Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

23 NİSAN GÜNÜ NELER YAPILIR?

Benzer bir sunumlar


... konulu sunumlar: "23 NİSAN GÜNÜ NELER YAPILIR?"— Sunum transkripti:

1 23 NİSAN GÜNÜ NELER YAPILIR?
ŞİİRLER RESİMLER KOMPOZİZYONLAR 23 NİSAN 23 NİSAN GÜNÜ NELER YAPILIR? GÜNÜ ANLAM VE ÖNEMİ

2 EGEMENLİK ULUSUNDUR Egemenlik ulusun olduğu günden beri, Her gün daha çok artan bir zevkle yaşıyoruz. Biz seyredenlerin kamaşıyor gözleri, Asırları yılların içinde aşıyoruz...Artık maziye gömdük mesafeyi, zamanı; Her geçen gün andırır bir 23 Nisanı. Kalplerde inkılâbın bilinçli heyecanı, Mukaddes hedeflere hızla yaklaşıyoruz.Yolumuzda ışıktır demokratik meş'ale, Biz milletçe bağlıyız ulusal ülkülere. Heybetli bir çığ gibi bütün ulus el ele. Yeni bir medeniyet için uğraşıyoruz.Bugün yirmi milyon Türk bir tek kalp, bir tek vücut; Hepsinde aynı hamle, aynı güvenli umut. Yuvalar şenlik dolu, gönüller ferah, mesut... En kutlu bir hayatın zevkini taşıyoruz.Halil Refet TANIŞIKDÜNYA ÇOCUK BAYRAMIKiminin saçı siyah, Kiminin saçı sarı... Ankara'da buluştu, Dünyanın çocukları.Her Yirmi Üç Nisan'da Tekrarlanır bu olay. Buluşma nedenini, Açıklamak çok kolay.Bu kocaman dünyada Ülke sayısı çoktur. Oysa ki hiç birinin Çocuk Bayramı yoktur.Dünyanın çocukları Yurdumuza koşuyor, Her Yirmi Üç Nisan'da Cıvıldaşıp coşuyor.Türkiye konuklarla, Kalpler sevgiyle dolsun. Dünya Çocuk Bayramı Herkese mutlu olsun!Altan

3

4 ÇİÇEKÇİ KIZ:Bir gün sizi sulamazsam hemen bana küsersiniz
ÇİÇEKÇİ KIZ:Bir gün sizi sulamazsam hemen bana küsersiniz.Tatlı ,baygın kokunuzu hemen kesersiniz.Gül yüzünüz solmasın çiçek açın durmadan .(Çiçekleri dolaşırken sulamaya da başlar.) Ah benim bahar kokulu karanfilim.Ne kadar da güzel açmışsın.(Çiçeği sular ve başka bir çiçeğe geçer.)Ne o dargın mısın yoksa?Bir gün suyunu vermedim diye bana darıldın mı?Hadi gel barışalım bak sana su getirdim.(Çiçeği sular.Çiçek başını kaldırarak gülümser.)Bak bak baakk..Sen de mi dargınsın bana.Yapma benim nazlı çiçeğim…Sana gülmek yaraşır.(Çiçeği sular çiçek ona doğru döner ve gülümser.Kız başka bir çiçeğe geçer.)Aferin sana.Darılmak nedir bilmezsin.Bir hafta su vermesem sen yine de bana küsmezsin.Al bakalım sana da su vereyim.(İçeriye bayan bir müşteri girer.) ÇİÇEKÇİ KIZ: Buyrun efendim… BAYAN: Beni patronum gönderdi. Belki tanırsınız? ÇİÇEKÇİ KIZ: Hayır tanımıyorum. Kimden bahsediyorsunuz? BAYAN:Aaaaa nasıl tanımazsın.Abdurrahman Bey didin mi herkesçikler bilir.Aha bu parayı sana o gönderdi.(elindeki parayı sallar) ÇİÇEKÇİ KIZ:Çiçek mi istiyor? BAYAN:Heee…çiçek istiyor ama en gözelinden bi paket şeedecekmişin.Ne etcek bu çiçekleri biliyon mu? ÇİÇEKÇİ KIZ:Nerden bileyim? BAYAN:Heee doğru didin nirden bilecen.Benim patronun haşarımı haşarı ,tembel mi tembel bi oğlu var.Onun öretmenine gönderecek.Eh o zaman da patronun oğlu sınıfı geçeceeek.Nasıl ama? ÇİÇEKÇİ KIZ:İyi ama öğretmenler çalışanla çalışmayanı ayırırken bir yargıç gibi ince eleyip sık dokurlar.Doğrudan asla ayrılmazlar.Senin patronun böyle işlerle uğraşacağına oğlunu çalıştırmayı deneseydi ya !

