Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

TOKAT İL MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ ROTA ÖLÇME VE DEĞERLENDİRME BİRİMİ 11 KASIM 2015 TARİHLİ ORTAK KAZANIM DEĞERLENDİRME SINAVI YÖNERGESİ.

Benzer bir sunumlar


... konulu sunumlar: "TOKAT İL MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ ROTA ÖLÇME VE DEĞERLENDİRME BİRİMİ 11 KASIM 2015 TARİHLİ ORTAK KAZANIM DEĞERLENDİRME SINAVI YÖNERGESİ."— Sunum transkripti:

1 TOKAT İL MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ ROTA ÖLÇME VE DEĞERLENDİRME BİRİMİ 11 KASIM 2015 TARİHLİ ORTAK KAZANIM DEĞERLENDİRME SINAVI YÖNERGESİ

2 1. Sınav, Soru Sayısı, Süre ve Zamanı:
TOKAT İL MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ ROTA ÖLÇME VE DEĞERLENDİRME BİRİMİ 11 KASIM 2015 TARİHLİ ORTAK KAZANIM DEĞERLENDİRME SINAVI YÖNERGESİ 1. Sınav, Soru Sayısı, Süre ve Zamanı: sınıflar için yapılacak sınav Kasım 2015 Çarşamba günü saat 09.00’da tüm okullarda aynı anda başlayacaktır. Sınav yapılacak ders isimleri, soru sayıları, süresi aşağıda belirtilmiştir.

3 TOKAT İL MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ ROTA ÖLÇME VE DEĞERLENDİRME BİRİMİ 11 KASIM 2015 TARİHLİ ORTAK KAZANIM DEĞERLENDİRME SINAVI YÖNERGESİ 2. Sınavlar Hakkında ve Sınav Zamanında Uyulması Gereken Kurallar: Ortak Sınavların yapılacağı sınav konuları her ders için o öğretim yılının programlarına bağlı kalınarak Tokat İl Milli Eğitim Müdürlüğünce uzman bir ekip tarafından hazırlanmıştır. Bu planlar eğitim öğretim yılının başında tüm ortaokullara ve liselere gönderildi. Bakanlığımız tarafından ilan edilen öğretim programlarında belirtilen kazanımlar esas alınarak hazırlanan kazanımlar eğitim öğretim yılının başında okullara gönderilmiştir. İl genelinde yapılacak olan sınavın iş ve işlemlerinden İl Sınav Yürütme Komisyonu sorumludur. Bu komisyon, İl Millî Eğitim Müdürü Başkanlığında, Maarif Müfettişleri Başkanı, Ölçme Değerlendirmeden sorumlu İl Milli Eğitim Müdür Yardımcısı ve Ölçme Değerlendirmeden sorumlu Şube Müdüründen oluşmaktadır.

4 TOKAT İL MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ ROTA ÖLÇME VE DEĞERLENDİRME BİRİMİ 11 KASIM 2015 TARİHLİ ORTAK KAZANIM DEĞERLENDİRME SINAVI YÖNERGESİ Öğrenciler olağanüstü haller ve özel durumlar dışında kendi okullarında kendi sınıflarında sınava alınacaklardır. Ortak sınavlarda her ders için çoktan seçmeli sorular sorulacak, değerlendirmede ortaokullarda yanlış cevap, doğru cevap sayısını etkilemeyecektir. Liselerde ise 4 yanlış cevap 1 doğru cevabı götürecektir. Öğrenciler, her türlü bilgisayar özelliği bulunan cihazlar ve saat fonksiyonu dışında özellikleri bulunan saatler ile sözlük, hesap cetveli, hesap makinesi, çağrı cihazı, cep telefonu, telsiz, radyo gibi iletişim araçları ve her türlü bilgisayar özelliği bulunan cihazlar bulunmaksızın sınavlara alınacaktır. Bunları bulundurduğu tespit edilen öğrencinin sınavı, sınav kurallarının ihlali gerekçesiyle tutanakla geçersiz sayılacaktır.

