Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

ÇALIŞMA VE İŞ KURUMU İL MÜDÜRLÜĞÜ

Benzer bir sunumlar


... konulu sunumlar: "ÇALIŞMA VE İŞ KURUMU İL MÜDÜRLÜĞÜ"— Sunum transkripti:

1 ÇALIŞMA VE İŞ KURUMU İL MÜDÜRLÜĞÜ
İŞ ARAMA BECERİLERİ

2

3

4

5

6

7

8 KPSS 2012 yerleştirmelerinde genellikle restoratör, hemşirelik, kütüphanecilik, grafiker, diyetisyen, fizyoterapist ve çocuk gelişimi kadroları diğerlerine nazaran düşük puanla alım yapmışlardır.

9 Lisans için en düşük puanla atanan: 38
Lisans için en düşük puanla atanan: puanla Kültür ve Turizm Bakanlığı Restoratör olarak. (Çorum) Ayrıca bir çok restoratör kadrosu boş kalmıştır. (Gaziantep, Nevşehir, Konya) Ön lisans en düşük puanla yerleştirilen aday: 63,40695 puanla PTT Genel Müdürlüğü İstanbul Dağıtıcı. Ortaöğretim en düşük puanla yerleştirilen aday: 61,85675 puanla Meteoroloji Genel Müdürlüğü VAN, İstidlalci

10 Sınav öncesi akıllarda atanmak için en az kaç puan gerektiğine dair soru işaretleri var. Bu soruya net cevap verebilmek için Öncelikle ÖSYM’nin memur alımları için tercih kılavuzunun yayınlanması gerekmektedir. Çünkü her bölümden ne kadar atama yapılacağına göre bu durum açıklanabilir. Meslek Lisesi mezunlarının teknik bilgileri de olduğundan dolayı, lise mezunları arasında en çok alım meslek lisesi mezunlarından olacaktır.

11 BİR İŞE HER ZAMAN EN İYİ ELEMAN DEĞİL, “ O İŞ İÇİN EN İYİ ADAYIN KENDİSİ OLDUĞUNA, BAŞKALARINI İKNA EDEBİLEN KİMSELER ” ULAŞIR.

12 Naile Günebakan X7803 Gürlemez Sokak.16/4 Beyoğlu-İstanbul Doğum Tarihi : Doğum Yeri :Bursa Medeni Durumu:Bekar Ehliyet :B Sınıfı Eğitim ABC Üniversitesi İİBF Fakültesi İktisat Bölümü Özel ABC Lisesi Edebiyat Bölümü ABC Merkez İlköğretim Okulu İş Deneyimi 20 Temmuz-20 Ağustos 2003 Sembol Holding İnsan Kaynakları Bölümü-Staj 2002 Haziran-Eylül Günebakan Ticaret-Yönetici Yabancı Dil Bilgisi İngilizce: Orta düzey altı Diğer Ofis Programlarına hakim Ofis makinalarını kullanabilir(fotokopi,faks vs.)

13 ALİ İHSAN ATAK 0(312) 431 15 45 Mimarlar Sokak 20/14 Sıhhiye/Ankara
HEDEF Satın Alma Müdürü İŞ DENEYİMİ ÖZGÜR İNŞAAT SAN. ve TİC. AŞ ( ) (Satın Alma Müdürü) 7 kişilik bir kadro ile firmanın materyal ve ekipman satın alması çalışmaları 2000’de Dolar tutarında yurt içi ve yurt dışı satın alma işleri KOÇAR İÇ VE DIŞ TİCARET AŞ ( ) (Satın Alma Şefi) Üç yıl içinde 5 kişilik bir kadro ile 40 milyon dolar tutarında yurt içi ve yurt dışı satın alma işleri EĞİTİM MARMARA ÜNİVERSİTESİ, İŞLETME (1997) Atatürk Anadolu Lisesi (1993) Çok iyi düzeyde İngilizce bilgisi (lise ve üniversite) NİTELİKLER Grubu yönlendirme becerisi Çabuk ve doğru karar verebilme becerisi İyi düzeyde bilgisayar bilgisi DİĞER BİLGİLER Marmara Üniversitesi, işletme kulübü üyesi Amatör masa tenisi ve basketbol oyuncusu REFERANSLAR İstendiği takdirde verilecektir.

14 DOĞRU İŞ “ÇOK PARA KAZANDIRAN İŞ” DEĞİLDİR
DOĞRU İŞ “ÇOK PARA KAZANDIRAN İŞ” DEĞİLDİR DOĞRU İŞ “BİLGİ VE YETENEKLERİMİZİ KULLANABİLECEĞİMİZ, KENDİMİZİ EN İYİ ŞEKİLDE YETİŞTİREBİLECEĞİMİZ VE ÇALIŞMAKTAN MUTLULUK DUYACAĞIMIZ” İŞTİR.

