Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

  Sevgili TEDP ;    Başlangıçta sen benim için angarya bir çalışmaydın. Sabah uyan, evin işini yap, TEDP etkinliklerine katıl, okulda ders yap…Çok yoğun.

Benzer bir sunumlar


... konulu sunumlar: "  Sevgili TEDP ;    Başlangıçta sen benim için angarya bir çalışmaydın. Sabah uyan, evin işini yap, TEDP etkinliklerine katıl, okulda ders yap…Çok yoğun."— Sunum transkripti:

1 TEDP ÖYKÜLERİ SEDAT CELASUN İLKÖĞRETİM OKULUNDAN MEKTUP      Sınıf Öğretmeni Rezzan EMİR

2 Sevgili TEDP ;    Başlangıçta sen benim için angarya bir çalışmaydın. Sabah uyan, evin işini yap, TEDP etkinliklerine katıl, okulda ders yap…Çok yoğun ve yorucu bir çalışmaydın. Günlerim oflayıp puflamayla geçiyordu. Sadece benim etkinliklerdeki oyunlar ilgimi çekiyordu. Hatta KEFE ANALİZİ o kadar hoşuma gitmişti ki, eşimle birlikte evliliğimizde de uygulamıştık.

3 Bu çalışmalar 3 ay sürdü. Sıra eylem planını gerçekleştirmeye geldi
Bu çalışmalar 3 ay sürdü.Sıra eylem planını gerçekleştirmeye geldi.Ben kendimi sınıf yönetimi konusunda geliştirmek istediğim için basit kurallar tablosu hazırlayıp (hatta hazırını bile kullanmayı düşünmüştüm) sınıfa asmaktı.Ama sağ olsun müdür bey benim başıma iş açtı ve benden sunu hazırlayıp seminer vermemi istedi. Sununun S’sinden anlamayan, topluluk karşısında heyecanlanan BEN sunu hazırlayıp seminer verecektim.

4 Öfkemden kudurmuştum tabii hiç ses çıkarmadım
Öfkemden kudurmuştum tabii hiç ses çıkarmadım. Hadi sunuyu eşime hazırlatırım dedim. Ama ona da görev çıktı. İş başa düşmüştü. Kendi kendime tüm eğitim sitelerini taradım.Bulduğum dökümanları yazıcıdan çıkarttım. Onları bir güzel okudum . Sunuya ekleyeceklerimi ayarladım.Bir gün akşama kadar Power Point’i deneme yanılma yoluyla öğrenmeye çalıştım.Nihayet sunuma ana başlıkları ekledim. Arada söyleyeceklerimi raporlaştırdım. Evde kendi kendime prova yaptım.

5 Ama çok heyecanlıydım ve sonunda 30 Kasım 2006 saat 12:30 oldu ve ben sunumu başarılı bir şekilde yaptım.Hatta bir ara arkadaşlarımın yüzüne baktım (benim heyecanlandığımın, sesimin titrediğinin farkındalar mı diye) sunu o kadar harikaydı ki kimse gözünü alamıyordu.

6 Sunum bittiğinde herkes beni alkışladı, tebrik etti
Sunum bittiğinde herkes beni alkışladı, tebrik etti.(Hatta sunumu müdür bey okulun web sayfasına atmış, bana da teşekkür yazısı yazmış.)Bu ödül beni o kadar onurlandırdı ki.   Bu kadar olacağını tahmin etmemiştim.Çok hoşuma gitti, kendime olan öz güvenim gelişti ve kendimle gurur duydum. Mutluluğumu öğrencilerim, eşim ve ailemle paylaştım. 

7 Ya işte böyle TEDP  Sen bana o kadar çok olumlu yönler kazandırdın ki senin hakkını ödeyemem. Neler mi?  Bilgisayarı oyun ve eğlence olarak görürken eğitim sitelerine girmeyi öğrendim. Kendi kendime sunu hazırlamayı öğrendim. Topluluk karşısında konuşma becerisi kazandım.

8 Araştırmalarıma göre ben 5 yıldır öğretmenlik yapmamışım, bunun farkına vardım.
Şimdi daha ılımlıyım ve işimi severek yapıyorum. Acaba şimdi beni hangi yeterlik alanında geliştireceksin, merak ediyorum. Yeni eylem planım için çok heyecanlıyım. Başka eylem planlarında görüşmek dileğiyle hoşçakal SEVGİLİ TEDP. TEDP


"  Sevgili TEDP ;    Başlangıçta sen benim için angarya bir çalışmaydın. Sabah uyan, evin işini yap, TEDP etkinliklerine katıl, okulda ders yap…Çok yoğun." indir ppt

Benzer bir sunumlar


Google Reklamları