Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

ÜNİTE ÜRÜN DOSYASI SUNUMU

Benzer bir sunumlar


... konulu sunumlar: "ÜNİTE ÜRÜN DOSYASI SUNUMU"— Sunum transkripti:

1 ÜNİTE ÜRÜN DOSYASI SUNUMU
BASINÇ ÜNİTE ÜRÜN DOSYASI SUNUMU

2 İÇİNDEKİLER TEMEL SORU ÜNİTE SORULARI İÇERİK SORULARI ÜNİTE ÖZETİ
MÜFREDAT KAZANIMLARI 21. YÜZYIL BECERİLERİ

3 TEMEL SORU İĞNE ELİMİZİ NEDEN DELER?

4 ÜNİTE SORULARI 1 kg lık demir kutu mu, 1 gramlık iğne mi daha çok basınç uygular? Denizin dibine gittikçe neden üzerimizde hissettiğimiz baskı da artar? Toriçelli neyi bulmuştur? Tansiyonumuzun yükselmesi ne demektir? Balonu tepelik bir yerde mi, deniz kenarında mı şişirmeli?

5 İÇERİK SORULARI Yüzey alanı ile basınç arasındaki ilişkiyi grafik ile belirtiniz. Katıların basıncı ile ağırlık arasındaki ilişkiyi belirtiniz. Kabın şekli sıvı basıncını nasıl etkiler? Akışkan sıvılarda basınç ile akış hızı arasındaki ilişki nasıldır? Sıvı basınç kuvveti nelere bağlıdır? Açık hava basıncının sıvılar üzerindeki etkisi nedir? Gaz basıncı neler bağlıdır?

6 ÜNİTE ÖZETİ-1 BASINÇ: Birim yüzeye dik olarak etki eden kuvvete basınç denir. I. Katı Basıncı Yüzeyle ters, cismin ağırlığı ile doğru orantılıdır.

7 ÜNİTE ÖZETİ-2 II. Sıvı Basıncı
Sıva basıncı sıvının cinsine, o noktadaki derinliğe, ve yerçekimine bağlıdır. Buna göre sıvı basıncı; P=h.d.g Sıvılar üzerlerine uygulanan basıncı aynen her tarafa iletirler. Sıvı basınç kuvveti o noktadaki basınç ile yüzey alanına bağlıdır. Sıvı basıncından faydalanarak, küçük kuvvetlerle büyük cisimleri kaldırmaya yarayan su cendereleri Pascal Prensibine uygun olarak oluşturulmuştur.

8 ÜNİTE ÖZETİ-3 III. Gaz Basıncı
Gaz basıncı gazın hacmine, mol sayısına ve sıcaklığına bağlıdır. Toriçelli deneyi barometre yardımı ile açıkhava basıncını bulmak için yapılmıştır. Açıkhava basıncı deniz seviyesinde 76 cm-Hg olup yükseklere çıkıldıkça azalır.

9 MÜFREDAT KAZANIMLARI Katı basıncı ve basınç kuvveti kavramlarını tanımlayabilme Durgun sıvı basıncını açıklayabilme Bileşik kaplar ve U borusunu tanımlama Katı ve sıvılarda basınç iletimi (Pascal Yasası) tanımlayabilme Akışkanların basıncını tanımlayabilme Barometre ile açık hava basıncını ölçebilme Manometreleri tanıyabilme

10 21.YÜZYIL BECERİLERİ Anlamaya yönelik doğru akıl yürütmek
Karmaşık seçimler yapmak ve kararlar vermek Sistemler arası ilişkileri anlamak Problem çözmek ve soruları yanıtlamak üzere bilgiyi sınırlandırmak, çözümlemek ve birleştirmek İşbirliğine dayalı çalışmalar için sorumluluğu paylaşmak Problemlerin çözümüne yönelik olarak; bilgiye yeterli ve etkili düzeyde ulaşmak, bilgiyi eleştirel ve yeterli düzeyde değerlendirmek, doğru ve yaratıcı bir şekilde kullanmak Bilginin ekonomik kullanımına yönelik olarak, bilgiye erişmek, yönetmek, bütünleştirmek, değerlendirmek ve yaratmak üzere dijital teknolojileri, iletişim araçlarını ve/veya ağları uygun kullanmak Kendi anlayışını ve öğrenme gereksinimlerini gözlemlemek Başkalarının gözetimi olmaksızın görevleri tanımlamak, öncelik sırasına koymak ve tamamlamak Zamanı etkili kullanmak ve iş yükünü idare etmek Öğrenmenin yaşamboyu bir süreç olduğuna ilişkin kararlı davranışlar sergilemek Diğerlerini belirli bir hedefe yönelik etkilemek ve yönlendirmek üzere bireylerarası ve problem çözme becerileri kullanmak Ortak bir hedefe ulaşmak üzere diğerlerinin güçlerini düzenlemek Dürüst ve etik davranışlar sergilemek Zihninde toplum yararını düşünerek sorumlu davranmak

11 TEŞEKKÜRLER!...


"ÜNİTE ÜRÜN DOSYASI SUNUMU" indir ppt

Benzer bir sunumlar


Google Reklamları