15 TANITIM KARTI BİR CEBE SIĞACAK KADAR KÜÇÜK, GEREKLİ BİLGİLERİ İÇERECEK KADAR BÜYÜK OLMALIDIR. AŞAĞIDAKİ TANITIM BİLGİLERİNİN YER ALDIĞI BİR KART, 6X10 CM BOYUTLARINDA, BEYAZ YA DA AÇIK RENK BİR KARTONA, DÜZENLENEBİLİR.

16 ÖNYÜZÜ ARKAYÜZÜ

17 14 yaşını doldurmuş olmak, Kayıt esnasında fiili askerlik görevinde bulunmamak.  Türk vatandaşı olmak, Ayrıca, Kayıt İçin:   Nüfus cüzdanı, ehliyet veya pasaport gibi geçerli belgelerden biri istenir. Kişilerin mesleklerinin tespitinde beyan esas alınır. Beyanların gerçek dışı olmasından Kuruma hiçbir sorumluluk yüklenemez.

18 Dış görünüşünüz, karşınızdaki insanın sizin hakkınızdaki izlenimlerinin %55’ ini oluşturur.

19 İş görüşmeleri insanların sinirlerini zorlayan süreçlerdir, özellikle de bugünün piyasa koşullarında. Ekonomi sert ve rekabet yoğun. Ancak yapılan çalışmalar gösteriyor ki bu şartlar altında bile şirketler yetenekli kişileri bulup onları ellerinde tutmaya önem veriyorlar. İş arayan biri olarak sizin işiniz karşınızdakilere KUM HAVUZUNUN İÇİNDEKİ ALTIN KÜLÇE olduğunuzu kanıtlamak.

20 İLK GÖRÜŞMELERDE TANIŞMA ; YÜZYÜZE İSE % 93 GÖRÜNÜŞ VE BEDEN DİLİ % 7 KULLANILAN KELİMELER BİZLE İLGİLİ İLK İNTİBALARI BIRAKIR.

21 TANIŞMA; TELEFONDA İSE % 7 SES TONU
TANIŞMA; TELEFONDA İSE % 7 SES TONU % 30 KULLANILAN KELİMELER BİZLE İLGİLİ İLK İNTİBALARI BIRAKIR.

22

23

24 İŞ VERENİN SİZDEN BEKLEDİKLERİ
DÜRÜSTLÜK VE SADAKAT İŞİNE ÖZEN GÖSTERME VE SAHİPLENME İŞİNİN EHLİ OLMA ÜCRET POLİTİKASINA UYUM

25 İŞ ARAMAYA HAZIR MISINIZ?

26

27

28

29

30

31 TEŞEKKÜR MEKTUBU ÖRNEĞİ
Sayın ….. …… Genel Müdür Firma İsmi Semt / İl Tarih Sayın….. ……., 18 Ekim 2012 tarihinde benimle görüşmeye zaman ayırdığınız için çok teşekkür ederim. Söz konusu pozisyonun gerekliliğiyle benim niteliklerimin görüşmemizde de konuştuğumuz gibi paralel olduğunu söylemek isterim. 3 yıldır sürdürdüğüm görevimde edindiğim iş becerileri ve gerçekleştirdiğim projelerin, söz konusu pozisyona uygun niteliklerde olduğunu düşünüyorum. Karar verme sürecinizde yardımcı olabileceğim bir bilgiye ihtiyaç duyarsanız benimle iletişime geçmekten çekinmeyiniz. Kısa zamanda konuyla alakalı sizden bilgi alabileceğimi umuyorum. İlginiz için teşekkür ederim. Saygılarımla, İsminiz, SOYİSMİNİZ

32

33

34

35

36 YANLIŞ BİR İŞ SEÇİMİ. “SİZLERE ŞU UFAK TAVSİYEDE BULUNACAĞIM
YANLIŞ BİR İŞ SEÇİMİ “SİZLERE ŞU UFAK TAVSİYEDE BULUNACAĞIM İŞ HAYATINIZDA KISA MENFAATLERE KAPILIP ÇOK YER DEĞİŞTİRMEYİNİZ. ÇOK YER DEĞİŞTİRENLERİN MUVAFFAK OLDUKLARINI GÖRMEDİM. BEN, KENDİ MÜESSESEME BİR ELEMAN ALIRKEN, İLK YAPTIĞIM GÖRÜŞMEDE ONUN ÇOK YER DEĞİŞTİRDİĞİNİ ÖĞRENİRSEM, ÜZERİNDE DURMAYA GEREK GÖRMEM, BÖYLE BİRİSİ İLE ÇALIŞMAM.” Vehbi KOÇ’ un “Hatıralarım, Görüşlerim, Öğütlerim” Adlı kitabından


"ÇALIŞMA VE İŞ KURUMU İL MÜDÜRLÜĞÜ" indir ppt

Benzer bir sunumlar


Google Reklamları