Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

GDO’lu Besinler, Gıda Güvenliği ve Kısırlık

Benzer bir sunumlar


... konulu sunumlar: "GDO’lu Besinler, Gıda Güvenliği ve Kısırlık"— Sunum transkripti:

1 GDO’lu Besinler, Gıda Güvenliği ve Kısırlık
Prof.Dr. İbrahim USLU

2 Anlatacaklarım İnsanları kısırlaştırma projesinin tarihi
Kısırlaştırma projesinin bir aracı olan aşılar Kısırlaştırma ve nüfüs azaltmanın bir yöntemi olan GDO’lu gıdalar

3 Küresel Kısırlaştırma Projesinin Tarihi
Franchis Galton Darvin’in kuzeni idi. ''Doğal seçilim sayesinde güçlü canlılar soylarını sürdürür'' isimli Darvinin görüşünü ''tabiata bırakılmaksızın insan eliyle'' yapılmasını savunmuştu. İngiliz halkında akıl hastası, geri zekalı kişileri gizliden gizliye kısırlaştırma projesini yürüttü.

4 Plato Böyle bir kontrol, Plato tarafından 2.300 yıl önce Devlet isimli çalışmasında idealleştirilmişti.  Plato, ''yöneticilerin, devleti korumak için göz önünde bulundurması gereken şeyler var '‘. Örneğin ''nüfusu kontrol eden yönetici elitin aktivitelerinin sırrını koruması gerekir''. ''Şimdi olup bitenler yalnızca yöneticilerin bildiği bir sır olmalı, yoksa topluluğumuz isyan çıkararak bir tehlike oluşturacak'', diyor.

5 Kısırlaştırma Projesi – Eugenic Hareketi
Virginyada halkın bir kısmı “uyumsuz” oldukları gerekçesi ile Virginia eyaletince kabul edilmiş bir kanun gereği, sistematik olarak kısırlaştırıldılar. Kısırlaştırma olayı sadece Virginia eyaleti ile sınırlı değildi. ABD’nin çok sayıda eyaleti benzer kanunları kabul etti. Kayıtlara göre 60 bin kişi kısırlaştırılmıştı. Yalnız bu sadece kayıtlarda olan rakam.

6 Almanya’da Kısırlaştırma projesi
Karl Pearson da ayni fikri Almanya’da yaydı. Almanya hastalıklı ve akıl hastası kişileri 1900’lü yılların başlarında kısırlaştırmaya başladı Kısırlaştırma projesi Charles Davenport ile ABD’ye sıçradı. Başkan Roosevelt ''Birgün toplumun dejenere olmasını önlemenin tek yolunun sağlıksız vatandaşların çocuk yapmamaları olduğunu görecek ve bunu en uygulamanın vatanseverlik olduğunu anlayacağız'' dedi

7 ABD’de 100 000 insan kısırlaştırıldı
Virginya eyaletinde hasta ve sağlıksız insanların kısırlaştırılması projesi 1970 yıllarına kadar uygulanmıştır. Sadece 25 yıl içinde insan kısırlaştırılmıştır Beyinsizleri kısırlaştır projesi diğer ülkelere de sıçramış ve İsveç’te kişi, Almanya’da kişi ''beyinsiz ve hastaları kısırlaştır'' sloganından nasibini almışlardır. Bunları kanada, Norveç, Finlandiya, İzlanda, Estonya izledi ve insan kısırlaştırıldı.

8 Kolanın kısırlaştırması
1880 yılında Coca Cola ilacı siyahi kadınların kısırlaştırılması için kullanılan, Asa G. Candler ve Dr. John S. Pemberton tarafından ABD'deki Asa G. Candler & Co. Eczanesi (47 Peachtree St., Atlanta) tarafından üretilen reçeteli satılan bir üründü. Beyaz insanlara yazılması da yasaktı yılında yapılan araştırmada elde edilen bulgularla Coca Cola ilacını kullanan kadınların kısırlık oranı %2 'den %14 'e çıktığı ortaya çıkınca bu "gizemli" (içinde ne olduğu tam olarak belli olmayan) ilaç adıyla dünyada pazarlanmaya başlandı. Kaynak:

