Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

HIZLI OKUMA Sevgili çocuklar,

Benzer bir sunumlar


... konulu sunumlar: "HIZLI OKUMA Sevgili çocuklar,"— Sunum transkripti:

1 HIZLI OKUMA Sevgili çocuklar,
Ben bilge dede,sizlerle tanıştığıma çok sevindim.Hepiniz okumayı öğrenmişsiniz kutlarım. Bende sizlere akıcı ve anlamlı okuma,okuduğunu anlama ile okunaklı işlek ve güzel bir yazı yazma becerisi kazandırmak için bir çalışma yaptıracağım.Haydi hep birlikte deneyelim. HIZLI OKUMA

2 Sevgili çocuklar, Rakamların hepsini görmeye çalışarak.Başınızı oynatmadan rakamlar arasında gözünüzü hızlıca hareket ettiriniz.Her defasında köşelerden başlayarak dört kez tekrar ediniz.

3 2 1 3 4

4 Sevgili çocuklar, Hayvanların hepsini görmeye çalışarak.Başınızı oynatmadan hayvanlar arasında gözünüzü hızlıca hareket ettiriniz.Her defasında köşelerden başlayarak dört kez tekrarlayınız.

5

6 Sevgili çocuklar, Sözcüklerin hepsini görmeye çalışarak.Başınızı oynatmadan sözcükler arasında gözünüzü hızlıca hareket ettiriniz.Her defasında köşelerden başlayarak dört kez tekrarlayınız.

7 Ela el Ata at

8 top Ali al at

9 Sevgili çocuklar, Gözlerinizi 8 rakamının çevresinde,başınızı oynatmadan önce sağdan sola,sonra soldan sağa hızlıca hareket ettiriniz.Bu çalışmayı 6 defa yapınız.

10 8 8

11 Sevgili çocuklar, Gözlerinizi 0 rakamının çevresinde,başınızı oynatmadan önce sağdan sola,sonra soldan sağa hızlıca hareket ettiriniz.Bu çalışmayı 6 defa yapınız.

12

13 Aşağıda ve yukarıda verilen görselleri başınızı oynatmadan,gözlerinizi aşağı yukarı hareket ettirerek görmeye çalışın.Bu çalışmayı 2 dakika süreyle,öğretmeninizin komutuyla yapınız.

14

15 Aşağıda ve yukarıda verilen sayıları başınızı oynatmadan,gözlerinizi aşağı yukarı hareket ettirerek görmeye çalışın.Bu çalışmayı 2 dakika süreyle,öğretmeninizin komutuyla yapınız.

16 3 9 10 7 3 11 13 5 2 6 8 1 15 4

17 Aşağıda verilen görselleri başınızı oynatmadan,gözlerinizi ok yönünde hareket ettirerek görmeye çalışın.Bu çalışmayı 15 saniyelik sürede,öğretmeninizin komutuyla yapınız.

18

19 Verilen kelimeleri başınızı oynatmadan,gözlerinizi ok yönünde hareket ettirerek görmeye çalışın.Bu çalışmayı 15 saniyelik sürede,öğretmeninizin komutuyla bitirmeye çalışınız.

20 Bal arı Al oku Sarı arı Tut oku Can arı oku Sen Bal yap Oku anla yap Çok Anla anlat Sen yap Anla yaz Bize çok Yaz oku Bal yap

21 Verilen kelimeleri başınızı oynatmadan,gözlerinizi ok yönünde hareket ettirerek görmeye ve okumaya çalışın.Bu çalışmayı 15 saniyelik sürede,öğretmeninizin komutuyla bitirmeye çalışını.

22 Kaç fare, sen kaç. Kedi geldi. Karnı aç. Seni arar, seni sorar. Kaç dağa, kaç bağa, kediden kaç.

23 Verilen ikili kelime guruplarını bir bakışta görmeye çalışınız, ok yönünde okumaya çalışın.Bu çalışmaları, hızınızı artırarak devam ettiriniz. Kaç fare, sen kaç. Kedi geldi. Karnı aç. Seni arar, seni sorar. Kaç dağa, kaç bağa, kediden kaç. SUSTA

24 E deyice aklıma, Evim gelir. Eyüp,Ela, entari gelir. L deyince aklıma Lale gelir. Leylek,limon Leman gelir. T deyince aklıma, Tamer gelir. Talat,tabak, top gelir. A deyince aklıma, Atatürk gelir. Ahmet, Ayla, Alev gelir. N deyince aklıma, nane,nar gelir.

25 İdeyice aklıma, İrem gelir. İp,incir, İpek gelir. O deyince aklıma olta gelir. Odun,orman, Oya gelir. R deyince aklıma, Ruhane gelir. Resim,radyo, rol gelir. M deyince aklıma, mum gelir. Mert,masa, Meral gelir. U deyince aklıma, Usta gelir. Uyku,Umut, uçak gelir.

