Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

ERZURUM BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ

Benzer bir sunumlar


... konulu sunumlar: "ERZURUM BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ"— Sunum transkripti:

1 ERZURUM BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ
İMAR VE ŞEHİRCİLİK DAİRE BAŞKANLIĞI

2 ERZURUM CBS ÇALIŞMALARI
Erzurum Büyükşehir Belediyesi olarak coğrafi bilgi sistemleri çalışmalarına başlamış ve MAKS veri tabanına geçmek için çeşitli alt yapı çalışmalarını sürdürmekteyiz. Haritanın coğrafi bilgi sistemlerinin temel gereksinimi olduğunu bilip, kadastral verilerin toplanması, adres kayıt işlemlerinin sürdürülmesi işlemlerinin yanı sıra şehrimizin fotogrametrik haritalarını elimizde tutmaktayız. 1/5000 lik imar planlarımız onaylanma aşamasında olup, ulaşım master planımızın ihale süreci tamamlanmıştır.

3 CBS NEDİR?

4 CBS BİLGİDEN BİLGİ ÜRETMEKTİR.
KATMANLAR BÜTÜNÜDÜR. EŞİK ANALİZİDİR.

5 DÜNÜN KULLANICISI

6 DÜNÜN TEKNOLOJİSİ Popular Mechanics, 1954???

7 DÜNÜN CBS si

8 BUGÜNÜN KULLANICISI

9 BUGÜNÜN TEKNOLOJİSİ Kaynak:

10 BUGÜNÜN CBS si

11 YARININ KULLANICISI

12 YARININ TEKNOLOJİSİ

13 YARININ CBS si

14 SÜRDÜRÜLEBİLİRLİK CBS kullanılarak sürdürülebilir
kaynak kullanımı sağlanabilir. Örnek: Trafik yoğunluğu ve sinyalizasyon verileri eşlenerek akaryakıt tüketim miktarı düşürülebilir. Orman yangınları çıkış noktaları belirlenerek daha sağlık önlemler alınabilir.

15 KULLANILABİLECEK ALANLAR
Günün farklı saatlerinde cep telefonu sinyalleri dikkate alınarak oluşturulmuş nüfus yoğunluğu (yeşil renk yoğunluğu ifade etmektedir.) Roma, İtalya, Haziran 2006 Kaynak: The Economist, Mart 10-16, 2007 s. 20.

16 Eş zamanlı trafik bilgisi, taşımacılık planlaması, taksi durak lokasyon dataları, mağaza ve yol üstü ticaret aksı. vs. vs.

17 GELİŞİMİ SAĞLAYACAK FAKTÖRLER
Açık kaynak (open source) veri girişleri ile toplanacak bilgiler. Belirli süzgeçlerden geçirilerek çok kullanıcılı veri tabanı oluşturulabilir. Linux, Wikipedia, C++ vs. vs.

18 Örnek: Emniyet teşkilatından alınan veriler ışığında bir sokak veya bölgede artan kavga ve diğer suçlar haritalar üzerinde işaretlenebilir ve suçun yerleşim ile ilişkilendirilmesi yapılabilir.

19 Örnek: Hastane kayıtları ve gelen sağlık şikayetlerinin bilgi ağı oluşturularak. Yerleşim yeri ve hastalıklar ile ilişkilendirme yapılabilir.

20 ÖNERİLER Direk kullanıcıya hitap eden uygulamalar (applications) kullanılmalı Örnek: Wisepilot, Foursquare, LinkedIn vs. vs. Özetle mevcut güvenilir kişiler ağınızı ve veritabanınızı güçlendirir ve genişletir. Veri tabanına giren anlık veriler ışığında daha sağlıklı önlemler alınabilir.

21 BİLGİ PAYLAŞIMININ ÖNEMİ

22 TEŞEKKÜRLER


"ERZURUM BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ" indir ppt

Benzer bir sunumlar


Google Reklamları