9 Dünya Nüfus Konseyi David Rockfeller 1952 de ( 18 yaşında) Dünya Nüfus Konseyini kurdu. Amaçları : Dünya nüfusunu azaltmaktı (doğum kontrol ilacı üretimi, nüfus planlaması projeleri uygulamaları). O dönemde, 2000 li yıllarda dünya nüfusunun 70 milyarı aşacağı söylemiyle pek çok ülkeyi kandırmayı başardılar.  Not : Rockfeller vakfı 1980’lerde Türkiye’ye aşı bağışında bulundu   Bu aşıların aynı zamanda KISIRLIK yapıcı etken maddeler içerdiğine dair bazı şüpheler vardır. 

10 " Dünya nüfusunu 500 milyonun altında tut ! "
ABD’deki THE GEORGIA GUIDESTONE adı verilen ve 1979’da kimin tarafından dikildiği bilinmeyen (!) devasa kayaların üzerinde şu not yer alıyor:  " Dünya nüfusunu 500 milyonun altında tut ! " - GDO’lu gıdada, sadece hayvan genleri değil, insan genlerini de kullandılar. 

11 Küresel Elit Küresel elit, doğum kontrolü ve nüfusun azaltılması için dünya çaplı bir operasyon başlattı. Bu amaçlarını, aşılar ve genetiği değiştirilmiş temel besin maddeleriyle gerçekleştirmeyi planlıyorlar.

12 Bill Gates Bill Gates'in yakın bir konferans sunumundaki şu sözleri çok ilginç: ''Dünya'da 6,8 milyar insan var ve bu rakam 9 milyara doğru çıkıyor. İyi bir aşılama programı ve sağlık hizmetiyle bunu %10-15 azaltabiliriz.'‘ 4:50’inci dakikasında söylüyor. Kaynak: Kaynak: Daniel Taylor, ''Vaccinate The World: Gates, Rockefeller Seek Global Population Reduction'', oldthinkernews, Çev. Dr. Alp Bayraktar, yaklasansaat.com, 04/09/2010.

13 GAVI Alliance (Küresel Aşı Ve Aşılama Birliği)
GAVI Alliance, 2000 yılında Gates Vakfı'nın yardımıyla kurulmuştur ve amacı, üçüncü dünyanın hepsini aşılamaktır. GAVI organizasyonunun üyeleri; gelişmiş ve gelişmekte olan ülkelerin ulusal hükümetleri, Bill ve Melinda Gates'in, Çocukların Aşı Programı, Uluslararası İlaç Fabrikaları Birliği(IFPMA), Rockefeller Vakfı, Dünya Bankası, Dünya Sağlık Örgütü(WHO) UNICEF

14 Tetanoz aşısıyla kısırlaştırma
Tetanos aşısıyla HCG'nin insana taşınması sonucu, kadınlar kısırlaştırılmakta ve hamile kadınların çocuğunu düşürmesi sağlanmaktadır. Kısırlık aşılarının başarıyla gerçekleştirilmesinden sonra, HCG aşıları birçok üçüncü dünya ülkesinde kullanılmıştır. BBC'de yayınlanan insan laboratuvarı belgeselinde, Filipinli kadınların aşı sonucunda nasıl kısırlaştığı anlatılmıştır.

15 Zorla Aşı Tayland'daki yerel bir topluluğun ifadesine göre, çocuklarına kimlik kartı alabilmek için, hamile kadınlara tetanos aşısı zorla yaptırılıyor. 

16 Tetanos aşı kampanyası kılıfıyla milyonlarca kadın kısırlaştırılıyor
Kenya Katolik Doktorlar Birliği (KCDA); UNICEF ve Dünya Sağlık Örgütü’ nü (WHO) Kenya hükümeti tarafından desteklenen tetanos aşı kampanyası kılıfıyla milyonlarca kadın ve kızı kısırlaştırmakla suçluyor. KCDA ise ülkenin farklı yerlerinden aldığı altı ayrı tetanos aşısını Güney Afrika’ da bağımsız bir laboratuvarda tahlil ettirdiğini ve tümünde de kısırlaştırma amacıyla kullanılan HCG antijeni bulunduğunun belirlendiğini ileri sürüyor. Kaynak:

