Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

ALMANCA Ayşe Su Büyük 4-A.

Benzer bir sunumlar


... konulu sunumlar: "ALMANCA Ayşe Su Büyük 4-A."— Sunum transkripti:

1 ALMANCA Ayşe Su Büyük 4-A

2 ALAMCA HANGİ ÜLKELER DE KONUŞULUR?
Almanya, Avusturya, Lihtenştayn ve İsviçre’nin resmi dilidir ve Polonya, Çek Cumhuriyeti, Macaristan, Romanya, Rusya, Belçika ve Lüksemburg’da da yaygın olarak konuşulmaktadır. Almancanın konuşulduğu diğer ülkeler: Arjantin, Brezilya, Kanada, Şili, Fransa, İsrail, İtalya, Kazakistan, Namibya ve Amerika.

3 ALMANCA DİLİ HAKKINDA KARİKATÜR

4 ALMANCA NE ZAMAN ORTAYA ÇIKTI?
- Eski Almanca ( yılları arası) - Orta Almanca ( yılları arası) - Modern Almanca (1500 ve günümüz) En eski Alman tarihine ait kayıtlar 750 yılında, yani ilk döneme dayanıyor, yerel diyalektler, yazı ve konuşmada kullanılmıştır, ve o zamanda standart dil yoktu. Orta dönemde çeşitlilikten sonra göreceli olarak başbakanlık ve hükümet gibi resmi yerlerde kullanılmış, ve 14 yy. içinde Kutsal Roma İmparatorluğu'ndan itibaren kullanılmış ve Latince çıkana kadar, belirli diyalekt ve kombinasyonlarda Orta Yüksek Almancanın yeri resmi yazışmalarda kullanıldı. 18. yüzyıla kadar, mükemmel sayıda yazar Standart Almancayı özüne, bugünkü forma getirdi. Şimdi eğitimi, literatür, kilise ve eyalet dili olarak kullanılıyor. Yukarı Almancaya tekabül etmek adettir, yazı standartları ile etkilemektedir, yayımda, eğitimde, tiyatroda kullanılmaktadır. Standart Almanca, Alman diyalektlerinden önemli ölçüde farklıdır. Sadece telaffuzda değil aynı zamanda dil bilgisinde de farklıdır. Almanya'nın bölgelerinde bulunmuştur, Fransa, İsviçre, Leichtenstein, Letzerburgesch ve Lüksemburg'un resmi dilidir, orada Alman diyalekti kişi tarafından konuşulmaktadır yılında dil bilgisi ve yazı kuralları ilk olarak Dude Elkitabında ortaya çıkmıştır.1901 yılında Alman dilinin, standart yazı kurallarını ilan etmişlerdi yılına kadar, aslında Standart Almancanın yazı kuralları, gözden geçirilmediği için, ne zamanki 1996 yılında Alman imla reformu resmi olarak temsil ettiği Almanya'ya, Avusturya'ya, Liechtenstein ve İsveç'e ilan edildi. Bu reformdan beri Alman imlacıları 8 yıllık geçiş dönemi sonucunda imla reformları okullara geleneksel olarak da medyaya verildi.

5 ALMANCA NE ZAMANDAN BERİ KONUŞULUYOR?
Geleneksel olarak Almanca 14. yüzyılda 'Fraktur' diye bilinen Gotik tarzında yazılmaktaydı. Fakat II. Dünya Savaşı'nı izleyen dönem içinde Fraktur büyük ölçüde tüm Batı Avrupa'da kullanılmış olan Latin yazı karakterleriyle yer değiştirdi.

6 ALMANCA DA EN ÇOK KULLANILAN KELİMELER VE TÜRKÇE ANLAMLARI
Evet : Ja (ya) Hayır : Nein (nayn) Teşekkür ederim : Danke (dankı) Bir şey değil : Nichts zu danken (nihts tsu danken) Adım Ayşe Su’dur : ich heisse Ayşe Su (ih hayzı Ayşe Su) Lütfen : Bitte (bitı) Özür dilerim : Entschuldigung (entşuldigung)

7 ALMANCA ŞARKI –LET İT GO-

8 TEŞEKKÜRLER


"ALMANCA Ayşe Su Büyük 4-A." indir ppt

Benzer bir sunumlar


Google Reklamları