Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Şabanözü Teknik ve Endüstri Meslek Lisesi

Benzer bir sunumlar


... konulu sunumlar: "Şabanözü Teknik ve Endüstri Meslek Lisesi"— Sunum transkripti:

1 Şabanözü Teknik ve Endüstri Meslek Lisesi
Burhan TÜRKMEN Alper AKARSU Şabanözü Teknik ve Endüstri Meslek Lisesi Bilişim Teknolojileri Alanı Öğretmenleri ŞABANÖZÜ Nisan 2012

2 Giriş Çağımızda teknolojinin hızlı bir gelişim gösterdiğini ve buna bağlı olarak hayatın her alanında etkin bir şekilde kullanıldığını görmekteyiz. Bu gelişim ve değişim eğitim sistemini de etkilemektedir. Bizlerde bu değişimi ve gelişimi iyi öğrenmemiz gerekir. Çünkü teknolojinin gerisinde kalmak toplum olarakta bizi çağın gerisinde bırakacaktır.

3 Vizyon-Misyon Eğitimde Fatih Projesi çağın gerektirdiği becerileri kazandırmak teknolojinin eğitimde etkin, verimli ve sürdürülebilir bir araç olarak kullanılmasına ve vizyon misyon oluşturulmasına katkı sunmayı hedeflemektedir.

4

5

6 BT’nin Eğitime Entegrasyon Aşamaları
İdari Hizmetlerde Kullanılmak Üzere Her Okula Bir Bilgisayar Her Okula Bir Bilgisayar Laboratuvarı Sınıf İçinde BT Kullanımı Her Öğrenciye E-Kitap (Tablet Bilgisayar)

7 Eğitimde FATİH Projesi Nedir?
okulumuzdaki dersliğimizi BT ekipmanları ile donatarak eğitimde öğrenci ve öğretmenlerimiz için fırsatları artırma ve okullarımızda teknolojiyi iyileştirme hareketidir.

8 Eğitimde FATİH Projesinin Uygulanması
Projenin yılda bitirilmesi öngörülmektedir. Proje 2011 – 2014 tarihleri arasında gerçekleştirilecektir. Projenin aşamalarının izlenmesi ve değerlendirilmesi yapılacaktır. Ortaöğretim kurumları 1. Yıl - Ortaöğretim Okulları 6 – 8. sınıflar 2. Yıl - İlköğretim Okulları (II. Kademe) 1 – 5. sınıflar Okul Öncesi 3. Yıl - İlköğretim Okulları (I. Kademe) ve Okul Öncesi

9 DONANIM ve YAZILIM ALTYAPISI BİLEŞENİ

10 Donanım ve Yazılım Altyapısı Bileşeni
1 Adet Çok Fonksiyonlu Yazıcı 1 Adet Doküman Kamera Her Okula Panel Tip Etkileşimli Akıllı Tahta Kablolu İnternet Bağlantısı Her Dersliğe BT Tablet Bilgisayar Her Öğretmene E-Kitap(Tablet Bilgisayar) Her Öğrenciye Bilişim teknolojisi araçlarının (Dizüstü bilgisayar, projeksiyon, çok amaçlı yazıcı) derslerin işlenmesi esnasında etkin kullanımını sağlamak amacıyla ilköğretim II. kademe ve ortaöğretim kademesine bağlı okulların sınıflarının tamamına BT donanımı sağlanarak eğitimde fırsat ve imkan eşitliği sağlanacak ve öğretimin niteliği artırılacaktır.

11 Donanım ve Yazılım Altyapısı Bileşeni

12 Millî Eğitim Bakanlığı
Eğitimde FATİH Projesinin Ortakları Millî Eğitim Bakanlığı Ulaştırma Bakanlığı

13 e-İçeriklerin Sağlanması ve Yönetilmesi Bileşeni
Öğretim programına uygun, Ses, video, animasyon gibi çoklu ortam bileşenleri ile zenginleştirilmiş, Çevrim içi ya da çevrim dışı kullanılabilen, Öğrenenle etkileşimli ya da etkileşimsiz olarak iletişim kurabilen, e-İçerik; dersi destekleyici bilgisayar tabanlı içeriklerdir.

14 e-İçeriklerin Sağlanması ve Yönetilmesi Bileşeni
e-İçerik sağlayıcı 7 firma e-İçeriklerini Bakanlığımıza Eğitimde FATİH Projesi kapsamında hibe etmiştir. DİGİ-PROTEİN ve DİGİ-ENGLİSH DISCOVERY ilköğretim ve Ortaöğretim Sistemleri ÇİZGİ-TAGEM MORPA Çocuk ve MORPA Kampüs OKULİSTİK TTNET VİTAMİN ZAMBAK Yayıncılık

15 EBA (Eğitim Bilişim Ağı)

16 Zenginleştirilmiş e-Kitap

17 Okul Yerel Ağının (LAN) Kurulması

18 Okul Yerel Ağının (LAN) Kurulması

19 Okul Yerel Ağının (LAN) Kurulması

20 Okul Yerel Ağının (LAN) Kurulması

21

22

23 KursiyerNET Projesi (FATİH Bilişim Platformu)
KursiyerNET, kullanıcıların zaman ve mekândan bağımsız olarak, internet üzerinden görsel ve işitsel bilgisayar eğitimi alabilecekleri bir projedir. Platform üzerinden yüksek ses ve görüntü kalitesi ile hazırlanmış, Word, Excel, PowerPoint, Access, Flash, PhotoShop, SoundBooth, Quark Express, 3Ds Studio Max, ActionScript 3.0, Visual Studio .NET yazılımlarına ait video dersler sunulmaktadır. İçerikler, Fatih projesi kapsamında öğretmen ve öğrencilere dağıtılan tabletler de dahil olmak üzere mobil cihazlarda çalışabilecek şekilde tasarlanmıştır.

24 Her geçen gün artan ders sayısı ve çeşitliliği sunulan sisteme girişlerde herhangi bir kullanıcı adı ve şifre sorgulaması yapılmadan tüm halkımıza ücretsiz sunulmaktadır. Sistemi benzerlerinden ayrılan en önemli yönü, düşük bağlantı hızlarında dahi çok hızlı bir şekilde videoları yükleyebilmesidir.

25 Hâlihazırda 41 çeşit yazılım kategorisi altında, 748 adet video ders sunulmaktadır tarihi itibariyle toplam ziyaretçi sayısı, derslerin izlenme sayısı ve günlük ortalama 2000 i aşkın çevrimiçi kullanıcı sayısına sahiptir.

26 Günlük hayatta kullanıcıların en çok talep ettiği yazılımlar tespit edilmekte ve yazılımların son sürümlerine ait senaryo bazlı dersler hazırlanmaktadır. Kullanıcılar bu dersleri, sayfanın altında bulunan kontrol paneli ile istedikleri her an durdurma ve oynatma kolaylığı ile izleme şansına sahiptirler. Projeden öğrenci, öğretmen ve velilerimizin faydalanması hedeflenmektedir. Proje adresi:

27 eğitimde TEŞEKKÜRLER


"Şabanözü Teknik ve Endüstri Meslek Lisesi" indir ppt

Benzer bir sunumlar


Google Reklamları