17 WHO, tetanos aşısı ile bağlanmış HCG ile 1993’ de Meksika’ da ve 1994’ de Nikaragua ve Filipin’ lerde yeni doğan tetanosunun kökünün kazınması için masif aşılama kampanyaları yürüttü. Kampanyalar, yaş arası kadınları hedef almıştı ve her birine de beş doz aşı yapılmıştı. Gebelik hormonu  HCG’ ye karşı antikorlar oluşması kadın hamile kalır kalmaz “tekrarlayan düşüklere” ve neticede “kısırlığa” yol açıyor.

18 Suriye’li mülteciler kısırlaştırldı
2013’ de UNICEF tarafından satın alınan 1 milyon 700 bin doz canlı çocuk felci aşısıyla Suriye’ li mültecilere de “kitlesel aşılama” uygulandı, oysa bu ülkede de 1999’ dan beri çocuk felci görülmemişti. Bu kampanyadan sonra da çocuk felci vakaları görülmeye başladı.

19 UNICEF UNICEF, geçen sene de Filipinler’deki Süper Tayfun’dan sonra 500 bin doz canlı çocuk felci aşısıyla benzer bir kitlesel aşılama kampanyası yürüttü. Oysa bu ülkede 1993’ten beri çocuk felcine rastlanılmamıştı.

20 Dünya Sağlık Teşkilatı (WHO) ve UNICEF,  “ilaç endüstrisi” ve başka “derin” yapılar tarafından kullanılan bir kurum hâline gelmiştir. Örgütün, domuz gribi salgınında da aşı üreticileri tarafından yönetildiği apaçık ortaya çıkmıştı. Kaynaklar:

21 Hintli doktorlar da Bill Gates ve Vakfını mahkemeye vermişlerdir.
Indian Doctors Suing Bill Gates For ‘Humanitarian’ Vaccines, Back in 2009, the Gates Foundation quietly funded trials of Gardasil on some 16,000 tribal school children living in Andhra Pradesh, India. According to a report published in Economic Times Indiaback in August, many of the children fell violently ill not long after receiving the vaccine, and at least five of them died.

22 Hibritle GDO'nun temel benzerlikleri ve temel farklılıkları nedir?
Hibritte türler arasında çaprazlama, melezleme yöntemiyle yeni bir ürün ortaya çıkarılıyor. Mesela bir buğdayınız var bunu bir arpayla, çavdarla, yulafla; yani aynı familyadan ama farklı türlerle çaprazlarsanız yeni bir hibrit türü elde edersiniz. Dolayısıyla yediğimiz şey şekil olarak buğday olabilir ama içerisinde arpa, çavdar, yulaf genleri de taşır. Eğer pirinç hibritleştirilmişse mutlaka başka türleri de taşır içerisinde. Ne fark eder, hepsi aynı familyadan diyemezsiniz, çünkü birçok bitki aynı familyadır ama aynı şey değildir. 

23 GDO’lu Altın Prinç Bir nergis türünden iki gen ve bir bakteriden (yani bir mikrop) bir gen koyarak altın pirinci elde ediyorlar. Altın pirinç denilen GDO’lu bir ürünün Asya’da "A vitamini eksikliği çeken çocuklar için kurtarıcı olabileceği” söylenir. Çocuklar kör olmaktan kurtulabilecekti. Normal olarak pirinç A vitamini içermez iken araştırmacılar bunu A Vitamini daha doğrusu onu üreten madde olan beta-karoten içerecek hale getirmişlerdi. Buluş hayranlık uyandıracak gibi görünüyordu. Filipinlerde bir okul öncesi çocuk ancak 150 gram pirinç tüketir. Bu ise A vitamini ihtiyacının %10’u eder.  Tüm A vitamini ihtiyacını alabilmesi için ise bu çocuk 1,5 kilo pirinç tüketmelidir. Bu imkânsızdır. Diğer yandan altın pirinçte olduğu söylenen ve A vitaminine dönüşecek olan beta-karoten maddesinin biyolojik olarak yararlı olup olmadığı da ayrı bir problemdir. Ayrıca Altın prinçte Genlerin alındığı nergis bitkisinin alerjik bir reaksiyon yaptığı kesindir.   (Kaynak: Conway, G., (Kaynak: MASIPAG, Grains of Delusion, Golden Rice seen From Th Ground,