5 Bu Bayramın Tarihçesini Öğrenmek İstiyorum
23 Nisan günü kutlanan Uluslarası Çocuk Bayramı, dünya üzerinde sadece çocuklara adanmış tek bayramdır. Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk tarafından Türk çocuklarına armağan edilmiş, 1979 yılında tüm dünya çocukları ile birlikte, barış içinde kutlanması kararlaştırılmıştır. Bu Bayramın Tarihçesini Öğrenmek İstiyorum 13.yy’dan 1914’e kadar, yaklaşık 700 yıl boyunca Asya, Afrika ve Avrupa topraklarında hakimiyet kuran Osmanlı İmparatorluğu, 1. Dünya Savaşı’ndan malup ayrıldı. Yapılan “Serv Anlaşması” uyarınca toprakları galip devletler tarafından paylaşıldı. Ülke uzun yıllar süren savaşlardan yorgun ve fakir düşmüştü. Osmanlı İmparatorluğu’nu yöneten son padişah ise, ülkenin işgaline göz yumuyordu.

6 23 Nisan Uluslararası Çocuk Bayramı’nda neler yapılır?
Her 23 Nisan’da dünyanın dört bir yanından Türkiye’nin başkenti Ankara’ya gelen çocuklar, Türk çocukları tarafından misafir edilir. Birlikte çeşitli etkinliklerde bulunan ve 23 Nisan günü ulusal televizyonda yayınlanan eğlenceye katılan çocuklar, kendi kültürlerini simgeleyen gösteriler yaparlar. Bu günün en önemli özelliği; bütün çocukların kardeşlik içinde yaşayacakları, barış dolu bir dünya isteklerini dünyaya duyurma imkanı vermesidir. Renkleri, ırkları, dinleri ve milletleri ne olursa olsun, dünyanın bütün çocukları eşit ve kardeştir. Atatürk’ün Mirası: ‘Yurtta Sulh Cihanda Sulh’

7 Atatürk Hakkında Daha Detaylı Bilgi Almak İstiyorum
1881 yılında doğan Mustafa Kemal Atatürk, tüm dünya tarafından 20. yy’ın en önemli devlet adamlarından biri olarak kabul edilmektedir. 57 yıllık kısa yaşantısı boyunca, bir milletin kaderini değiştirmiş ve uluslararası anlamda eşine az rastlanılan askeri ve siyasi zaferlere imza atmıştır. İlkeleri ve icraatlarıyla modern Türk toplumunun kurucusu olmuş ve hala Türk halkının kalbindeki eşsiz yerini korumaktadır. Mustafa Kemal Atatürk’ün yaşamına sığdırdığı başarılarını şu şekilde özetleyebiliriz:

8 Osmanlı İmparatorluğu monarşi ile yani, tek bir hükümdarın iktidarıyla yönetilmekteydi. Ülkelerinin işgaline karşı çıkan ve Atatürk önderliğinde toplanan Anadolu halkı, 23 Nisan 1920 tarihinde, Cumhuriyet’e geçişin ilk adımı olan Büyük Millet Meclisi’ni kurudu. Meclisin kurulması, artık halkın kendi seçtiği yöneticiler tarafından yönetilmesi, yani egemenliğin halka geçmesi demekti. Ulusal egemenliğin simgesi haline gelen 23 Nisan tarihi ise, Atatürk tarafından, bağımsızlığın, cumhuriyetin ve özgürlüğün değerini yüzlerce yıl unutmasınlar diye, Türk çocuklarına armağan edildi.


"23 NİSAN GÜNÜ NELER YAPILIR?" indir ppt

Benzer bir sunumlar


Google Reklamları