Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

ENIL’in Çalışmaları Kapka Panayotova Bağımsız Yaşam Gençlik Yaz Okulu İstanbul, Türkiye 29 Haziran 2015.

Benzer bir sunumlar


... konulu sunumlar: "ENIL’in Çalışmaları Kapka Panayotova Bağımsız Yaşam Gençlik Yaz Okulu İstanbul, Türkiye 29 Haziran 2015."— Sunum transkripti:

1 ENIL’in Çalışmaları Kapka Panayotova Bağımsız Yaşam Gençlik Yaz Okulu İstanbul, Türkiye 29 Haziran 2015

2 ENIL - Avrupa Bağımsız Yaşam Ağı  Engelli kişiler ve engelsiz müttefiklerinin Avrupa çapındaki ağı  Bağımsız yaşam forumu  Farklı engelli gruplarının birlikte olduğu bir örgüt  Strasbourg’da 20 ülkeden 1989 - 80 kişiyle başladı  Önemli etkinliği – Strasbourg Freedom Drive (Özgürlük Yürüyüşü)

3 ENIL’İN İLGİLENDİĞİ KONULAR Bir insan hakkı olarak Bağımsız Yaşam (Madde 19) Engelli kişileri hemen özgür bırakın! Kurumları kapatın! Toplum Temelli Hizmetler ve Kişisel Asistanlık hakkı BMEHS’nin onaylanması ve uygulanması Erişilebilirlik ve Hareket Özgürlüğü Engelli kişilerin politika sürecinde her düzeyde ve her alanda temsili

4 BY Tarihi - ABD Ed Roberts – 1962 Berkley Tekerlek Döndürenler Judy Huemann – 1970’ler Engelliler Hareket Halinde 1970’ler – ABD’nin her yanında BYM’ler

5 Patrick Wm. Connally’nin yaptığı resim

6 Ed Roberts Ed Roberts (23 Ocak 1939 – 14 Mart 1995) Ağır engeli bulunan ilk öğrenci - University of California, Berkeley. Engelli hakları hareketinin öncü lideri. 1953’te on dört yaşında çocuk felci geçirdi, Boynundan aşağısı felç oldu.

7 Judy Heumann ve Adolf Ratzka

8 Bente ve ayna

9 John Evans ve Vibeke

10 Martin Naughton

11 Kapka Panayotova

12 Bağımsız Yaşam Seçim Kontrol Katılım İçerme

13 Bağımsız Yaşamın kısa tanımı Bağımsız Yaşam, engeli bulunmayan kişilerin doğal olarak sahip olduğu seçenekler ve kendi kaderini tayin etme hakkına aynı düzeyde sahip olmak demektir.

14 HAREKET KABİLİYETİ ve ÖZGÜRLÜK

15 Son Etkinlikler ENIL’in Tanımları Tasarruf önlemlerine karşı kampanya Gözlemcilik vakaları Kurumsuzlaştırma BY tanıtım materyalleri (mit yıkıcı, BY el kitabı vs.)

16 Teşekkürler! Ayrıntılı bilgi için: www.enil.eu


"ENIL’in Çalışmaları Kapka Panayotova Bağımsız Yaşam Gençlik Yaz Okulu İstanbul, Türkiye 29 Haziran 2015." indir ppt

Benzer bir sunumlar


Google Reklamları