Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

SİStem ANALİZİ Ders Hakkında Bilgi.

Benzer bir sunumlar


... konulu sunumlar: "SİStem ANALİZİ Ders Hakkında Bilgi."— Sunum transkripti:

1 SİStem ANALİZİ Ders Hakkında Bilgi

2 Dersin amacı Sistem analizi ile ilgili kavramları anlama
Sistem analizi ile ilgili araçları öğrenme Farklı senaryolar söz konusu olduğunda sistem analizinin aşamalarını uygulayarak ve ilgili teknikleri kullanarak çeşitli çözümler üretebilme

3 Dersin öğrenme çıktıları
Belli kavramları açıklayabilme (sistem, sistem kuramı, sistem analizi kavramları, sistemin temel unsurları, sistem türleri, sistem yaşam döngüsü) Sistem analizinin aşamalarını uygulayabilme İlgili teknik ve araçları kullanabilme

4 Dersin içeriği Sistem kavramı Sistem düşüncesi Genel sistem kuramı
Sistem yaşam döngüsü (Sistem analizinin aşamaları) Sistem analizinin çeşitli aşamalarında kullanılan araç ve teknikler (zaman tahmin teknikleri, Gantt Grafikleri, Network Diyagramları, GASP, İş Akış Şemaları, Karar Ağaçları, Karar Tabloları, tasarım diyagramları, sistem modelleme, Veri Akış Şemaları, HIPO, Warnier Orr-Diyagramları, Nassi- Shneiderman Grafikleri)

5 Kaynaklar Kendall, K.E. ve Kendall, J.E. (2011). Systems analysis and design (8.bs.). New Jersey: Prentice Hall. Osborne, L.N. ve Nakamura, M. (2000). Systems analysis for librarians and information professionals. Englewood, Colo.: Libraries Unlimited. Rowley, J. E. (1992). The basics of systems analysis and design for information managers. London: Clive Bingley Silver, G. A. ve Silver, M. L. (1989). Systems analysis and design. Reading: Addison Wesley. Yalvaç, M. (2000). Kütüphane ve bilgi merkezlerinde sistem analizinin önemi ve uygulanabilirliği. İstanbul: Çantay Kitabevi.

6 Dersin sayfası

7 Dersin sayfası

8 Dersin sayfası

9 Dersin sayfası

10

11 Dersin sayfası http://www.acikders.net/course/view.php?id=65
Güncellemeler için her hafta kontrol etmekte fayda var ! Kullanıcı adı ve şifreniz hacettepe uzantılı e-posta hesabınız ile aynı Dersi sistemden kendi üzerinize eklemeniz / derse kaydolmanız gerekiyor Ders misafir erişimine açık Ödevleri sistem üzerinden yürütebilmek vb. sistem özellikleri için derse kaydolmak şart !

12 Notlama Ara sınav: 25 puan Ödevler: 25 puan (Toplam 5 ödev)
Final sınavı: 50 puan Ders içi uygulamalar Quizler

13 Derse devam Yoklama alınacak ancak değerlendirilmeyecek ! AMA;
Devamsızlığı >5, finale girmedi – F1 Devamsızlığı >5, finale girdi ama geçer not almadı – F1 Devamsızlığı <5, finale girmedi – F2 Devamsızlığı <5, sınava girdi ve geçer not aldı – İstenen durum  Başkası yerine imza atma !!!

14 Bütünleme sınavı F1 ile kalan giremiyor !
Bütünleme sınavı final sınavı yerine geçer (%50) Ödevler yapılmadıysa, ara sınava girilmediyse bütünlemeden 100 alırsanız tabii ki geçersiniz  Bütünlemeden 100 almak kolay mı?

15


"SİStem ANALİZİ Ders Hakkında Bilgi." indir ppt

Benzer bir sunumlar


Google Reklamları