Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

2015-2016 EĞİTİM ÖĞRETİM YILI HEPİMİZ İÇİN HAYIRLI VE UĞURLU OLSUN 2015-2016 EĞİTİM ÖĞRETİM YILI HEPİMİZ İÇİN HAYIRLI VE UĞURLU OLSUN HOŞ GELDİNİZ.

Benzer bir sunumlar


... konulu sunumlar: "2015-2016 EĞİTİM ÖĞRETİM YILI HEPİMİZ İÇİN HAYIRLI VE UĞURLU OLSUN 2015-2016 EĞİTİM ÖĞRETİM YILI HEPİMİZ İÇİN HAYIRLI VE UĞURLU OLSUN HOŞ GELDİNİZ."— Sunum transkripti:

1 2015-2016 EĞİTİM ÖĞRETİM YILI HEPİMİZ İÇİN HAYIRLI VE UĞURLU OLSUN 2015-2016 EĞİTİM ÖĞRETİM YILI HEPİMİZ İÇİN HAYIRLI VE UĞURLU OLSUN HOŞ GELDİNİZ

2 Derslerde kullanacağımız araç-gereç ve kaynaklar, MEB’in verdiği kitaplar ana ders kitabı olarak, Marmara ve Analiz Yayınları ise kaynak kitap olarak kullanılacak. Bilgisayar ortamında ve sınıfta Okulistik ve Uygun Akademi kullanılacaktır. Okulistiğe bütün öğrenciler tarafımdan üye yapılmıştır. Zaman zaman evde işlediğimiz konuların slaytını ve konularını ve sorularını yaptırabiliriz.

3 Marmara ve analiz yayınları da bilgisayar ortamında ve sınıfta değerlendirme amaçlı kullanılacaktır. Çocuğu yormayacak, yaklaşık yarımşar saatlik tekrar ve pekiştirme amaçlı ödevler verilecektir. Ödev kontrolü ve değerlendirmesinin nasıl yapılacağı,

4 İnsan eğitiminde olmazsa olmaz üç temel unsur: SORUMLULUK DUYGUSU PLANLI ÇALIŞMAK VE YAŞAMAK ÖZGÜVENBAŞARI…

5 SORUMLUK ALMA VE YERİNE GETİRMENİN ÖNEMİ

6 Bununla ilgili olarak bir film izlemenizi isteyece ğ im. “Kör nokta” filmi

7 HER ÇOCUK ÖZELDİR. ELBETTE SİZİN ÇOCUĞUNUZ DA !!!! BURADA “HER ÇOCUK ÖZELDİR “ FİLMİNİ İZLEMEDİ İSENİZ MUTLAKA İZLEYİNİZ.

8 BİR ÇOCUĞA, KENDİ BAŞINA BAŞARABİLECEĞİNE İNANDIĞI BİR İŞTE ASLA YARDIM ETMEYİNİZ. Dr. Maria Montessori

9 Bu üç önemli unsurun yanında çağımızın gerektirdiği bireyde bulunması gereken temel beceriler:  İletişim kurma  Uyum sağlama  Doğru bilgiye ulaşma  Karar verme  Yaratıcılık gösterme  İşbirliği yapma  Sorun çözme Tüm bu becerilerin kazanabilmeleri için özgüvenlerini kırmadan, kendi yapabilecekleri her işi kendilerine bırakarak, onlara inanıp güvendiğimizi hissettirip, şartları onların lehine oluşturmamız gerektiğini düşünüyorum.

10 Ödev vb. çalışmalarımı zamanında hazırladığım plana uygun yapacağım. Evde, okulda ve yaşadığım çevrede kişilerin haklarına ve kişisel farklılıklarına saygı göstereceğim. Kendime ve başkalarına ait hiçbir eşyaya zarar vermeyeceğim, verenleri uyararak, ilgililere haber vereceğim. Yaşadığım her yeri temiz tutacağım. Evde ve okulda kurallara uyacağım. Arkadaşlarıma, öğretmenlerime ve birlikte yaşadığım herkese saygılı davranacağım. Yardımsever olacağım, iyilik yaparken karşılık beklemeyeceğim. Kendimden küçüklere sevgi göstereceğim, doğadaki tüm canlıları koruyacağım. Kendim için istemediğim şeyleri başkaları için de istemeyeceğim. Duygusal davranmak yerine empati yapacağım. Her durumda dürüst olacağım, yalan söylemeyeceğim, kimseyi küçümseyip alay etmeyeceğim.

11 Düzenli ve planlı bir şekilde kitap okuma ve okunan kitapların puan olarak kayıt altına alma çalışmalarının nasıl yapılacağı, www.osmankilic.com adlı sitemizde bu yıl yapılacak çalışmalar: “Yazılılarımız yayınlanıyor.” Nasıl girebiliriz.

12 ALMANCA DERSİ VİDEOLARI yine sağ tarafta yer alacak, yeri geldikçe yenileri eklenecektir. Zaman zaman derslerde konu anlatımı vb. zamanlarda çocuklarımızın video görüntüleri çekildikçe onurlandırma amacı ile ilgili ders başlığı altında yayınlanacaktır. Sınıf içinde yapılan grup yarışmaları

13 Sınıfta ve evde yapacağımız planlı ve düzenli çalışmalarla başarının kendiliğinden geleceği,  Öğrencilerin yanında okul ve öğretmenlerle ilgili değerlendirme ve yorumların yapılmaması gerektiği,  öğrencinin aileye aktaracağı olumsuzluklarla ilgili bilgilerin öncelikle sınıf öğretmeni ile görüşüldükten sonra değerlendirilmesi gerektiği,

14 Yeni arkadaşlıkların oluşması ve olası bazı problemlerin önceden önlenmesi için her gün sıra ile yerlerinin değiştirildiği, Öğrencilere sabah kahvaltısının mutlaka ve mutlaka yaptırılması, Okula geliş ve gidişlerde öğrencilere uyumlu davranmaları ve arkadaşları ile iyi geçinmeleri hususunda telkinlerde bulunulması,

15 Çocuklara yeteri kadar ve ölçülü bir şekilde harçlık verilmesi, Gün içinde acıktıklarında yemeleri için çevreyi kirletmeyecek, sağlıklı ve evde hazırlanmış yiyeceklerin çocuğun beslenme çantasına konulması (kek, kabuksuz kuru yemiş, meyve, sandviç) vb.

16  Öğrencilerin okuldan geldiklerinde üst baş değişiminden sonra el yüz temizliğinin yapılması veya yaptırılması

17 Öğrencilerle gönderilen evrakların geri dönüşünün sağlanması, Velilerimizin isteklerinin alınması, dilek ve temenniler.


"2015-2016 EĞİTİM ÖĞRETİM YILI HEPİMİZ İÇİN HAYIRLI VE UĞURLU OLSUN 2015-2016 EĞİTİM ÖĞRETİM YILI HEPİMİZ İÇİN HAYIRLI VE UĞURLU OLSUN HOŞ GELDİNİZ." indir ppt

Benzer bir sunumlar


Google Reklamları