Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Öğrencilerimizin başarısı için okul veli işbirliği Psikolojik Danışman Muzaffer KILIÇ.

Benzer bir sunumlar


... konulu sunumlar: "Öğrencilerimizin başarısı için okul veli işbirliği Psikolojik Danışman Muzaffer KILIÇ."— Sunum transkripti:

1 Öğrencilerimizin başarısı için okul veli işbirliği Psikolojik Danışman Muzaffer KILIÇ

2 AMAÇ VELİ BİLGİLENDİRME YOLUYLA ÖĞRENCİ AKADEMİK BAŞARILARININ ARTIRILMASINI SAĞLAMAK?

3 Çocuklarımızın bütün davranışları onların geçmiş yaşantılarının bir yansımasıdır.

4 İnsanlar her davranışı bulunduğu ortama o an uyum sağlamak, ruhsal ve sosyal dengeyi korumak amacıyla gerçekleştirir.

5 Çocuklarımızda görülen her türlü yetersizlik ve başarısızlığın genellikle bilinmeyen bir nedeni vardır. Bu neden açığa çıkarılmadıkça başarısızlık bilinen klasik anlayışlarla sona erdirilemez.

6 Başarısızlığın bertaraf edilmesi öğrencinin probleminin tanımlanması ile mümkün olur, bu esnada çocuğa yönelecek şiddet, tehdit, veya herhangi bir şekilde cezalandırma hiçbir şekilde sorunu çözemeyeceği gibi problemin daha da artmasına neden olabilir.

7 Çocuklarınızın daha başarılı olmalarını sağlamak için alınacak etkin tedbirlerin belirlenmesi için okul rehber öğretmeni, okul idaresi, sınıf ve ders öğretmenlerinden destek almak gerekmektedir..

8 . ÖĞRENCİNİZİN BAŞARISI ONA YAPILACAK FİZİKSEL VE PSİKOLOJİK BİR TAKIM DESTEKLE MÜMKÜNDÜR;

9 . Çocuğunuzun öğretmenleriyle yakın ilişki içerisinde bulununuz. Çocuğunuzun öğretmenleriyle yakın ilişki içerisinde bulununuz. Mümkünse öğretmenin çocuğunuzun kaldığı evi, aileyi hatta arkadaş grubunu tanımasına yardımcı olunuz Mümkünse öğretmenin çocuğunuzun kaldığı evi, aileyi hatta arkadaş grubunu tanımasına yardımcı olunuz

10 ..Çocuğunuzun kitapları sevmesi için elinizden gelen gayreti gösteriniz, kütüphaneye üye olmasını sağlayınız, arkadaşlarıyla, öğretmenleriyle kitap alışverişi için teşvik ediniz ve onu bu yönde onurlandırınız.Ama asla zorlamayınız.Çocuğunuzun kitapları sevmesi için elinizden gelen gayreti gösteriniz, kütüphaneye üye olmasını sağlayınız, arkadaşlarıyla, öğretmenleriyle kitap alışverişi için teşvik ediniz ve onu bu yönde onurlandırınız.Ama asla zorlamayınız

11 . Çocuğunuzun sağlık sorunlarıyla yakından ilgileniniz. Çocuğunuzun sağlık sorunlarıyla yakından ilgileniniz. Sağlıklı olmayan bir çocuğun başarısı sağlığının bozukluğu oranında düşer Sağlıklı olmayan bir çocuğun başarısı sağlığının bozukluğu oranında düşer

12 Çocuğun gıdasına özen gösteriniz Gıda yetersizliği, ya da yemek atlama çocuğun başarısında düşüşe neden olur, özellikle uzmanlar kahvaltı yapmayan çocukların okul başarılarının düştüğünü belirtmektedirler.

13 Çocuğunuzun kılık kıyafetine, kullandığı araçlara özen gösteriniz ve temiz olmasını sağlayınız onu bu konularda yapıcı olarak uyarınız.

14 Okul ile işbirliğinde istekli olunuz, bu yaklaşımınız çocuğunuzun da okula bakış açısında olumlu etki yaratacak dolayısıyla başarısında etkili olacaktır.

15 Çocukların uyku düzenlerinin gelişimlerinde ve okul başarılarında etkili olduğu bilinmektedir, bu nedenle uyku düzenlerini sağlamaya çalışınız.

16 Çocuğunuza karşı hata yaptığınızda okul rehber öğretmeniyle işbirliğine giriniz. Çocuğunuza her zaman değer verdiğinizi belirtiniz, hissettiriniz.

17 Çocuğunuzun yeteneklerini, başarılarını tanımaya çalışınız, çocuğu yetenekleri doğrultusunda yönlendirmeye çalışınız, bunun için yine okul idaresi ve öğretmenleriyle işbirliği içinde bulununuz.

18 Çocuğunuza karşı devamlı olarak anlayışlı davranınız, onun isteklerine kulak veriniz, her istediğini yapmanız gerekmez, ancak ancak her istediğini yapmamanız da ayrı bir tehlikedir.

19 Çocuğunuzu diğer çocuklarla asla kıyaslamayınız. Her çocuğun zekası, yeteneği, bilgisi, davranışı farklıdır. Normal olan da budur. Başka çocuklara neden benzemiyorsun gibi bir ifade çocuğun kesinlikle daha da gerilemesine neden olur.

20 Çocuklarınızı gerekçe ne olursa olsun asla korkutmayınız. Korkunun her çeşidi çocuğun ruhsal durumunda onarılmaz yaralar açar, zeka geriliği ile beraber birtakım ruhsal dengesizliklerin oluşmasına zemin hazırlar. Bütün bunların çocuklarınızda duygusal çöküntüler yaratacağını da unutmayınız.

