Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Niçin Bayram Yapıyoruz ? Cumhuriyet ilan edilmeden önce devletimizin adı Osmanlı Devleti’ydi. Osmanlı Devleti padişahlar tarafından yönetiliyordu. Bazı.

Benzer bir sunumlar


... konulu sunumlar: "Niçin Bayram Yapıyoruz ? Cumhuriyet ilan edilmeden önce devletimizin adı Osmanlı Devleti’ydi. Osmanlı Devleti padişahlar tarafından yönetiliyordu. Bazı."— Sunum transkripti:

1

2

3 Niçin Bayram Yapıyoruz ? Cumhuriyet ilan edilmeden önce devletimizin adı Osmanlı Devleti’ydi. Osmanlı Devleti padişahlar tarafından yönetiliyordu. Bazı padişahlar devleti iyi yönetemediler. Osmanlı Devleti, günden güne zayıfladı.

4 Niçin Bayram Yapıyoruz ? Osmanlı Devleti’nin zayıfladığı dönemde Birinci Dünya Savaşı’na katıldık. Ordumuz bu savaşta başarılar elde etti. Ancak Osmanlı Devleti’nin birlikte savaştığı devletler yenildi. Bu nedenle biz de yenik sayıldık.

5 Niçin Bayram Yapıyoruz ? Osmanlı Devleti,galip devletlerle bir anlaşma imzaladı. Bu anlaşmaya göre galip devletler yurdumuzu işgal etmeye başladılar. Osmanlı ordusu dağıtıldı. Silahları elinden alındı. Padişahın bu durumda yapacak bir şeyi kalmadı. Yurdumuzu savunamadı.

6 Yurdumuzun İşgal Edilmesi Yurdumuz işgal edildiği sırada,Mustafa Kemal İstanbul’daydı. O milletin gücüyle yurdun kurtulacağına inanıyordu. 19 Mayıs 1919’da Bandırma Vapuru ile Samsun’a çıktı. Samsun’a çıkarak Kurtuluş Savaşı’nı başlatmış oldu.

7 Kurtuluş Savaşı’nın Başlaması Mustafa Kemal Samsun’daki çalışmalarını bitirince Amasya’ya geçti. Sonra Erzurum’a,oradan da Sivas’a gitti. Buralarda Halkın temsilcileri ile toplantılar yaptı. Düşmanların yurdumuzdan atılması için savaşmaktan başka çare yoktu.

8 Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin Açılması Mustafa Kemal,halkın temsilcileriyle birlikte Ankara’ya geldi. 23 Nisan 1920’de Türkiye Büyük Millet Meclisi açıldı. Mustafa Kemal,meclis başkanı seçildi.

9 Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin Açılması Meclisin ilk yapması gereken iş yurdu düşmanlardan kurtarmaktı. Bunun için düzenli bir ordu kuruldu. Türk milleti çocuğu, genci ve yaşlısıyla savaşa katıldı. Ata’mızın önderliğinde başlayan Kurtuluş Savaşı zaferle sonuçlandı. Yurdumuz düşmanlardan temizlendi.

10 Türkiye Bayramın Çocuklara armağan Edilmesi Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin açıldığı gün, milletimiz için çok önemlidir. O günden sonra yönetim padişahtan halka geçmiştir. TBMM’nin açılışı,cumhuriyet yönetimine geçişin ilk adımıdır.

11 Türkiye Bayramın Çocuklara armağan Edilmesi TBMM’nin açılış günü bayram olarak kabul edildi. Atatürk,çocukları çok sevmiş,onlara hep ilgi göstermiştir. Ona göre çocuklar, geleceğimizin güvencesidir. Bu nedenle Atatürk,milli egemenliğimizi kazandığımız 23 nisan gününü çocuklara armağan etti.

12 Her yıl,23 Nisan,Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nı coşkuyla kutluyoruz.

13 Dünyada tek çocuk bayramı olan,bu bayramı dünya çocuklarıyla birlikte kutluyoruz. Onları 23 Nisan’da ülkemizde misafir olarak ağırlıyoruz. Böylece kardeşliğin,barışın tüm dünyaya yayılmasına öncülük ediyoruz.

14 23 NİSAN Sanki her tarafta var bir düğün. Çünkü, en şerefli en mutlu gün. Bugün yirmi üç Nisan, Hep neşeyle doluyor insan. İşte, bugün bir meclis kuruldu, Sonra hemen padişah kovuldu. Bugün yirmi üç Nisan, Hep neşeyle doluyor insan. Bugün, Atatürk’ten bir armağan, Yoksa, tutsak olurduk sen inan. Bugün yirmi üç Nisan, Hep neşeyle doluyor insan.

15


"Niçin Bayram Yapıyoruz ? Cumhuriyet ilan edilmeden önce devletimizin adı Osmanlı Devleti’ydi. Osmanlı Devleti padişahlar tarafından yönetiliyordu. Bazı." indir ppt

Benzer bir sunumlar


Google Reklamları