Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Püskürtme beton.

Benzer bir sunumlar


... konulu sunumlar: "Püskürtme beton."— Sunum transkripti:

1 Püskürtme beton

2 Püskürtme beton nedir? Püskürtme beton, yoğun ve homojen bir yapı elde etmek amacıyla bir hortum ucundan pünomatik olarak yüksek basınçla püskürtülen çimento, su ve agrega karısımıdır

3

4

5

6

7

8

9

10

11 Katkılar İki tip shotcrete katkısı mevcut:
Sodyum aluminat, sodyum silikat esaslı 1) yüksek alkalili ) düsük alkalili Kalsiyumsülfoaluminat esaslı Katkıyla çimento arasındaki reaksiyonları; Hızlandırıcı tipi ve katı madde oranı Çimentonun tipi ve kompozisyonu Betonun sıcaklığı Çevresel kosullar Priz dengeleyicisi

12 Uygulama Yüksek hızda püskürtülen taze beton püskürtüldüğü yüzeye yapısarak kendi kendisini tasıyabilir. Bu nedenle çok dik yüzeylere ve tünel, galeri gibi yerlere rahatlıkla uygulanabilir. Püskürtme beton onarım ve güçlendirme islerinde kullanılabilmektedir.

13 Kuru ve Yaş Uygulama Püskürtme betonun kuru ve yas yöntem olmak üzere iki çesit uygulama yöntemi vardır. Yaş sistemde çimento, su ve agregalar birlikte karıstırılır ve püskürtme islemi yas karısımdan doğrudan yapılır. Kuru sistemde ise çimento ve agregalar kuru olarak karıstırılır. Kuru karısım sıkıstırılmıs hava akımı ile boru ve hortumlardan püskürtme ucuna gelir bu sırada karısıma su püskürtülür. Bu sekilde ıslanan karısım püskürtme tabancasından uygulama yerine püskürtülür.

14 Uygulama Her iki yöntemle de başarılı uygulamalar yapmak mümkün olmasına rağmen, yaş yöntemde uygulama sırasında tozlanma ve geri sekme daha az olur.

15

16

17

18

19


"Püskürtme beton." indir ppt

Benzer bir sunumlar


Google Reklamları