Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Çevre Kirliliği Hava Kirliliği Su Kirliliği Toprak Kirliliği.

Benzer bir sunumlar


... konulu sunumlar: "Çevre Kirliliği Hava Kirliliği Su Kirliliği Toprak Kirliliği."— Sunum transkripti:

1 Çevre Kirliliği Hava Kirliliği Su Kirliliği Toprak Kirliliği

2

3

4

5

6

7

8

9

10

11

12

13

14

15

16

17

18

19

20

21

22

23 TOPRAK KİRLİLİĞİ Topraktan daha çok ürün almak için kullanılan gübreler ve kimyasal ilaçlar toprağı kirletebilir. Toprağı temizlemek uygulamada mümkün değildir. Tamamen kirlenmiş toprak bir daha kullanılamaz hale gelir.

24 Hava, Toprak ve Su Kirliliğini Önlemek İçin Neler Yapılabilir?
Hava, Su ve Toprağın kirlenmesini önlemek için kirlenmeye yol açan etkenleri ortadan kaldırmamız gerekir.Bunlar; • Bireylerin çevre bilinci olması gerekir.  • Nüfus artış hızı azaltılmalıdır.  • Çarpık kentleşme önlenmelidir.  • Sanayi planlı olmalıdır. .

25 • Nükleer denemeler ve savaşlar sona ermelidir
 • Nükleer denemeler ve savaşlar sona ermelidir.  • Ormanlık alanlar genişletilmelidir.  • Organik tarım kullanılmalıdır.  • Rüzgar, Güneş, su enerjisi kullanılmalıdır.(Bunlar havayı kirletmezler)  • Geri dönüşümlü ürünle kullanılmalıdır

26 SU KİRLİLİĞİ Fabrika ve evlerden çıkan pis suların olduğu gibi akarsu yada denizlere bırakılmasıyla su kirliliği meydana gelir. Su kirliliğini önlemek için bu atık suların arıtma tesislerinde arıtılması gerekir.

27

28

29

30

31

32 HAVA KİRLİLİĞİ Hava kirliliği, canlıların sağlığını olumsuz yönde etkileyen ve/veya maddi zararlar meydana getiren havadaki yabancı maddelerin, normalin üzerindeki miktar ve yoğunluğa ulaşmasıdır. .

33 İnsanların çeşitli faaliyetleri sonucu meydana gelen üretim ve tüketim aktiviteleri sırasında ortaya çıkan atıklarla hava tabakası kirlenerek, yeryüzündeki canlı hayatı olumsuz yönde etkilenmektedir.

34

35 Hava kirliliğini kaynaklarına göre 3'e ayırabiliriz;
1) Isınmadan Kaynaklanan Hava Kirliliği Ülkemizde özellikle ısınma amaçlı, düşük kalorili ve kükürt oranı yüksek Kömürlerin yaygın olarak kullanılması ve yanlış yakma tekniklerinin uygulanması hava kirliliğine yol açmaktadır.

36 2) Motorlu Taşıtlardan Kaynaklanan Hava Kirliliği
Nüfus artışı ve gelir düzeyinin yükselmesine paralel olarak, sayısı hızla artan motorlu taşıtlardan çıkan egzoz gazları, hava kirliliğinde önemli bir faktör oluşturmaktadır.

37 3) Sanayiden Kaynaklanan Hava Kirliliği
Sanayi tesislerinin kuruluşunda yanlış yer seçimi, çevre korunması açısından gerekli tedbirlerin alınmaması (baca filtresi, arıtma tesisi olmaması vb.),

38

39

40

41


"Çevre Kirliliği Hava Kirliliği Su Kirliliği Toprak Kirliliği." indir ppt

Benzer bir sunumlar


Google Reklamları