24 Hibritleştirmede sınır yoktur

25 Hibritleştirmede Sınır yoktur

26 Hibritleştirmede Sınır yoktur

27 Genetiği değiştirilmiş organizmalar
Genetiği değiştirilmiş organizmalar'da (GDO) ise çaprazlama aynı türden değil, başka türdeki canlılardan yapılır. Mesela diyelim ki buğdayı GDO'lu yapacaksak buna balık da ekleyebiliriz akrep de ekleyebiliriz, karpuz da, nohut da. Tür dışı işlem yapılıyorsa o zaman GDO'dur. Sonuç itibariyle hibrit de GDO da canlıya müdahaledir. 

28

29 Deniz anası ile genleri değiştirilmiş domuzlar

30 Kısırlık Temel nedeni: GDO ve çevresel kirlilik
Uz. Dr. Gürçay Cem: “16 yıldır kadın doğum uzmanıyım. Çalışma sürem içerisinde son dört beş yıldır kısırlık vakalarında çok büyük ve anlamlı bir artış olduğunu gözlemlemekteyim.” “Eskiden ayda bir kısırlık şikâyeti ile başvurulurken, şimdi ise neredeyse günde birkaç kadın başvuruyor. İstatistikî açıdan beş yıllık süre içerisinde erkeklik kısırlık vakalarında yüzde 70’e yakın artış olduğunu söyleyebiliriz.”

31 Kısırlık Temel nedeni: GDO ve çevresel kirlilik
“Kadın ve erkek kısırlığındaki yüksek orandaki artışın gıda ve çevresel faktörlerden kaynaklandığını söyleyebiliriz.  GDO’lu besinler çevresel kirlilik Erkeklerde yüzde 50’ye varan kısırlığa sebep olmaktadır. Erkek spermleri hormonlara daha duyarlıdır.  Daha hassas bir yapıya sahip olduklarından spermlerde şekil, sayı ve nitelik bozukluğu görülüyor.”

32 GDO’lu gıdalar ve Aşılar gebelerin hormon dengesini bozuyor
Uz. Dr. Gürçay Cem: “Son yıllarda kadınlar gebe kalsa bile çok fazla düşük vakası ile karşı karşıya kalmaktayız. Bunun açıklaması da kısırlıkla aynıdır. Hormon dengesi bozukluğudur. Çünkü kadınlarda gebeliğin devam edebilmesi için bazı hormonların belli düzeyde olması gerekir. Gerek gebelikte, gerekse döllenmiş yumurtanın tüplerden rahim içine taşınmasında ya da embriyonun rahim duvarına tutunmasında ve takibinde gelişmesinde belli bir hormonal denge şart. Kadın bedenindeki hormon dengesi başta GDO ve hormonlu gıdalar olmak üzere çevresel faktörler nedeniyle bozuluyor, düşük ve kanamalı gebelikler sıkça görülüyor.

33 GDO ve kısırlık: Bir bağlantı var mı?
İnsan sağlığı bakımından GDO kullanımı sonrası etkilenebileceği belirtilen bir diğer sistem üreme sitemi. Geçmiş yıllarda yapılan çalışmalar GDO’lu soya ile beslenen sığırlarda üreme problemlerinin oluşabildiğini belirtiyorlar. Özellikle 2008 yılında Avusturya Hükümetinin desteklediği bir çalışmada GDO’lu ürünler ile beslenen farelerin kontrol grubunda bulunan ve GDO içermeyen besinler verilen farelere kıyasla üreme kapasitelerinin ve yaşam sürelerinin anlamlı olarak azaldığı belirtilmekte.  Kaynak:

34 Dünyayı ve gelecek nesilleri bekleyen büyük tehlike: GDO
GDO dünyada yaygın olarak balıklarda ve tavuklarda kullanılıyor. Bitkilerde ise; domateste, salatalıkta, pirinçte, buğdayda, mısırda, soyada, pamukta, patlıcanda… Bu ürünler kısırlaştırılmıştır, birinci ekimin dışında verim vermezler, tohum vermezler.  GDO’lu domates, kendi bahçenizde dahi yetiştirseniz eğer fidesini pazardan alıyorsanız hibrittir. Çünkü domates tohumlarının tamamı hibrittir.

