Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

SUNUM.

Benzer bir sunumlar


... konulu sunumlar: "SUNUM."— Sunum transkripti:

1 SUNUM

2 ŞÜKRETMENİN FAYDALARI

3 Şükretmek, sahip olduklarımızın farkında olmak ve onların kıymetini bilmektir.
Hayatta şükredecek o kadar çok şey var ki… Bedenimiz, sağlığımız, ailemiz, sevdiklerimiz, işimiz… Bazen bunları görmezden geliyoruz. Bazen de bunların farkında değiliz ve önemini, elimizden gittiğinde anlıyoruz. Sağlığımız bozulduğunda veya bir sevdiğimizle aramız açıldığında…

4 Oysa sahip olduklarımızın ve bize verilen nimetlerin değerini henüz elimizdeyken bilmeli ve şükretmeyi ihmal etmemeliyiz. Çünkü şükretmek teşekkür etmek demektir. Şükretmenin iyileştiren ve çoğaltan bir özelliği vardır. Bunu bilmek ve kullanmak, yaşamı kolaylaştırır. Hayatımızda her an şükredecek bir şey bulabiliriz.

5 Başımıza gelen ve bizi zor durumda bırakan olaylar karşısında şikâyet etmemeliyiz. Şikâyet etmek, sıkıntıları aşmamızı zorlaştırır. Böyle yaptığımız takdirde, soruna daha fazla odaklanırız. Ancak şükrederek odağımızı olumlu yönde değiştirir ve bu sorunun bize ne gibi fırsatlar sunacağını görebiliriz. Kur’an-ı Kerim’imizde “Başınıza öyle olaylar gelir ki, sabredin. Sabredenlere büyük mükâfatım vardır.” ayeti ile birlikte şükür ile ilgili tahmini 66 ayet bizleri ikaz etmektedir. İki ayetle örnek verelim.

6 “Doğrusu biz sizi yeryüzünde yerleştirdik, orada size geçimler verdik; ne kadar da az şükrediyorsunuz!” “Katımızdan bir nimet olarak biz şükredenleri mükâfatlandırırız.” İlişkilerimizde, kıymetini bildiğimiz ve şükrettiğimiz ölçüde huzurlu ve mutlu oluruz.

7 Şükretmenin önemini daha sık hatırlamak için, hatta alışkanlık haline getirmek için şu alıştırmanın faydalı olacağı tavsiye edilmektedir. Rahat ve sessiz bir yerde oturun. Gözlerinizi kapatın. Burnunuzdan derin bir nefes alın. Nefes bedeninize yayılsın. Nefesinizi tutabildiğiniz kadar tutun, sonra bırakın ağzınızdan çıksın.

8 Birkaç kez derin nefes alıp verin.
Nefes alış-verişiniz normale dönsün. Ayak parmaklarınızdan başlayarak bedeninizin her organını fark edin. Organlarınızın size nasıl hizmet ettiğini düşünün. Her organ için ayrı ayrı şükredin.

9 Sahip olduğumuz imkânlara, değerlere odaklanıp, bunların bizim için ne büyük nimetler olduğunun farkına varıp şükredelim. Şükretmek hırsı önler. Şükretmek kişiliği geliştirip özgüveni artırır. Daha fazlasını isteme hali, hayattan zevk alma duygusunu azaltır.

10 Yediğimiz yemeğe, içtiğimiz suya, gördüğümüz her şeye “şükürler olsun” diyelim. Hatta şükrettiğimiz şeyleri yazalım. Acaba bitirebiliyor muyuz? Eğer yeryüzündeki ağaçlar kalem olsa, denizler de mürekkep olsa, Allah’ın nimetlerini yazsak, kalemler de mürekkep de tükenir, fakat şükredeceğimiz şeyler bitmez. Saygılarımızla

11 TEŞEKKÜR EDERİZ İSTESOB EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ Eğitim Müdürü: Metin İÇTEM Eğitim Müd. Asistanı: Ahmet Z. GÜNDOĞDU


"SUNUM." indir ppt

Benzer bir sunumlar


Google Reklamları