5 TOKAT İL MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ ROTA ÖLÇME VE DEĞERLENDİRME BİRİMİ 11 KASIM 2015 TARİHLİ ORTAK KAZANIM DEĞERLENDİRME SINAVI YÖNERGESİ Öğrenciler, sınıf öğrenci yoklama listesinde belirtilen sınıf ve sıra numarasında oturacaktır. Gerektiğinde öğrencinin yerini değiştirme yetkisi sınıflarda bulunan öğretmenlere ait olacaktır. Yerleştirme işlemlerinden sonra sınavda görevli öğretmenler sınavda uyulacak kuralları hatırlatacak, sınav evrakının bulunduğu güvenlik torbalarını öğrencilerin önünde açarak cevap kâğıtlarını ve soru kitapçıklarını dağıtacaktır. Öğrenci, optik cevap kâğıdında İl Milli Eğitim Müdürlüğünce bastırılan T.C. kimlik numarası, adı ve soyadı bilgilerini ve okul numarasını kontrol edecek, hata varsa sınav görevlilerine söyleyecek, sınav görevlileri bu durumu tutanak altına alacaktır.

6 TOKAT İL MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ ROTA ÖLÇME VE DEĞERLENDİRME BİRİMİ 11 KASIM 2015 TARİHLİ ORTAK KAZANIM DEĞERLENDİRME SINAVI YÖNERGESİ Öğrencinin adına düzenlenmiş cevap kâğıdı bulunmuyorsa veya kullanılamayacak durumdaysa yeni bir cevap kâğıdına öğrenci, kimlik bilgilerini sınavda görevli öğretmenin açıklamalarına göre yazacak ve kodlayacaktır. Öğrenciye verilen yeni cevap kâğıdında öğrenci bilgisinin yer aldığı bölümde yapılan hatalı veya eksik kodlamadan öğrenci ile birlikte salon görevlileri de sorumlu olacaklardır. Sınav görevlileri, dağıtılan sınav evrakının öğrenciye ait olup olmadığını kontrol edecektir. Öğrenciler sınav öncesinde soru kitapçıklarını kontrol ederek eksik sayfa veya baskı hatası tespit ederse kitapçığın değiştirilmesini isteyecektir.

7 TOKAT İL MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ ROTA ÖLÇME VE DEĞERLENDİRME BİRİMİ 11 KASIM 2015 TARİHLİ ORTAK KAZANIM DEĞERLENDİRME SINAVI YÖNERGESİ Sınav başladıktan sonra ilk 30 dakika içerisinde gelen öğrenciler sınava alınacaktır. Geç gelen öğrencilere ek süre verilmeyecektir. Sınav süresinin tamamlanmasına 30 dakika kala öğrenciler sınıftan çıkarılmayacaktır. Sınav tamamlanana kadar özel eğitim tedbiri olan öğrenciler hariç sınıfta en az iki öğrencinin kalmasına dikkat edilecektir. Öğrenci, cevap kâğıdı üzerindeki kitapçık türü ve cevap bilgileri işaretlemelerini siyah kurşun kalemle yapacaktır. Öğrenci, cevap kâğıdındaki imza bölümüne imzasını kurşun kalemle atacaktır. Soru kitapçığının A, B, iki ayrı türü olup öğrenci, A kitapçığını kullanıyorsa cevap kâğıdında kitapçık türü bölümünün “A” yuvarlağını, B kitapçığını kullanıyorsa “B” yuvarlağını, işaretleyecektir. Sınav görevlileri de doğru işaretlemenin yapılmasını mutlaka kontrol edecektir.

8 TOKAT İL MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ ROTA ÖLÇME VE DEĞERLENDİRME BİRİMİ 11 KASIM 2015 TARİHLİ ORTAK KAZANIM DEĞERLENDİRME SINAVI YÖNERGESİ Sınav soruları öğrenci sayılarına göre kapalı poşetlerde okullara gönderilecektir. Sınav kitapçıkları öğrencilerde kalacaktır. Fazla kitapçıklar geri gönderilmeyecektir. Sınıf öğrenci yoklama listesine kitapçık türünün yazılacağı ilgili bölüme salon görevlileri dikkatli bir şekilde, öğrenciye verilen kitapçık türü ile cevap kâğıdında yer alan kitapçık türü kodlamasını kontrol ederek yazacaktır. Öğrenciler, cevaplarını soru kitapçığının kapağında belirtilen örnekte olduğu gibi, yuvarlağın dışına taşırmadan cevap kâğıdında ilgili seçeneği bularak işaretleyecektir. Her sorunun sadece bir tanesi doğru cevaptır. Çift işaretlenmiş veya iyi silinmemiş cevaplar optik okuyucu tarafından yanlış cevap olarak değerlendirilecektir.

