Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Bilgisayar Depolama Birimleri

Benzer bir sunumlar


... konulu sunumlar: "Bilgisayar Depolama Birimleri"— Sunum transkripti:

1 Bilgisayar Depolama Birimleri
Kaydedilmek istenen tüm bilgilerin kalıcı olarak saklanabilmesini sağlayan birimlerdir.

2 Bilgisayar Depolama Birimleri
Sabit disk(hard disk): işletim sistemi de dahil tüm yazılımları içerisinde bulunduran cihazdır. Bilgisayar kasasında sabitlenmiş olarak bulunur. Kapasiteleri 80 gb, 250 gb gibi ya da fazla büyüklüklerde olabilir.

3 Taşınabilir Depolama Birimleri Disket Cd, Dvd, Blue ray
Bilgisayar Depolama Birimleri Taşınabilir Depolama Birimleri Disket Cd, Dvd, Blue ray Flash disk (usb bellek) Hafıza kartı Taşınabilir harddisk

4 Bilgisayar Depolama Birimleri
Disket : çok küçük miktarda kapasitesi olduğu için günümüzde. kullanılmamaktadır. kapasiteleri yaklaşık 1,5 megabyte kadardır.

5 Bilgisayar Depolama Birimleri
Cd ve Dvd: film, müzik, oyun gibi fazla yer tutan dosyaların saklandığı birimlerdir. Dolu olarak satılan modelleri yanında boş olarak satılan ve içine bilgilerin yazdırıldığı modelleri de vardır.Cd’ler yaklaşık 700 mb ve dvd’ler 4 gb bir büyüklüğe sahiptir.

6 Bilgisayar Depolama Birimleri
Usb bellek (flash bellek) : taşınması kolay ve kullanımı çok yaygın olan bir kayıt ortamıdır. 4gb, 8gb, 16 gb gibi farklı kapasitelerde modelleri vardır.

7 Bilgisayar Depolama Birimleri
Taşınabilir harddisk: çok büyük kapasitelerdeki bilgileri saklamak ve yedeklemek için kullanılır. Bilgisayara takılıp çıkarılabildiği ve sabit disklere göre daha taşınabilir olduğu için böyle adlandırılırlar. 250 gb- 2 tb arası kapasitelerde değişen modelleri vardır.

8 Bilgisayar Depolama Birimleri
Hafıza kartı: flash bellek ile tek farkları görünüş ve bilgisayara bağlantı şeklidir. Cep telefonları, akıllı telefonlar,fotoğraf makinelerinde yaygın olarak kullanılırlar. Kart okuyucularla bilgisayara bağlanırlar.


"Bilgisayar Depolama Birimleri" indir ppt

Benzer bir sunumlar


Google Reklamları