Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Distortion; çarpıtma bölüm I. Tüm dışsal EM dalgalar değişik düzeylerde çarpıtılır, değiştirilir. Tüm dışsal EM dalgalar değişik düzeylerde çarpıtılır,

Benzer bir sunumlar


... konulu sunumlar: "Distortion; çarpıtma bölüm I. Tüm dışsal EM dalgalar değişik düzeylerde çarpıtılır, değiştirilir. Tüm dışsal EM dalgalar değişik düzeylerde çarpıtılır,"— Sunum transkripti:

1 Distortion; çarpıtma bölüm I

2 Tüm dışsal EM dalgalar değişik düzeylerde çarpıtılır, değiştirilir. Tüm dışsal EM dalgalar değişik düzeylerde çarpıtılır, değiştirilir. Haritalama çarpıtmak demektir. Haritalama çarpıtmak demektir. Bir kodu alır, farklı bir şekilde temsil ederiz. Bir kodu alır, farklı bir şekilde temsil ederiz. Herşey çarpıtmadır. (fotoğraflar bile). Herşey çarpıtmadır. (fotoğraflar bile). Fanteziler çarpıtmadır. Fanteziler çarpıtmadır.

3 Çarpıtma fark edilmez Sürekli içindeyiz. Sürekli içindeyiz. Bu konuda sezgilerimiz yoktur. Bu konuda sezgilerimiz yoktur. O kadar içimizdedir ki bunların dilsel işaretler olduğunu kabul edemeyiz. O kadar içimizdedir ki bunların dilsel işaretler olduğunu kabul edemeyiz. Savunmasızsınız; hileye karşı, en gizli dil oyunları bu markerlarla yapılır. Savunmasızsınız; hileye karşı, en gizli dil oyunları bu markerlarla yapılır.

4 çarpıtmalar Nominalizasyon Nominalizasyon Akıl okuma Akıl okuma Neden sonuç etkisi Neden sonuç etkisi Kompleks eşitlik Kompleks eşitlik Önyargılar-kabullenmeler Önyargılar-kabullenmeler

5 Kelimelerden filme İsimler menüdür. İsimler menüdür. Fiiller enerjiyi katar. Fiiller enerjiyi katar. Sıfat ve zarflar kaliteyi katar. Sıfat ve zarflar kaliteyi katar.

6 nominalizasyon Fiilere ve değerlendirme hükümlerine isim vermek, isme çevirmek Fiilere ve değerlendirme hükümlerine isim vermek, isme çevirmek Sabit, donmuş bir dünya yaratırız. Sabit, donmuş bir dünya yaratırız. İlişki; bir iletişim sonuna gelmiş anlamını verir. İlişki; bir iletişim sonuna gelmiş anlamını verir. Motivasyon; sahip olmamız gereken bir şey Motivasyon; sahip olmamız gereken bir şey Sabit bir dünyada yaşadığımız hipnozunu yaratırız. Sabit bir dünyada yaşadığımız hipnozunu yaratırız. Bunları değiştirecek gücümüz yok illüzyonu yaratırız. Bunları değiştirecek gücümüz yok illüzyonu yaratırız.

7 Onunla konuşmamaya KARAR verdi. Onunla konuşmamaya KARAR verdi. Karar; süregitmekte olan bir karar eylemidir.. Her an değişebilir. Karar; süregitmekte olan bir karar eylemidir.. Her an değişebilir. AYIRIM; süregitmekte olan …. AYIRIM; süregitmekte olan …. Süregitmekte olan masa/kitap Süregitmekte olan masa/kitap Süregitmekte olan evlilik Süregitmekte olan evlilik Süregitmekte olan başarısızlık Süregitmekte olan başarısızlık

8 Boşanmam acı verici. Boşanmam acı verici. Doğrusu; boşanma deneyimi acı veriyor. Doğrusu; boşanma deneyimi acı veriyor. Algın ciddi olarak yanlış Algın ciddi olarak yanlış Bu durumu algılayış biçimin bir çok hata içeriyor. Bu durumu algılayış biçimin bir çok hata içeriyor.

9 EL ARABASI TESTİ O isimi el arabasında taşıyabilir misin. O isimi el arabasında taşıyabilir misin. Duyarsız, hayal kırıklığı, mutsuzluk, üretkenlik, ilişki, beceri düzeyi, gerginlik. Duyarsız, hayal kırıklığı, mutsuzluk, üretkenlik, ilişki, beceri düzeyi, gerginlik. Özgüven, acı, din, akıl, esinti Özgüven, acı, din, akıl, esinti

10 Reify; maddeleştirmek Reify; maddeleştirmek Soyut bir şeyi somutmuş zannetmek Soyut bir şeyi somutmuş zannetmek Beyinlerimize zayıf ve aldatıcı sinyaller göndeririz. Beyinlerimize zayıf ve aldatıcı sinyaller göndeririz.