26 İ deyice aklıma, İrem gelir. İp,incir, İpek gelir. O deyince aklıma olta gelir. Odun,orman, Oya gelir. R deyince aklıma, Ruhane gelir. Resim,radyo, rol gelir. M deyince aklıma, mum gelir. Mert,masa, Meral gelir. U deyince aklıma, Usta gelir. Uyku,Umut, uçak gelir.

27 K deyice aklıma, Kemal gelir. V deyince aklıma, Veli gelir. I deyince aklıma, ırmak gelir. H deyince aklıma, Hakan gelir. Hülya,Handan Hande gelir. Y deyince aklıma Yusuf gelir. S deyince aklıma, Salim gelir. J deyince aklıma, jandarma gelir. D deyince aklıma, Doğancan gelir. dedem,dayım, dondurma gelir.

28 Ö deyice aklıma, Öztürk gelir. Z deyince aklıma, zil gelir. B deyince aklıma, babam gelir. Ç deyince aklıma, çay gelir. Ü deyince aklıma, ülkem gelir. Gdeyince aklıma, gül gelir. Ş deyince aklıma, şeker gelir. C deyince aklıma, Can gelir. D deyince aklıma, Doğancan gelir. P deyince aklıma, para gelir.

29 Ara Ali ara Ali arı ara. Ali sarı arı ara. Ali altı sarı arı ara.
Sevgili çocuklar pramit metinleri önce sessiz,beş defa okuyalım,daha sonra defterimize pramit şeklinde yazalım.Yazdıklarımızı sırasıyla sesli okuyalım. Ara Ali ara Ali arı ara. Ali sarı arı ara. Ali altı sarı arı ara.

30 Emel,bu sevimli,küçük eşek.
Bu eşek. Emel bu eşek. Emel,bu küçük eşek. Emel,bu sevimli,küçük eşek.

31 Işık tatlı,sulu elma ısır.
Işık ısır. Işık elma ısır. Işık tatlı elma ısır. Işık tatlı,sulu elma ısır.

32 İpek İpek tut. İpek ipi tut. İpek ipi iyi tut. İpek iki ipi iyi tut.

33 Oya,Onur ile çok kitap oku.
Oya oku. Oya kitap oku. Oya,Onur ile kitap oku. Oya,Onur ile çok kitap oku.

34 Umut ufak uçak uzağa uçacak.
Uçak uçacak. Umut uçak uçacak. Umut ufak uçak uçacak. Umut ufak uçak uzağa uçacak.

35 Ünal çok kalın giyin üşüme.
Ünal üşüme. Ünal giyin,üşüme. Ünal kalın giyin üşüme. Ünal çok kalın giyin üşüme.

36 Ömer,Özer ile ödevini yap övün.
Ömer övün. Övün Ömer övün. Ömer ödevini yap övün. Ömer,Özer ile ödevini yap övün.

37 Kaya,küçük kara kedi kaçtı.
Kaya kedi Kaya kedi kaçtı. Kaya küçük kedi kaçtı. Kaya,küçük kara kedi kaçtı.

38 Ziya arı vız vız diye uçar.
Arı uçar. Ziya arı uçar. Ziya arı vız vız uçar. Ziya arı vız vız diye uçar.

39 Rıza uçakla Rize’ye gitti. Rıza bugün uçakla Rize’ye gitti.
Rıza gitti. Rıza Rize’ye gitti. Rıza uçakla Rize’ye gitti. Rıza bugün uçakla Rize’ye gitti.

40 Şenay neşeli şarkı söyle. Şenay neşeli neşeli şarkı söyle.
Şenay söyle. Şenay şarkı söyle. Şenay neşeli şarkı söyle. Şenay neşeli neşeli şarkı söyle.

41 Almış Musa almış. Musa mum almış. Musa mor mum almış. Musa iki mor mum almış.

42 Çomar çöplükte çamur olmuş. Çomar çöplükte oynamış çamur olmuş.
Çomar olmuş. Çomar çamur olmuş. Çomar çöplükte çamur olmuş. Çomar çöplükte oynamış çamur olmuş.

43 Tat Temel tat. Temel eti tat. Temel eti iyi tat. Temel temiz eti iyi tat.

44 Pınar,Petek ile şıp şıp ip atla
Pınar atla. Pınar ip atla. Pınar şıp şıp ip atla. Pınar,Petek ile şıp şıp ip atla

45 Seda il Sefa sınıfa süs asmış.
Seda asmış. Seda süs asmış. Seda sınıfa süs asmış. Seda il Sefa sınıfa süs asmış.

46 Oya yeşil erik ile sarı ayva yedi.
Oya yedi. Oya ayva yedi. Oya sarı ayva yedi. Oya yeşil erik ile sarı ayva yedi.

47 Nadir yeşil nane nerede? Nadir, biber ile yeşil nane nerede?
Nadir nerede? Nadir nane nerede? Nadir yeşil nane nerede? Nadir, biber ile yeşil nane nerede?

