Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Satınalma Sonrası Şirket Performansı ve İyileştirmeler Barış Elçi Haziran 2015 public.

Benzer bir sunumlar


... konulu sunumlar: "Satınalma Sonrası Şirket Performansı ve İyileştirmeler Barış Elçi Haziran 2015 public."— Sunum transkripti:

1 Satınalma Sonrası Şirket Performansı ve İyileştirmeler Barış Elçi Haziran 2015 public

2 2 ТFZ: Genel Bilgiler Tikhvin Ferrokrom Tesisi: TFZ, 2014 yılı başında Yıldırım Şirketler Grubu tarafından 425 milyon amerikan dolarına, içerisinde Kazakistandaki Voskhod madeni dahil olmak üzere Rus Mechel firmasından satın alınmıştır. Daha sonra TFZ, Yıldırım Şirketler Grubu’nda kurulmuş olan Yılmaden Holding bünyesine geçmiştir. TFZ, yüksek kaliteli ve yüksek karbonlu FeCr üretimi yapan modern bir metalurji tesisidir. TFZ’nin piyasaya tedarik ettiği ürün paslanmaz çelik üretiminde ve diğer çelik alaşımlarında kullanılır. St. Petersburg’un 200 km doğusundadır. Rusyadaki HCFeCr üretiminin %30’unu gerçekleştirmektedir. Kurulu üretim kapasitesi 120 kton’dur Üretim, kalite kontrol, stoklama, yükleme, nakliye vb. ana işlerin hepsini kendi bünyesinde, paket tesis olarak yapabilmek için gerekli tüm teknolojiye sahiptir. ISO 14001, ISO 9001 belgelerine sahiptir. 524 personel istihdam edilmektedir. TFZ

3 3 ТFZ: İyileştirme Alanları Şirketin Yıldırımgroup tarafından satın alınmasından bu yana, Tikhvin ferrokrom tesisinde yapılmış olan iyileştirmeler aşağıdaki konu başlıklarında olduğu gibi sıralanabilir  Üretim Alanındaki İyileştirmeler  Kapasite  Ekipmanlar ve yedek parçalar  Cevher ve diğer girdilerin tedariği  Satış Alanındaki İyileştirmeler  Lojistik Alanındaki İyileştirmeler  Yatırımlar ve Projeler  Yönetim Alanında İyileştirmeler  Standart Raporlama  İç denetleme  İş Sağlığı-Güvenliği, Çevre Alanlarındaki İyileştirmeler

4 4 ТFZ: Üretim Alanındaki İyileştirmelerKapasite:  Devirden önce, 2013 yılı içinde 3 adet fırınla elde edilen 60.000 ton ferrokrom üretilmekteydi. Fırınlarda yapılan iyileştirmeler ve fırına beslenen karışımların düzeltilmesi ile beraber, 2 adet fırınla yaklaşık 80.000 ton elde edilmiştir. Hem piyasanın ihtiyacı karşılanmış, hem de maliyetler kısılmıştır. Yedek parça:  Mechel döneminde TFZ’nin yüklü miktar olan borçları yüzünden fabrika, yedek parça tedariğinde bulunan firmalardan teslimat alamamaktaydı. Yıldırım, bu durumu finansal gücünü kullanarak ortadan kaldırmıştır. Böylece Yıldırım, TFZ’de hem üretiminin aksamasını engellemiş hem de şirketin imajını düzeltmiştir. Cevher ve diğer girdilerin tedariği:  Fırınlarda tüketilen malzemelerin tedarikçi opsiyonları artırılmış, tekelden kurtarılmış ve şirkete pazarlık yapabilme kuvveti getirilmiştir..

5 5 ТFZ: Temel Performans Göstergeleri Gerçekleşen Hedeflenen

6 6 ТFZ: Satış Alanındaki İyileştirmelerFiyatlandırma:  Benchmarking ile ürün fiyatlandırma politikalarında iyileştirmeler yapılmıştır. Ürün fiyatı global piyasaya endekslenmiştir.Lojistik:  Yıldırım’ın lojistik deneyimi, bu kısımda da iyileştirmelere el vermiştir. Navlundaki gereksiz maliyetlere sebebiyet veren durumlar ortadan kaldırılmış, diğer yandan da çalışma koşulları iyileştirilerek performans artışı sağlanmıştır. Nakliyede kullanılan şirketlere opsiyonlar getirilmiş, TFZ’ye bu alanda da pazarlık gücü kazandırılmıştır. Satış anlaşmaları:  Yıldırım’ın dünya piyasalarındaki bilinirliği, güvenilirliği, markası sayesinde müşterilerle yapılan anlaşmalarda esneklikler sağlanmıştır.

