Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Malların Zekât Miktarları Kimlere Zekât Verilmez?

Benzer bir sunumlar


... konulu sunumlar: "Malların Zekât Miktarları Kimlere Zekât Verilmez?"— Sunum transkripti:

1 Malların Zekât Miktarları Kimlere Zekât Verilmez?
- Zekât İbadeti Paylaşma ve Yardımlaşma İbadeti Olarak Zekât-2 Zekât Kimlere Farzdır? Zekât Malları Malların Zekât Miktarları Zekât Kimlere Verilir? Kimlere Zekât Verilmez?

2 Zekât Kimlere Farzdır? Müslüman olan, Akıl sağlığı yerinde olan,
- Zekât İbadeti Zekât Kimlere Farzdır? Müslüman olan, Akıl sağlığı yerinde olan, Ergenlik çağına girmiş olan, Zengin olan. (Asli ihtiyaçları hariç, en az nisab miktarı ‘80.18’ gram altın veya eş değer mala sahip olan kimse.)

3 Zekât Malları Altın, gümüş ve para,
- Zekât İbadeti Zekât Malları Altın, gümüş ve para, Diğer menkul (taşınabilir) değerler, Ticaret malları, Koyun ve keçi cinsinden küçükbaş hayvanlar, Sığır ve manda cinsinden büyükbaş hayvanlar, Deve, Toprak mahsulleri (ürünleri).

4 Malların Zekât Miktarları
- Zekât İbadeti Malların Zekât Miktarları

5 Zekât Kimlere Verilir? Tevbe Suresi 60. ayetinde Allah (c.c.)
- Zekât İbadeti Zekât Kimlere Verilir? Tevbe Suresi 60. ayetinde Allah (c.c.) bu hususu açıklamıştır. Buna göre; Fakirler, Düşkünler, Zekât toplamakla görevli kişiler, Kalbi İslam’a ısındırılanlar, Köleler (özgürlüğünü yitirmiş olanlar), Borçlular, Allah yolundakiler, Yolda kalmışlara, zekât verilebilir.

6 Kimlere Zekât Verilmez?
- Zekât İbadeti Kimlere Zekât Verilmez? Ana-baba, Eş ve çocuklar, Torunlar, Müslüman olmayanlar, Zenginler, Hz. peygamberin (s.a.v.) yakınları.

7 Malların Zekât Miktarları Kimlere Zekât Verilmez?
- Zekât İbadeti Zekât Kimlere Farzdır? Zekât Malları Malların Zekât Miktarları Kimlere Zekât Verilmez? Zekât Kimlere Verilir?


"Malların Zekât Miktarları Kimlere Zekât Verilmez?" indir ppt

Benzer bir sunumlar


Google Reklamları