48 Doğan düdüğü çocuğa verdi. Doğan düdüğü, cici çocuğa verdi.
Doğan verdi. Doğan düdüğü verdi. Doğan düdüğü çocuğa verdi. Doğan düdüğü, cici çocuğa verdi.

49 Sevgili çocuklar Bu bölümde tekerlemeleri tam söyleyiniz
Sevgili çocuklar Bu bölümde tekerlemeleri tam söyleyiniz.Sözcükleri doğru söyleyiniz.Tekerlemeleri tam ve doğru söylemeniz dilinizi çok daha rahat kullanacak,okumanız güzelleşecek . DEĞİRMEN Değirmene girdi köpek, Değirmenci vurdu kötek. Hem kepek yedi köpek, Hem kötek yedi köpek.

50 PATLICAN Patlıcan var patlıcan, Patlasın senin kocan. Şişko şişko biberler, Arabaya bindiler. Elmalar yedi buçuk, Onu yedi, bir çocuk. Patlıcandan bıktım, Ben oyundan çıktım!

51 YAĞMUR Yağ yağ yağmur, Teknede hamur, Bahçede çamur, Ver Allah'ım ver,
Sicim gibi yağmur.

52 KAYIKÇI Fış fış kayıkçı, Kayıkçının küreği, Hop hop eder yüreği, Kşama fincan böreği, Kedi böreği yerse, Annem beni döverse, Üüü üüü diye ağlarım.

53 KÜÇÜK DOSTUM Küçük dostum gelsene, Ellerini versene. Ellerimizle şap şap, Ayaklarımızla rap rap, Bir şöyle, bir böyle Dans edelim seninle.

54 TEK TEK TEKERLEME Üstü kaymak şekerleme, Dereye düşme çok soğuk,
Söyle bana çarçabuk.

55 ÇARŞI Çarşıya gittim kimse yok. Eve geldim hanım yok. Bebek ağlar beşik yok. Çorba taşar kaşık yok. Ali baba öldü tabut yok.    

56 Sevgili çocuklar , Bu bölümde metinleri okuma tekniğine uygun olarak hızlı okuyacak,okuduklarınızı daha iyi anlayacak ve okumayı sevdiğinizi sizde göreceksiniz. OKUMAK NE GÜZEL Benim adım Oya. Bu yıl okula başladım Öğretmenimiz bize okumayı, yazmayı öğretti. Eskiden kitapların resimlerine bakardım. Artık her şeyi okuyorum. Okumak ne güzel! Kitapları çok seviyorum. Kitaplardan yeni bilgiler öğreniyorum. Masal kitapları okuyorum. Fıkralar öğrenip arkadaşlarıma anlatıyorum. Geçen gün, öğretmenim: -Oya, seni kutlarım. Çok güzel okuyorsun, dedi.

57 HOCA’NIN YÜZÜĞÜ Hoca bir gün bahçeye çıkmış. Kapının önünde sağa sola bakınıp duruyormuş. Komşularından biri Hocaya ne aradığını sormuş. Hoca: -Yüzüğümü kaybettim, onu arıyorum, demiş. Komşusu: -Yüzüğünü orada mı düşürdün? -Yok, burada düşürmedim. Bodrumda düşürdüm. -Hoca, hiç bodrumda düşürülen yüzük kapının önünde aranır mı? -Ne yapayım? Bodrum çok karanlık.

58 + KÖY HAYATI Adım Mehmet. Ben köyde yaşıyorum.
Köyde hayat erken başlar. Herkese düşen bir görev vardır. Bu görevleri yapmamız için kimse bizi zorlamaz. Ama biz seve seve yaparız. Ben her sabah okula gitmeden tavuklara yem veririm.Ablam ineği sağar.Kahvaltıya taze süt hazırlar. Annemize babamıza yardımcı olduğumuz için çok mutlu oluruz. Biz köyde yaşamayı çok severiz.

59 KÜÇÜK ARI Küçük bir ormanda Maya adında bir arı varmış. Arı Maya sadece güllere konarmış. Güllerden bal yapar, vız diye uçarmış. Bir gün iğnesi güle takılmış ve yardım edin diye bağırmış. Oradan geçen bir kuş, arı Maya’yı gülden kurtarmış.

60 Enes, Gülnur’un Canını Acıttı
Enes ile Gülnur kartopu oynuyordu. Enes, Gülnur’un yüzüne kartopu attı. Gülnur, canı acıdığı için ağlamaya başladı. Enes,arkadaşına bir şey olduğunu sanarak,çok korktu. Arkadaşının yanına gitti ve istemeden olduğunu söyleyerek ondan özür diledi. Gülnur da onu bağışladı ve oyunlarını sürdürdüler.

61 Aferin size.


"HIZLI OKUMA Sevgili çocuklar," indir ppt

Benzer bir sunumlar


Google Reklamları