7 7 ТFZ: Yatırımlar, Proje ve Finansal Alanda İyileştirmelerYatırımlar:  TFZ finansal sıkıntılarından dolayı, işletme performansına ciddi katkılar sağlayabilecek yatırımları yapmamaktaydı. Dolayısıyla, amorti edilmiş, ömrünü tamamlamış ekipmanlar Yıldırım tarafından yenilenmiş ve üretimin randımanı yükseltilmiştir.  Ürünün nemini düşük tutmak amaçlı, kapalı stok sahaları kurulmuştur.  Otomatik konteynır dolum sistemi kurulmuştur.  Elektrik hatlarında iyileştirmeler yapılmış, kayıp / kaçak enerji minimuma indirilmiştir.  2014 yılında 10 milyon ruble bu yatırımlara ayrılmıştırProjeler:  Cüruftan metal kazanım tesisi projelendirilmiştir. İnşaatına önümüzdeki aylarda başlanacaktır.Finansal:  Tüm borçlar temizlenmiştir.  Şirket zarar etme durumundan çıkıp, kar etmeye başlamıştır.  Şirketin, Yıldırım Şirketler Grubu’nun bir parçası olmasından dolayı imajı düzelmiş ve herhangi bir proje yada yatırım için çok geniş finansman seçeneklerinden yararlanabilme fırsatına sahip olmuştur.

8 8 ТFZ: Temel Performans Göstergeleri

9 9 ТFZ: Yönetim Alanında İyileştirmeler Raporlama Standardizasyonu:  TFZ’de bulunan raporlama sisteminde ciddi aksaklıklar bulunmaktaydı, hem bu aksaklıklar giderilmiş, hem de TFZ, Yıldırım Şirketler Grubu içinde bulunan Yılmaden Holding bünyesine alınarak, Yılmaden bünyesinde bulunan diğer şirketler ile ortak raporlama havuzunun bir parçası olmuştur. Böylelikle aksayan bilgi akışının önüne geçilmiştir. İç ve Dış Denetleme:  Yıldırım Şirketler Grubunda bulunan iç denetçilerle ve bunun yanı sıra uluslararası şirketler ile çalışılarak yönetim verimliliği maksimuma çıkarılmıştır.

10 10 ТFZ: İş Sağlığı-Güvenliği, Çevre, Alandaki İyileştirmeler İş ve İşçi Sağlığı:  Tikhvin Ferroalloy, şirketteki hastalanma oranını azaltmak amacıyla her kış personelinin %60'ına grip aşısı uygulanmaktadır. Şirket ayrıca iş yerinde hastalık ve rahatsızlıkların oluşmasını önlemek amacıyla çalışanlarını ulusal yasaların gerektirdiği şekilde düzenli sağlık kontrollerinden geçirmektedir.Çevre:  Sistem bünyesinde sabit istasyonlar, bir adet mobil laboratuvar ile Hijyen ve Epidemiyoloji Merkezi’nde yer alan bir laboratuvar bulunmaktadır. Sistem, bir bütün olarak Tikhvin’deki havayı, aralarında nitrojen oksitler, sülfür ve karbonun yanı sıra kurşun, çinko ve krom gibi ağır metaller de bulunan 19 parametreye göre analiz etmektedir.

11 11 ТFZ: Fabrika’dan Görüntüler Fabrika Geneli Görüntü Mal Alma

12 12 ТFZ: Fabrika’dan Görüntüler Cevher Boşaltma Şalt Sahası

13 13 ТFZ: Fabrika’dan Görüntüler Nihayi Ürünler Toz Tutma SistemleriBig Bag Ürünler

14 14 ТFZ: Rusya’da İş Yapmak  Rusya, Dünya Bankası ve Uluslararası Finans Kurumu’nun (IFC) ülkeleri “iş yapma” kolaylığı açısından sıraladığı geleneksel “Doing Business” endeksinde 20 basamak birden yükselerek 92’inciliğe çıkmıştır.  Diğer yatırımcı şirketler geri çekilirken Yıldırım Holding yatırım yapmaya devam etmiş ve kötü durumda olan bu tesisi ayağa kaldırmıştır. Böylece ülke nezdinde ciddi bir istihdamı korumuş, takdir toplamıştır.  Rusya hammadde ülkesi olduğundan dolayı üretim ve inşaat işlerinde malzeme tedariğini kolaylaştıran piyasaya sahiptir.  İş gücü, deneyimli ve eğitimli eleman sorunun olmaması. Rusya çok güçlü insan kaynakları olan bir ülkedir.  Yerel istihdamı arttırarak ve sosyal yardımlaşmada bulunarak gerek halk gerekirse bölgesel devlet yönetim birimleri ile ilişkilerin güçlenmesi sonucu operasyonların hızlanması kaydedilmiştir.  Türkiye ve Rusya Cumhurbaşkanları karşılıklı işbirliği ve yatırımlara yol açması büyük bir kolaylık sağlamıştır.

15 15TEŞEKKÜRLER


"Satınalma Sonrası Şirket Performansı ve İyileştirmeler Barış Elçi Haziran 2015 public." indir ppt

Benzer bir sunumlar


Google Reklamları