Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

REKREASYON FAALİYETLERİNİN SPORTİF UYGULAMALAR YÖNÜNDEN ÖNEMİ

Benzer bir sunumlar


... konulu sunumlar: "REKREASYON FAALİYETLERİNİN SPORTİF UYGULAMALAR YÖNÜNDEN ÖNEMİ"— Sunum transkripti:

1 REKREASYON FAALİYETLERİNİN SPORTİF UYGULAMALAR YÖNÜNDEN ÖNEMİ
DERS: Rekreasyon HAZIRLAYANLAR: Yakup KARAYİĞİT (b ) Emrah İLYA (b )

2 KISACA REKREASYON Rekreasyon, kişilerin gönüllü olarak boş zamanlarında katıldıkları ve kişisel tatmin elde ettikleri faaliyetler olarak tarif edilebilir. Rekreasyon içerisindeki faaliyetler, uygulandıkları alanlar ve özelliklerine göre çeşitliliğe sahiptir. Spor, rekreasyon faaliyetleri içerisinde cazipliği ve çeşitliliği ile önemli bir yer teşkil eder. (Doğu Anadolu Bölgesi Araştırmaları. Fikret Ramazanoğlu ve arkadaşları. 2004)

3 REKREASYON FAALİYETLERİNİN SPORTİF UYGULAMALAR YÖNÜNDEN ÖNEMİ

4 SPORTİF REKREASYON NEDİR ?
Rekreasyon aktiviteleri içinde temeli fiziksel egzersize veya çeşitli spor branşlarının rekreatif amaçlı uygulanmasına dayanan ve rekreasyon aktivitelerinin büyük bir bölümünü oluşturan türüne sportif rekreasyon denmektedir. Sportif rekreasyonun amacı; Serbest zamanların fiziksel egzersiz ve sportif aktivitelerle değerlendirilmesi, teknoloji ve şehirleşmenin birey ve toplum üzerinde meydana getireceği gerilimi önlemek veya oluşan stresi azaltmaktır.

5

6 SPOR VE REKREASYON İLİŞKİSİ
Spor, boş zaman etkinliklerinin en kapsamlı, çeşitli ve ilgi çeken alanlarından birini oluşturmaktadır. Spor, dünya genelinde birçok insanın boş vakitlerinde çeşitli amaçlar için katıldığı bir uğraş olmakla beraber toplumların gelişmesinde de önemli bir rol oynamaktadır. Spor, genel olarak beceri gerektiren, egzersiz ve rekabet içeren aynı zaman da hem resmi hem de görgü kuralları ve adil oyun standartları ile yürütülen aktiviteler olarak tanımlanır (Mclean, Hurd ve Rogers, 2005).

7 SPOR VE REKREASYON İLİŞKİSİ
Daha geniş bir tanımla spor; yapan (sporcu) açısından kazanmaya dönük teknik ve fiziki bir çaba; izleyen (seyirci) açısından yarışmaya dayalı estetik bir süreç olmakla birlikte, kendine özgü toplumsal kuralları, değerleri, etkileşim simgeleri ve süreçleriyle canlı bir toplumsal yapıyı ifade etmektedir (Tunçsiper, Erdem ve Kulnazarova, Metin ve ark.,2013). Spor, insanların rekreatif (boş zaman) gereksinimlerini karşılamada önemli bir hareket alanı sağlarken, rekreasyonda sporun toplumsal yaygınlaşmasında ve sportif başarılar elde edilmesinde önemli roller üstlenmiştir. Bu nedenle spor ve rekreasyonun birbirlerini etkilediğini söylemek mümkün olabilmektedir.

8 Spor, insanların boş zaman gereksinimlerini karşılamada önemli bir alan sağlarken, rekreasyonda sporun yaygınlaşmasında ve sportif başarılar elde edilmesinde önemli roller üstlenmiştir.

9 REKREASYON FAALİYETLERİNİN SPORTİF UYGULAMALAR YÖNÜNDEN ÖNEMİ
Rekreatif bir etkinlik olarak spora ilginin artması çeşitli toplumsal kurumları bu konuda organizasyonlar yapmaya yöneltmektedir. Böylece sporun tanıtılması ve yaygınlaşması da sağlanmıştır. (Doğu Anadolu Bölgesi Araştırmaları. Fikret Ramazanoğlu ve arkadaşları. 2004) Boş zaman faaliyetlerini sportif uygulamalara destek vererek geçiren insanlar, günümüz sporuna hem maddi hem de manevi olarak destek vermektedirler. Artık birer endüstriye dönüşen spor oyunlarının en büyük destekçisi ise rekreatif bir etkinlik olarak boş zamanlarını spora destek vererek geçiren insanlar olmuştur.

10


"REKREASYON FAALİYETLERİNİN SPORTİF UYGULAMALAR YÖNÜNDEN ÖNEMİ" indir ppt

Benzer bir sunumlar


Google Reklamları