Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

SGK PROTOKOL SÜRECİ VE AFAD. 09 Mart 2016’da AFAD ile ilgili Mart ayında; Kurum başkan yardımcısı ziyaret edildi. 22 Mart 2016’da basın açıklaması yapıldı.Basın.

Benzer bir sunumlar


... konulu sunumlar: "SGK PROTOKOL SÜRECİ VE AFAD. 09 Mart 2016’da AFAD ile ilgili Mart ayında; Kurum başkan yardımcısı ziyaret edildi. 22 Mart 2016’da basın açıklaması yapıldı.Basın."— Sunum transkripti:

1 SGK PROTOKOL SÜRECİ VE AFAD

2 09 Mart 2016’da AFAD ile ilgili Mart ayında; Kurum başkan yardımcısı ziyaret edildi. 22 Mart 2016’da basın açıklaması yapıldı.Basın açıklamamız sonucunda, sayın çalışma bakanımız SGK protokolüne geçeceğini söyledi. Oda olarak Afad İl Müdürünü ve Afad’dan sorumlu vali yardımcımızı ziyaret ettik.Sıkıntılarımızı birebir anlattık.

3 AFAD görüşmelerinde amacımız, TEB öncülüğünde aynı cezaevleri gibi protokol imzalanmasıdır.(Haksız, yersiz kesintiler, incelenmeyen reçeteler, alınamayan faturalar) 31 Mart’ da Valiliğe yazı gönderiyoruz ve protokol imzalanmazsa 15 Nisan’dan itibaren mülteci reçetelerini kesinlikle karşılamıyoruz. AFAD eylemi SGK protokol süreci için çok ama çok önemli..

4 SGK protokol sürecinde taleplerimiz

5 ÇÖZÜM ÖNERİLERİMİZ SGK ıskontolarının toplam ciro üzerinden değil, SGK cirosu üzerinden yapılması Satış hasılatı baremlerinin arttırılması Iskonto oranlarının düşürülmesi Reçete başına hizmet bedelinin arttırılması Reçete Hizmet Bedelinin KDV Hariç olarak tanımlanması Muayene ücretlerinin eczaneler üzerinden tahsilatının kaldırılması Depocuya satış fiyatı 200TL ve üzerinde bulunan ilaçlar için eczane iskontolarının kaldırılması

6 Majistral Tarifede yer alan fiyatların güncellenmesi Enjektör bedellerinin arttırılması Mobil reçetelerde reçete başı hizmet bedeli ödenmesi Tıbbi Cihaz ve Medikal Malzemelerin eczanelerden satışının sağlanması adına Medulada gerekli düzenlemelerin yapılması Mesai saatleri dışında yazılmış nöbetçi eczanelerce karşılanan reçeteler için hizmet bedelinin %50 oranında arttırılması, Soğuk zincire tabi ilaçların hastalara tesliminde her reçete başına, reçete hizmet bedeli %50 oranında arttırılması,

7 SGK protokol sürecinde yerelde ve genelde çalışmalar yapıldı. Birçoğuna sayın çalışma bakanının da katıldığı toplantılarda 24 eczacı odası ve 70 eczane toplantıya TEB ile beraber katıldı. TEB tarihinde ilk defa taleplerimizle ilgili; TEB başkanı ve genel sekreterimiz, Ekonomi Koordinasyon Kurulu’na(EKK) yarım saatlik sunum yaptılar, eczacıların haklı taleplerini detaylı bir şekilde anlattılar.

8 Protokol sürecinde başta 37 milyonluk iyileştirme talebi (0.75 Krş-1 TL, 0.25 Krş-30 Krş) en son olarak toplamda 168 milyona çıkarıldı. 0-700 arası1.5 TL 700-900 arası0,75 Krş 900-1500 arası0,50 Krş 1.500 ve üzeri0,40 Krş Kurum bunun dışında herhangi bir iyileştirme yapamayacağını, sayın bakan da EKK’nu aşamayacağını ifade etti.

9 SGK cirosu üzerinden iskonto belirlenmesi kabul edilmedi. Eczane iskontolarının düşmesi kabul edilmedi. Ek olarak sadece majistral ilaç fiyat tarifesinin güncellenmesi ve mobil reçetelerde reçete hizmet bedelinin arttırılması kabul edildi. Eczacılar 4 yıldır mali iyileştirme alamadılar. Ekonomi Koordinasyon Kurulu eczacılara tamamen ticari gözle bakıyor.

10 Aynı kurul ilaç sanayiine 22 Şubat’ da 1.2 Milyar TL iyileştirme yaptı.Kaç tane ilaç sanayii var ama 24 Bin eczane var.Sanayi sadece vergi veriyor, istihdam sağlıyor.Biz 24 Bin eczane hem vergi veriyoruz, Hem istihdam sağlıyoruz hem de kamuya tahsildarlık yapıyoruz.En ücra yerde sağlık hizmeti sunuyoruz. Siyasi bir mücadele yapmıyoruz, halen TEB masadadır, görüşmeler devam ediyor.

11 30 Mart’da basın açıklaması yapıldı, yine aynı gün akşamı saat 19:00’da sayın bakanla tekrar görüşüldü. 31 Mart’da SGK anlaşmasının feshiyle ilgili B planı olarak yapacağımız çalışmalar belirlendi. 01-10 Nisan eczane afişleri dağıtılacak. Nisan ayı boyunca odalarda eczacı meslektaşlarımızla TEB’in de katıldığı toplantılar yapılacak.

12 Sağlık muhabirleriyle, köşe yazarlarıyla bir araya gelinecek. Süreçle ilgili kısa filmler yayınlanacak. Eczacı TV eczacılarla röportaj yapacak. 26 Nisan’da gelişmelere göre tekrar Başkanlar Danışma Toplantısı yapılacak. Biz de bugün saat 13:30’ gibi hep beraber basın açıklaması yapacağız.

13 DÜN YAPILAN GÖRÜŞMEDE BAKANLIĞIN ÖNERİSİ 195 MİLYON TEB’İN ÖNERİSİ 395 MİLYON

14

15 DİNLEDİĞİNİZVE TOPLANTIYA KATKI VERDİĞİNİZ İÇİN HEPİNİZE TEŞEKKÜR EDERİM.. ECZ.MEHMET GÜL OSMANİYE ECZACI ODASI YÖNETİM KURULU BAŞKANI


"SGK PROTOKOL SÜRECİ VE AFAD. 09 Mart 2016’da AFAD ile ilgili Mart ayında; Kurum başkan yardımcısı ziyaret edildi. 22 Mart 2016’da basın açıklaması yapıldı.Basın." indir ppt

Benzer bir sunumlar


Google Reklamları