Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

İnternet haftası (6-19Nisan2015)

Benzer bir sunumlar


... konulu sunumlar: "İnternet haftası (6-19Nisan2015)"— Sunum transkripti:

1 İnternet haftası (6-19Nisan2015)
Tufan DEMİR 106 5/A

2 İçindekiler İnternet haftası/önemi
İnternet haftası ile ilgili yapılan etkinlikler İntrnet haftası ile ilgili karakatür ve açıklamaları İnternet haftası ile ilgili şiir/yazılar

3 İnternet haftasının önemi
İnternet haftasının amacı insanların interneti amacına uygun olarak bilinçli bir şekilde kullanmalarıdır. İnternetle birlikte bilginin paylaşımı kolaylaşmıştır. Proje üretme ve tüm dünyadaki gelişmeleri kısa sürede takip edebiliyoruz. İnternet bağımlısı olmadan güvenli bir şekilde kullanmak elzemdir. Bt STK Platformu İnternetin Türkiye'ye gelişinin yıl dönümünde Türkiye İnternetini büyütmek, yeni projeler başlatmak, İnterneti geniş kitlelere tanıtmak, yaymak, toplumun gündemine İnterneti yerleştirmek ve Türkiye İnternetine ivme verecek etkinliklerin yapılması amacıyla 6-21 Nisan'ı İnternet Haftası olarak ilan etmiştir.

4 İnternette haftasıyla alakalı yapılan etkinlikler
Bu yıl 12 Nisan'da Türkiye'deki 19. Yılını dolduran internetin yıl dönümü, 9-22 Nisan arasında yapılan etkinliklerle kutlanıyor Sitede yer alan "Etkinlikler" başlığı altına girildiğinde, hangi ilde, hangi etkinliğin düzenlendiğini de görmek mümkün. Ancak listedeki her ilde, kayıtlı bir etkinlik bulunmuyor. Bu sebeple size en yakın ilde gerçekleşen etkiliklere bakmanız gerekiyor. Sponsor ve destekçi arayışında bulunan Bilişim STK Platformu, şu anda pek duyulmamış olsa da 15 yıldır bu çalışmayı gerçekleştirerek büyük bir işin altına giriyor. Sadece Türkiye'de değil, dünyada da internet haftası etkinliklerle kutlanıyor. Mesela yakın zamanda New York İnternet Haftası, Mayıs tarihlerinde kutlanacak. Avrupa'da da kutlanacak olan Avrupa İnternet Haftası etkinlikleri Kasım tarihleri arasında gerçekleşecek. Siz de internet kullanımını desteklemek, internetin yararlarını görmek ve Türkiye'nin internet kullanımındaki etkinliğini arttırmak istiyorsanız etkinliklere katılabilir, destekçi olabilir ve katkıda bulunabilirsiniz.

5 Karikatürler Eski devirdeki insanlar hayatın bu kadar ilerleyeceğini tahmin edemezlerdi.

6 Karikatürler İnternet hayatta insanların sosyel telepati kurmalarının önünde duruyor.

7 Karikatürler Her insan bir şey bulduğunda kendini çok önemli birisi sanar gerçektende öyledir ama insanlar ondan daha önemli bir şey bulmuştur.

8 Karikatürler İnsanlar hartık beden dilini kullanacağına çok yakınındakilere bile internetle mail ile konuşuyorlar.

9 İnternet haftası Bilimsel düşünceye  Eriştirir internet,  Bilgi ve beceriyi  Geliştirir internet.  Sevgi ve paylaşmayı  Benimsetir internet,  Mutlu eder insanı  Gülümsetir internet.  Demekratik davranış Kazandırır internet Evrensel değerlere Uzandırır internet.

10 KAYNAKÇA www.işleniş.com www.karikatürfoto.com www.internethaftasi.com


"İnternet haftası (6-19Nisan2015)" indir ppt

Benzer bir sunumlar


Google Reklamları