Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Bir fikir gayretinin sonucu olarak yazılmış eserleri korumak, toplamak, organize etmek, onları insanların faydalanmasına hazır hale getirmek için kurulmuş.

Benzer bir sunumlar


... konulu sunumlar: "Bir fikir gayretinin sonucu olarak yazılmış eserleri korumak, toplamak, organize etmek, onları insanların faydalanmasına hazır hale getirmek için kurulmuş."— Sunum transkripti:

1

2 Bir fikir gayretinin sonucu olarak yazılmış eserleri korumak, toplamak, organize etmek, onları insanların faydalanmasına hazır hale getirmek için kurulmuş olan kütüphaneler, yapılmış ve yapılacak olan bilimsel araştırmaları, zamanımızda ve gelecekteki araştırıcıların yararına en ucuz en çabuk ve kolay şekilde sunulmasını sağlar. Kütüphaneler eğitim ve öğretime de yardımcı olurlar.

3 Kültürlü insanların en büyük dostu, yardımcısı ve eğlencesi kitaptır. Kitap, zihnimizin ve gönlümüzün ihtiyaçlarını en kestirme yoldan karşılayan kıymetli bir hazinedir. Dimağımızı çalıştıran, hayal gücü sınırlarını genişleten sihirli bir etkisi vardır.

4 Kültür ve Turizm bakanlığına bağlı olarak hizmet veren Ulusal Kütüphane, Türkiye de basılı her türlü kaynağı derleyen 6 kütüphaneden birisidir. Derleme hizmetlerinin yanı sıra 1955 seneninde çıkarılan yasayla birlikte kurulan Ulusal Kütüphane Bibliyografya Enstitüsüyle 1952 den günümüze Türkiye Yazı Bibliyografyasını ve 1955 den günümüz ise Türkiye Bibliyografyasını yayınlamaktadır.

5 Okuma zevkinden yoksun olan insanlar ne yazık ki karanlık bir dünyada yaşıyor gibidirler. Bu insanların fikirleri ve konuşmaları basit bir düzeyde kalır. İstediklerini etkili ve güzel bir şekilde anlatamazlar. Hayalleri donuk ve kısırdır; çekici bir yanları bulunmaz. Yüksek fikirleri anlamakta güçlük çekerler.

6 BU YÜZDEN; KİTAP OKUYUN

7


"Bir fikir gayretinin sonucu olarak yazılmış eserleri korumak, toplamak, organize etmek, onları insanların faydalanmasına hazır hale getirmek için kurulmuş." indir ppt

Benzer bir sunumlar


Google Reklamları