9 TOKAT İL MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ ROTA ÖLÇME VE DEĞERLENDİRME BİRİMİ 11 KASIM 2015 TARİHLİ ORTAK KAZANIM DEĞERLENDİRME SINAVI YÖNERGESİ- Cevap kâğıdına işaretlenmeyen cevaplar değerlendirme işlemine alınmayacaktır. Sınavlar başlamadan önce salon görevlileri öğrencilere soruların cevaplarının cevap kâğıdına mutlaka işaretlenmesi hususunda gerekli uyarıyı yapacaktır. Sınavlar esnasında kopya çekildiğinin sınav görevlilerince tespit edilmesi hâlinde kopya çeken öğrencilerin sınavları iptal edilecektir. Salon görevlileri kopya çektiğini tespit ettiği öğrencilerle ilgili durumu açıklayıcı tutanak hazırlayarak sınav evrakı ile birlikte İl Milli Eğitim Müdürlüğüne sınav evrakının içinde tutanakla gönderecektir. Sınav bitiminden sonra, Öğrenciler, cevap kâğıdını sınav görevlilerine teslim edecektir. Sınavlarını tamamlayan öğrencilerin sınav evrakı kesinlikle öğrenci sırasında bırakılmayacaktır.

10 Sınav sonunda soru kitapçıkları öğrencilerde kalacaktır.
TOKAT İL MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ ROTA ÖLÇME VE DEĞERLENDİRME BİRİMİ 11 KASIM 2015 TARİHLİ ORTAK KAZANIM DEĞERLENDİRME SINAVI YÖNERGESİ Sınav görevlileri, sınava ait evrakı öğrencilerin önünde kontrol ederek toplayacak, imzalayacak, cevap kâğıtlarını sınav güvenlik torbasına koyup kapattıktan sonra okul müdürlüğüne teslim edecektir. Sınav sonunda soru kitapçıkları öğrencilerde kalacaktır. Okul müdürlüğü, sınıflardan gelen sınav güvenlik torbalarını dönüş sınav evrak kutularına koyarak bu kutuları kapatacak ve görevli kuryelere tutanakla teslim edecektir. Öğrenciler ve görevli öğretmenler optik forma imzalarını atacaklardır.

11 3. Gözetmen Görevlendirme:
TOKAT İL MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ ROTA ÖLÇME VE DEĞERLENDİRME BİRİMİ 11 KASIM 2015 TARİHLİ ORTAK KAZANIM DEĞERLENDİRME SINAVI YÖNERGESİ 3. Gözetmen Görevlendirme: Sınavlarda her öğretmen, kendi okulunda görevlendirileceklerdir. Gözetmen belirlenirken, öğretmen durumuna göre her sınıfa 2 öğretmen görevlendirilecektir. Sınava başlayan öğretmen sınavın sonuna kadar aynı sınıfta devam edecektir. Yeterli öğretmen yok ise tek öğretmen görevlendirilecektir. Tüm öğretmenler sınav günü saat 08.00’de okullarda bulunacaklardır.

12 5.Sınavların Değerlendirilmesi:
TOKAT İL MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ ROTA ÖLÇME VE DEĞERLENDİRME BİRİMİ 11 KASIM 2015 TARİHLİ ORTAK KAZANIM DEĞERLENDİRME SINAVI YÖNERGESİ 5.Sınavların Değerlendirilmesi: Sınavların değerlendirilmesine yönelik tüm iş ve işlemler İl Milli Eğitim Müdürlüğü Rota Ölçme ve Değerlendirme Birimi tarafından yapılacaktır. Sınav sorularının cevapları sınav günü akşamı İl Milli Eğitim Müdürlüğü sitesinde yayınlanacaktır. Öğrencilere sınav sonuç belgesi ayrıca gönderilmeyecektir. Öğrenciler sınav sonuçlarını Tokat İl Milli Eğitim Müdürlüğü web sayfasından açıklandığında öğrenebileceklerdir.

13 6.Sınav Sonrası Yapılacak Değerlendirmeler:
TOKAT İL MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ ROTA ÖLÇME VE DEĞERLENDİRME BİRİMİ 11 KASIM 2015 TARİHLİ ORTAK KAZANIM DEĞERLENDİRME SINAVI YÖNERGESİ 6.Sınav Sonrası Yapılacak Değerlendirmeler: Değerlendirme sonuçları, konu analizi değerlendirme formları şekilde hazırlanacak olup, bu veriler doğrultusunda okul idarecileri öğrenme eksikliklerini belirleyecek, zümre öğretmenler kurullarında konu değerlendirilerek gerekli tedbirler alınacaktır.