35 GDO'nun kısırlıktan sonra kanser yaptığı da ispat edildi
Rus bilimadamlarının Geçtiğimiz günlerde GDO'nun kısırlığa yol açtığının ispat etmesinin ardından, Fransız bilimadamları da  2 sene süren araştırma sonuçlarında genetiği değiştirilmiş mısırla beslenen farelerin daha genç öldüğü ve daha sık kansere yakalandığı tespit ettiklerini açıkladılar. Kaynak:

36 GDO'nun kısırlıktan sonra kanser yaptığı da ispat edildi
Araştırmacılar, bu tür mısırlarla beslenen dişi farelerin yüzde 93'ünde meme tümörlerinin belirlendiğini, erkek farelerin çoğunun ise böbrek ve karaciğer sorunları nedeniyle öldüğünü belirtti. Bilimadamları, dişi farelerdeki tümörlerin pinpon topundan büyük olduğunu da vurguladı. Araştırma, Uluslararası "Food and Chemical Toxicology" dergisinde yayımlandı. 

37 GDO'lu ürünlerin uzun vadede insan sağlığına zararları
Sadece insanlar değil, bütün canlılar yiyip içtikleri, beslendikleri şeylerle şekil alırlar. Eğer beslendikleri şey nitelikli ve sağlıklıysa, kendi yaratılışlarına uygunsa onlar da sağlıklı, sıhhatli olurlar, eğer besinlerde problem varsa, o besini tüketenler de problem yaşar. Kromozomlarınız, genleriniz, hücreleriniz bozuluyorsa birinci nesilde çok sorun gözükmeyebilir ama sonraki ve bir sonraki nesillerde en temel ve en belirleyici sorun kısırlık yaşanmasıdır. 

38 GDO’lu gıdalar nedeniyle çok büyük kısırlık tehlikesi var.
Hibritin ana tehlikesi: Eğer bitkinin, tohumun içindeki üreme organını yok ederseniz, besinin en az yüzde 50'sini otomatikman yok etmiş olursunuz. Dolayısıyla insanları fiziki olarak beslersiniz ama biyolojik olarak aç bırakırsınız. Biyolojik olarak aç bıraktığınız zaman bunlar sıhhatlerini de kaybederler, üreme yetilerini de kaybederler. Bugün evli çiftlerin en az 3'te 1'nin çocuğu olmuyor. 10 yıl sonra 2 evli çiftten birinin çocuğu olmayacak. CIA'in 2030 perspektif raporunda bile yer almış durumda Türkiye'nin üreme yetilerini kaybedeceği belirtilmektedir. 

39 CIA'in 2030 perspektif raporu
CIA'in 2030 perspektif raporunda bile yer almış durumda Türkiye'nin üreme yetilerini kaybedeceği belirtilmektedir.  The support of the United States to Israel and Turkey will become increasingly discreet as American entrepreneurs invest again in Iran.  In the north, Turkey, humiliated by the delaying tactics of the EU, will create its own competing model: the Turkic Union. Average economic and military power, Turkey hopes to regain geopolitical influence from the Mediterranean to the borders of China and Siberia. In the South, the Arab States will divide and get poorer. In the East, however, Iran will recover its central geopolitical role through a clever policy of balance between Turkey and India.

40 GDO bir milli güvenlik sorunudur
GDO’lu gıdalar sorunu devletin bütün mekanizmasını ilgilendirir. Ne sağlık, ne tarım, ne çevre ne de başka bir bakanlığa ve oradaki bürokratların insafına terk edilemeyecek kadar önemli bir meseledir GDO sorunu. Bu yüzden herhangi bir bakanlıktan ziyade bunun bir devlet politikası olması gerekir. 

41 Teşekkür


"GDO’lu Besinler, Gıda Güvenliği ve Kısırlık" indir ppt

Benzer bir sunumlar


Google Reklamları