21 Çocuğunuzun her yerdeki zamanlamasını kontrol ediniz, okulda, dışarıda, kütüphanede, yolda geçen zamanlarının sürelerini takip ediniz.

22 Gerekçe ne olursa olsun çocuğunuza hiçbir zaman yalan söylemeyiniz, yapamayacağınız sözü vermeyiniz. Davranışlarınızla çocuğunuza örnek olunuz çocuklar nasihat ile değil gördükleri davranışlar ile kişilik kazanırlar.

23 Çocuğunuza boş zaman kavramı olmadığını fark ettiriniz, çocuğunuzun da mutlaka bir şeylerle meşgul olmasını sağlayınız ancak bu televizyon seyretmek ya da bilgisayar oyunları olmamalı,

24 Çocuğunuzun zararlı alışkanlıklara karşı duyarlı olmasını sağlayınız bu konuda kendiniz iyi örnek olunuz.

25 Çocuğunuzun sosyalleşmesi için her türlü etkinliğe katılmasını sağlayınız. Başarısızlıklarında öğretmenlerinden, çevresinden yardım alması bu şekilde daha kolay olacaktır.

26 Çocuğunuzun evde rahat ders çalışmasını sağlayınız, ancak dersini çalış gibi ifadeler olumsuz etki yapmaktadır. Çocuğunuza ders çalışmayı kendi sorumluluğunda bulunan bir davranış olduğunu kabul ettiriniz ve ders çalışma sorumluluğunu ve zamanını kendisinin ayarlamasını sağlayınız.

27 Çocuğunuzun ders çalışması için öğretmenlerinden, rehber öğretmeninden program yapmalarını ve çocuğunuza önermelerini sağlayınız.

28 Çocuğunuz ders çalışıyor ise çok gerekmedikçe ondan herhangi bir iş için yardım istemeyiniz.

29 Çocuğunuzu ile ilgili vereceğiniz her kararda kesinlikle çocuğunuzun düşüncesini sorunuz. Çok aykırı değilse onun görüşleri doğrultusunda karar veriniz.

30 Çocuğunuzun her türlü ders araç gerecini zamanında ve eksiksiz temin ediniz. Her çocuğunuza eşit şekilde malzeme temin ediniz, sen daha başarılısın sana daha çok alacağım gibi ifadeler çok tehlikelidir.

31 Çocuğunuzun beğendiğiniz, takdir ettiğiniz yönlerini söyleyiniz. Onun kendine güven duymasını sağlayınız. Asla kendisinin değişmeyecek olumsuz bir yönünün bulunduğunu söylemeyiniz.

32 Çocuğunuza iyi notları almasının yanında zayıf notlar almasının da doğal olduğunu ifade ediniz ve başarısız olduğu konuları çalışmakla düzelteceğine inandırınız.

33 Okuldaki olumsuzlukları çocuğunuzun yanında tartışmayınız. Okula güvensizlik duyması çocuğun okuldan soğumasına neden olabilirsiniz.

34 Çocuğunuzun arkadaşlarını tanımaya özen gösteriniz, mümkünse aileleriyle de tanışınız, bu çocuğunuzun normalden sapmalarını çabuk fark etmenizi kolaylaştırabileceği gibi çocuğunuzla ilgilendiğinizi de hissettirecektir.

35 Çocuğunuzun olumlu, olumsuz yönlerini iyi tanımaya çalışınız ve gerektiğinde bunu okul rehber öğretmeniyle paylaşınız. Ancak olumsuz yönlerini asla abartmayınız, çocuğunuzun yüzüne karşı aşağılayıcı bir ifade de bulunmayınız.

36 Çocuğunuzun öğretmenlerinin çocuğunuz hakkında önerdiklerini yerine getirmeye özen gösteriniz.

37 Çocuğunuzun derslerinde başarısız olanlar olabilir, bunun nedenlerini anlamaya çalışınız, fakat asla tehditkar olmayınız. Özellikle karne zamanlarında sonuç ne olursa olsun çocuğunuzu sevdiğinizi söyleyiniz, unutmayın çocuklarınız en çok böyle zamanlarda sevginize ihtiyaç duyar.

38 Çocuğunuzun her konuda olduğu gibi okul yaşantısıyla da çok ilgileniniz. Anlattıklarını dikkatle dinleyiniz.

39 Çocuğunuzun sınav günlerini takip ediniz ve ona göre sınav günlerinde daha dikkatli olunuz gerekirse yönlendirici olunuz.

40 Unutmayın çocuğunuz her türlü hatayı yapabilir, bu normaldir, çocuğunuz hataları düzeltilsin bilgi eksikliği giderilsin diye okula gönderilmektedir. Hatalarından ve bilgi eksikliğinden dolayı çocuğunuzu suçlamayınız. Çocuklar hatasız olsaydı zaten okula gerek kalmazdı.

41 . KONUYA DUYARLI OLAN VELİLER OLDUĞUNUZU FARK ETMEMİZİ SAĞLADINIZ KONUYA DUYARLI OLAN VELİLER OLDUĞUNUZU FARK ETMEMİZİ SAĞLADINIZ İLGİNİZ İÇİN TEŞEKKÜR EDİYORUZ İLGİNİZ İÇİN TEŞEKKÜR EDİYORUZ


"Öğrencilerimizin başarısı için okul veli işbirliği Psikolojik Danışman Muzaffer KILIÇ." indir ppt

Benzer bir sunumlar


Google Reklamları