11 Nominalizasyon = hipnoz Nominalizasyon = hipnoz Denominalizasyon = dehipnotize etmek Denominalizasyon = dehipnotize etmek Her türlü nominalizasyon içe odaklatıp içsel anlamını aramaya yönlendirir. Her türlü nominalizasyon içe odaklatıp içsel anlamını aramaya yönlendirir.

12 En güçlü hipnozları zihnin eylemlerini nominalize ederken yaratırız. En güçlü hipnozları zihnin eylemlerini nominalize ederken yaratırız. Kavramsal şeyler Kavramsal şeyler Sosyal kavramlar Sosyal kavramlar Dinsel kavramlar Dinsel kavramlar Değerler, kriterler. Değerler, kriterler. Soyut referansların hepsi… deneyimler.. Kavramsal hipotezler… Soyut referansların hepsi… deneyimler.. Kavramsal hipotezler…

13 Zihin okumak Başkalarının içsel durumlarından emin olmak Başkalarının içsel durumlarından emin olmak Herkes benim aptal olduğumu düşünüyor. Herkes benim aptal olduğumu düşünüyor. Silinme + önyargı + referans index kayması Silinme + önyargı + referans index kayması İndirekt telkin özelliği taşır. İndirekt telkin özelliği taşır.

14 1. anlatan diğer insanın onunla direk iletişim kurmadan ne düşündüğünü, hissettiğini BİLDİĞİNİ söyler 1. anlatan diğer insanın onunla direk iletişim kurmadan ne düşündüğünü, hissettiğini BİLDİĞİNİ söyler o bana kızgın*** senin anlatımını sevdiklerinden eminim. *** onu neyin mutlu ettiğini biliyorum. *** ne söylemeye çalıştığımı biliyorsun. o bana kızgın*** senin anlatımını sevdiklerinden eminim. *** onu neyin mutlu ettiğini biliyorum. *** ne söylemeye çalıştığımı biliyorsun.

15 2. diğer insan bizim aklımızı okuma gücü var kabullenmesi.. 2. diğer insan bizim aklımızı okuma gücü var kabullenmesi.. Eğer beni sevseydi, her zaman ondan yapmak istediklerimi yapardı. *** benim duygularıma değer vermediğin için kırgınım. Eğer beni sevseydi, her zaman ondan yapmak istediklerimi yapardı. *** benim duygularıma değer vermediğin için kırgınım.

16 Zihin okuma - o beni kızdırıyor - Özellikle, o seni nasıl kızdırıyor? - Duygularıma önem vermez - Özellikle hangi duygular? *** senin duygularını düşünmediğini nasıl biliyorsun?. - Çünkü her akşam çok geç gelir. - Onun her akşam dışarda kalması seni kızdırıyor mu? - Onun akşamları geç kalması senin duygularına değer vermediği anlamına mı geliyor?

17 Çarpıtma; kabullenme oğlumda babası kadar tembel olmasından korkuyorum (A) oğlumda babası kadar tembel olmasından korkuyorum (A) Kabullenme?; kocam tembeldir (B) Kabullenme?; kocam tembeldir (B)

18 eğer bu seferde geçen sefer tartıştığımız gibi mantıksız olacaksanız, hiç başlamayalım. *** bir şey tartıştık / geçen sefer tartıştığımızda mantıksızdınız eğer bu seferde geçen sefer tartıştığımız gibi mantıksız olacaksanız, hiç başlamayalım. *** bir şey tartıştık / geçen sefer tartıştığımızda mantıksızdınız o benim beraberliğimden hoşlanmış olsaydı, bu kadar erken gitmezdi. *** o benim beraberliğimden hoşlanmadı o benim beraberliğimden hoşlanmış olsaydı, bu kadar erken gitmezdi. *** o benim beraberliğimden hoşlanmadı Ne kadar acı çektiğimi anlamış olsaydınız, bu şekilde davranmazdınız *** acı çekiyorum/ bu şekilde davranıyorsunuz/ bilmiyorsunuz Ne kadar acı çektiğimi anlamış olsaydınız, bu şekilde davranmazdınız *** acı çekiyorum/ bu şekilde davranıyorsunuz/ bilmiyorsunuz


"Distortion; çarpıtma bölüm I. Tüm dışsal EM dalgalar değişik düzeylerde çarpıtılır, değiştirilir. Tüm dışsal EM dalgalar değişik düzeylerde çarpıtılır," indir ppt

Benzer bir sunumlar


Google Reklamları