14 11 KASIM 2015 ÇARŞAMBA GÜNÜ SAAT:09
11 KASIM 2015 ÇARŞAMBA GÜNÜ SAAT:09.00’DA İL GENELİNDE YAPILACAK OLAN ORTAK KAZANIM DEĞERLENDİRME SINAVINA İLİŞKİN AÇIKLAMALAR Sınavlar tüm okullarımızda aynı tarih ve saatte başlayacaktır (11 KASIM ÇARŞAMBA GÜNÜ SAAT 09.00) Öğrenci soru kitapçıkları, her sınıf düzeyinde ve şube bazında ayrıştırılmıştır. Ancak, sınav optik formları sadece sınıf düzeyinde ayrıştırılmıştır. Örneğin: 5.sınıfların tamamı tek bir poşette, 6. Sınıfların tamamı tek bir poşette, 7. Sınıfların tamamı tek bir poşette, 8. Sınıfların tamamı tek bir poşette, 9. Sınıfların tamamı tek bir poşette bulunmaktadır. Sınıf düzeyinde şubeler alfabetik sıraya göre bulunmaktadır. Okul idareleri, sınav sabahı okul şubelerinin listelerini e-okuldan çıktı alacak ve sınıf düzeylerinde şube ayrımını yapacaklardır.

15 Her şube kendi sınıfında sınava katılacaktır.
11 KASIM 2015 ÇARŞAMBA GÜNÜ SAAT:09.00’DA İL GENELİNDE YAPILACAK OLAN ORTAK KAZANIM DEĞERLENDİRME SINAVINA İLİŞKİN AÇIKLAMALAR Her şube kendi sınıfında sınava katılacaktır. Her şubeye en az 2 adet yedek kitapçık ve gerekli sayıda optik form konulmuştur. Okullarımızdan hiçbir soru kitapçığı geri gönderilmeyecektir. Dönüş kutusunda aynı sınıflar, aynı poşette yer alacaktır. Örneğin: 5/A, 5/B, 5/C sınıfı olan okul 3 sınıfın toplamını tek bir poşette geri gönderecektir. İlçe merkezlerine ayrıca yedek kitapçıklar gönderilmiştir. Optik formlarda kurum kodu ve okul koduna gerek duyulmadığından ilgili alanlara kodlama yapılmayacaktır

16 11 KASIM 2015 ÇARŞAMBA GÜNÜ SAAT:09
11 KASIM 2015 ÇARŞAMBA GÜNÜ SAAT:09.00’DA İL GENELİNDE YAPILACAK OLAN ORTAK KAZANIM DEĞERLENDİRME SINAVINA İLİŞKİN AÇIKLAMALAR Öğrenci, cinsiyetini ve kitapçık türünü mutlaka işaretleyecek ve imzalayacaktır. Salon görevlisi de öğrenciye ait bilgileri kontrol edecek ve optik formdaki ilgili yeri imzalayacaktır. Her öğrencinin adına optik form basılmıştır. Lakin optik formunda hata olan veya formu hiç olmayan öğrenciler salon görevlisi tarafından verilecek olan boş optik formunu dolduracaklardır. Optik form üzerinde kesinlikle gereksiz karalama yapılmayacaktır.

17 11 KASIM 2015 ÇARŞAMBA GÜNÜ SAAT:09
11 KASIM 2015 ÇARŞAMBA GÜNÜ SAAT:09.00’DA İL GENELİNDE YAPILACAK OLAN ORTAK KAZANIM DEĞERLENDİRME SINAVINA İLİŞKİN AÇIKLAMALAR Tüm ilçelerin geri dönüşüm kutuları 12 Kasım 2015 Perşembe sabahı, İl Milli Eğitim Müdürlüğü araçlarıyla imza karşılığında geri alınacaktır. Tüm ilçe merkezlerine İl Milli Eğitim Müdürlüğü Yöneticileri görevlendirilmiştir.

18 İYİ DÜŞÜNEN DOĞRU KARAR VEREN NESİLLERE ÖNDERLİK YOLUNUZDA BAŞARILAR !
TOKAT İL MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ ROTA ÖLÇME VE DEĞERLENDİRME BİRİMİ 11 KASIM 2015 TARİHLİ ORTAK KAZANIM DEĞERLENDİRME SINAVI YÖNERGESİ İYİ DÜŞÜNEN DOĞRU KARAR VEREN NESİLLERE ÖNDERLİK YOLUNUZDA BAŞARILAR !


"TOKAT İL MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ ROTA ÖLÇME VE DEĞERLENDİRME BİRİMİ 11 KASIM 2015 TARİHLİ ORTAK KAZANIM DEĞERLENDİRME SINAVI YÖNERGESİ." indir ppt

Benzer bir sunumlar


Google Reklamları