Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

YILANLAR NASIL ÇOĞALIR?. Yılanlar türlerine bağlı olarak farklı şekillerde ürerler. Yılanlar üremek için mutlaka erkek ve dişi yılana ihtiyaç duyarlar.

Benzer bir sunumlar


... konulu sunumlar: "YILANLAR NASIL ÇOĞALIR?. Yılanlar türlerine bağlı olarak farklı şekillerde ürerler. Yılanlar üremek için mutlaka erkek ve dişi yılana ihtiyaç duyarlar."— Sunum transkripti:

1 YILANLAR NASIL ÇOĞALIR?

2 Yılanlar türlerine bağlı olarak farklı şekillerde ürerler. Yılanlar üremek için mutlaka erkek ve dişi yılana ihtiyaç duyarlar.

3 Bazı yılan türünde ise çiftleşme sonrası yumurtalar dişi yılanın vücudunun içinde olur ve yumurtalar vücut içinde açılır ve yılan canlı yavru doğurur.

4 YILANLAR DUYABİLİR Mİ? Yılanlarda çok güçlü algılayıcılar sayesinde en ufak titreşimleri dahi algılarlar ve hatta canlıların vücut ısılarından tutunda kokusuna kadar teşhis ederler.

5 –Yılan haşeresi hangi ortamda yaşıyorsa o ortama ayak uydurur ve beslenmesini de oradaki canlılardan yapar. Suda yaşayan yılanlar su canlısı ile beslenir ve karaya pek nadir çıkarlar.

6 Yılanlar; küçük böcekleri, kuşları, büyük küçük tüm hayvanları, fareleri, köstebek, sincap, tavşan, kurbağaları ve geyik gibi birçok hayvanı yiyebilirler.

7 HAZIRLAYAN: ABDULLAH PETEK DEĞİRMENKÖY ORTAOKULU FEN BİLİMLERİ ÖĞRETMENİN SUNUMU


"YILANLAR NASIL ÇOĞALIR?. Yılanlar türlerine bağlı olarak farklı şekillerde ürerler. Yılanlar üremek için mutlaka erkek ve dişi yılana ihtiyaç duyarlar." indir ppt

Benzer bir sunumlar


Google Reklamları