert ve yumuşak olabilir. Sert olan metal yumuşak olanı çizer. 4} Metaller, tel, levha ve toz haline gelebilir. Metaller esnektir; eğilip bükülebilir. 5} Elektrik ve ısıyı iletir.

6


"ATOM VE PERİYODİK TABLO ESRA KAN" indir ppt

Benzer bir sunumlar


Google Reklamları