Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

ZİHNİ SİNİR PROCELERİ.

Benzer bir sunumlar


... konulu sunumlar: "ZİHNİ SİNİR PROCELERİ."— Sunum transkripti:

1 ZİHNİ SİNİR PROCELERİ

2 ZİHNİ SİNİR KİMDİR? Zihni Sinir yani İrfan Sayar yarattığı Porof. Zihni Sinir karakteriyle tanınan teknoloji tutkunu bir karikatürist ve tasarımcıdır.

3 Manisa`da doğan İrfan Sayar, çocukken, çiftçi olan anne ve babasıyla köye gittiğinde, şehirden götüremediği oyuncaklarının yerine köyde çamur, ahşap gibi malzemeler kullanarak kendi oyuncaklarını üretmeye başladı. Bir süre sonra gerçek oyuncaklardan kendi yaptıklarından aldığı keyfi almadığını fark etti. İşte bir yaratıcılık öyküsü bu biçimde başladı. 

4 Güzel Sanatlar Akademisi Yüksek Dekoratif Sanatlar Bölümü, Sahne ve Görüntü Sanatları İhtisas atölyesinden mezun oldu. Akademinin ikinci sınıfındayken Oğuz Aral’la tanıştı. Gırgır dergisinde profesyonel olarak karikatür çizmeye başladı. (5 Ocak 1975) Bu arada Porof Zihni Sinir tipini buldu.(30 Ocak 1977) 

5 Arnavutköy’deki atölyesinde procelerin 3 boyutlularını üretmeye başladı. sitesini yayına açtı. Vizontele filminin baş karakterinin bisikleti, atölyesi ve çeşitli elektronik ve mekanik aletlerini hazırladı.

6 Arnavutköy’deki atölyesini Taksim'de Lamartin caddesine taşıdı
Arnavutköy’deki atölyesini Taksim'de Lamartin caddesine taşıdı. 2008'in sonlarına doğru ise Cihangir'e taşıdı. Atölye, ofis ve showroom’u olan yeni yerinde çalışmalarına devam ediyor.

7 Ve proceleri…

8

9

10

11

12

13

14

15

16

17

18

19

20

21

22

23

24

25

26

27

28

29

30

31

32

33

34

35

36

37

38

39

40 Başlangıçta potansiyelini gizleyen, fakat içine kalem konuldukça aşağıya doğru uzanan, yay mekanizmalı masaüstü kalemliğiniz tüm dağınıklığınızı toplamaya hazırdır. Ön tarafında kartlarınızı da yerleştirebileceğiniz bir alan bulunmaktadır. 

41 Poşet çay sıkma makinesi
Tüketim toplumuna tam anlamıyla adapte olamadığımız için, poşet çayı sıkmadan atamayız. Çayın asıl özünün poşet içinde kaldığı düşüncesi, bizi rahatsız eder. Bunu çözmek amacıyla Zihni Sinir poşet çay sıkma makinesini icat etmiştir.

42 Seyyar Satıcı Arabası Kalemlik

43 Mobil Kuş Antik Yunan mitolojisinden kopup günümüze kadar gelen “Pegasus”, Zihni Sinir’in mutfağında bir kez daha şekillendi. Yayları sayesinde kukla olarak kullanabileceğiniz mobil kuşu, evinizi süslemek amacıyla tavanınıza da asabilirsiniz. Küçük bir dokunuşla hareketlenen mobil kuş, evinizin semalarında uçarak antik çağlardan, hoş bir esinti getirecektir.

44 Dikey Satranç

45 Fenerli Defter Elektrikler kesik olsa da, her yerde, her an, her şeyi unutmadan not edebilmeniz için...

46 Kahvaltı Seti Ayakkabı boyamak ve parlatmak için kullanılan sandıklar, artık kahvaltılarımızı parlatacak...

47 Elli kitap tutucu

48 Makyaj Ütüsü Zihni Sinir’den bayanlar ve özellikle anneler için düşünülmüş bir makyaj kutusu...

49 Kaykaycı Saat Kaykaya binip gidiyormuş gibi görünen bu tip duvar saati olarak fonksiyonelliğini sürdürmekte.

50 Porof masada Porof Zihni Sinir'i masasında çalışırken gösteren bu biblo yaratıcı çalışmalarınızda size psikolojik destek sağlayacak. Yaratıcılığının ilham perisi Zihni Sinir illaki masanızda bulunmalı. 

51 Mıknatıslı Notluk Elinizde kolaylıkla kullanabileceğiniz notluğumuzun, ortasında bulunan ayağını açarak masa üstünde de kullanabilirsiniz...

52 Sürgülü Kalemlik Çalışırken sürgü kapağı çektiğinizde kalem kutunuz serbest kalır. Kalemlerinizin duruş şeklini istediğiniz açıda ayarlayabilirsiniz...

53 Proce Saatleri Siz çalışıyorsunuz, saat de çalışıyor, Zihni Sinir de..

54 Çay karıştırma makinesi

55 Radyolu Gözlük Radyonun fonksiyonelliği ile gözlüğün formunun birleştiği ortak bir yaşam procesi. Gözlük üzerine yerleştirilmiş bir anten, hoparlör ve radyo sayesinde, ortaya çıkan radyo gözlükle; radyonuzu dinlerken güneşten korunmanızda(!) çok yardımcı olacaktır. 

56 TEKNOLOJİ VE TASARIM ÖĞRETMENİ AYLİN TUNÇBİLEK
TEŞEKKÜRLER TEKNOLOJİ VE TASARIM ÖĞRETMENİ AYLİN TUNÇBİLEK


"ZİHNİ SİNİR PROCELERİ." indir ppt

Benzer bir sunumlar


Google Reklamları