Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

KÜBRA AYAN & DİLEK DEMİRAL

Benzer bir sunumlar


... konulu sunumlar: "KÜBRA AYAN & DİLEK DEMİRAL"— Sunum transkripti:

1 KÜBRA AYAN & DİLEK DEMİRAL
İÇERİK YÖNETİM SİSTEMLERİ (CMS ) KÜBRA AYAN & DİLEK DEMİRAL

2

3 İÇERİK YÖNETİM SİSTEMLERİ NEDİR ?
İçerik Yönetim Sistemi (İYS, İng.: Content Management System ya da CMS) içeriklerin yaratılmasına ve düzenlenmesine yardımcı olan yazılım sistemidir. İYS, ortak çalışma gerektiren ortamlardaki iş akışını yönetmeyi sağlayan işlemler bütünüdür. Bu işlemler manuel veya bilgisayar tabanlı olabilir. Bu işlemler aşağıdakileri sağlamak için tasarlanmıştır. Günümüzde içerik yönetim sistemleri kendi içerisinde bölünmüş bir yazılım endüstrisi hâline gelmiştir.

4 İYS, ortak çalışma gerektiren ortamlardaki iş akışını yönetmeyi sağlayan işlemler bütünüdür. Bu işlemler manuel veya bilgisayar tabanlı olabilir. Bu işlemler aşağıdakileri sağlamak için tasarlanmıştır. Bir İYS'inde veri herhangi bir şey olabilir. Dökümanlar, filmler, resimler, telefon numaraları, bilimsel veri vb. İYS genelde veriyi kaydetmek, kontrol etmek ve gözden geçirmek (zenginleştirmek) ve yayınlamak için kullanılır.

5 İÇERİK YÖNETİM SİSTEMLERİ AVATAJLARI
İçerik Yönetim Sistemleri bir çok avantajları sebebiyle yaygın olarak kullanılmaktadır. Kolay Kurulum Admin Paneli İle Yönetim Kolaylığı İçerik Üretme Kolaylığı Esnek Tasarım(Tema) Özellikleri Birçok Dinamik ve Etkileşimli Uygulamaları( Forum,Anket,Yorum,Özel Mesaj Vs. )

6 İYS İŞLEVLERİNE GÖRE GRUPLARI
İçerik Yönetim Sistemleri,işlevlerine göre değişik gruplara ayrılmaktadır.Bunlardan Başlıca Olanları Şunlardır; Portal Sistemleri Blog Sistemleri E-Ticaret Sistemleri Kişisel Web Sayfaları Kurumsal Web Sayfaları

7 İÇERİK YÖNETİM SİSTEMLERİ ÇEŞİTLERİ
Enterprise CMS (ECMS) : Şirketlerin kullandıkları CMS denir. Kısaca şirket içerik yönetim sistemi de denebilir. Web CMS (WCMS) : Web içerik yönetim sistemidir.Sistem html olarak upload edilir. Document Management System (DMS) : Dosya içerik yönetim sistemidir.İmaj, elektronik belge vs. gibi verilerin kontrolü için kullanılır. Mobile Content Management System (MCMS) : Mobil içerik yönetim sistemidir. Cep telefonları, akıllı telefonlar ve Kişisel dijital asistanlar için yapılmış bir sistemdir. Component Content Management System (CCMS) : Bileşen içerik Yönetim Sisemidir. Bileşik içerikleri yönetmek için kullanılır. Media Content Management System (MCMS): Medya içerik yönetim sistemidir. Müzik, video gibi medya içerikli sistemlerin yönetimi için kullanılır.

8 İYS YAZILIM ÇEŞİTLERİ

9 İYS’DE WORDPRESS WordPress, Genel Kamu Lisanslı(GPL), PHP ve MySQL kullanılarak yazılmış bir kişisel yayın sistemidir. Wordpress bir CMS (Content Management System / İçerik Yönetim Sistemi)'dir. Bu niteliği ile sadece makale yazma ve düzenleme veya blog sistemi olarak değil, her türlü içeriğin düzenlenip yayımlanabileceği bir platform olduğu anlamına gelmektedir. Google tarafından çok hızlı indexlenir ve sayfa açılışları hızlıdır. WordPress yeni bir yazılımdır, kökleri ve gelişimi 2001'e kadar uzanır.

10 NEDEN WORDPRESS ? Wordpress ilk çıkışında, blog sistemler için kullanılmaktaydı.Ancak son zamanlarda yapılan geliştirmelerle birlikte blog olmaktan çıktı, harika bir sistem haline geldi. Açık Kaynak Kodlu Ücretsiz Kullanılabilirliği Yüksek Yönetim Paneli Resim Ve Her Türlü Görsel Malzemeyi Kolaylıkla Sisteme Dahil Edip Düzenleyebilme İçerikleri Kolaylıkla Hazırlayıp Çok Detaylı Bir Biçimde Düzenleyebilmeyi Sağlayan Editör Kullanımı

11 Eksiklerinizi tamamlamak bu kadar kolay olamaz
Eksiklerinizi tamamlamak bu kadar kolay olamaz ! * Gelişmiş İçerik Yönetim Sistemi yöneti panelinden yapılabileceklerin hayalleriniz ile sınırlı olduğunu unutmayın. Etkinlik Takvimi Resim Galerisi Blog ve Makale Yayınlama Proje, Ürün, Referans Yönetimi Google Optimizasyonu Ve Dahası…

12 Açık Kaynak Sağlam Tasarı ve Geliştirilebilir İçerik
* Bilgi paylaştıkça çoğalır ve böylece gelişim devam eder. İçerik Yönetim Sistemlerinde taşlar yerine kolayca oturuyor sen sadece sağlam kayayı bul.. 

13 SORULARINIZ..

14 BİZİ DİNLEDİĞİNİZ İÇİN TEŞEKKÜR EDERİZ ! 


"KÜBRA AYAN & DİLEK DEMİRAL" indir ppt

Benzer bir sunumlar


Google Reklamları