Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

İL MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ

Benzer bir sunumlar


... konulu sunumlar: "İL MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ"— Sunum transkripti:

1 İL MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ
T.C. OSMANİYE VALİLİĞİ İL MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ AR-GE BÜLTENİ

2 OSMANİYE İL MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ AR-GE BİRİMİ
Ramazan ÇELİK İl Milli Eğitim Müdürü Hayrettin TEKDÖŞ Şube Müdürü Mehmet KORKMAZ Medine GÜNEY İbrahim TAŞKALA OSMANİYE İL MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ AR-GE BİRİMİ 1. BÜLTEN DÖNEMİ İYİ ÖRNEĞİ 2. STRATEJİK PLANLAMA 3. AB PROJELERİ 4. YEREL PROJELER 5. TÜBİTAK 6. DİĞER PROJELER İçindekiler : Bu bülten İl Milli Eğitim Müdürlükleri ARGE Yönergesi 7.maddesi kapsamında hazırlanmıştır.

3 STRATEJİK PLANLAMA

4 Osmaniye İl Milli Eğitim Müdürlüğü Bünyesinde
ARGE Birimi; Stratejik Planlama, AB Projeleri, Yerel Projeler, Bölgesel Faaliyetler kapsamında çalışmalarını sürdürmektedir .

5 İYİ UYGULAMA ÖRNEĞİ İlimiz Merkez 80.Yıl Cumhuriyet Anadolu Lisesi İngilizce Öğretmeni Uğur ÖMÜR’ün yürüttüğü ‘Monthly School Newspaper’ (Aylık Okul Dergisi) başlıklı eTwinning Projesi Ulusal Kalite Etiketi almaya hak kazanmış ve bakanlıkça gönderilen sertifika, İl Milli Eğitim Müdürümüz Ramazan Çelik tarafından öğretmenimize törenle verilmiştir. Proje hakkında bilgi alan Müdürümüz Ramazan ÇELİK projenin yürütülmesinde emeği geçen okul idaresi, öğretmen ve öğrencilere teşekkür etti.

6 STRATEJİK PLANLAMA

7 2013/26 sayılı MEB Stratejik Planlama genelgesi kapsamında İl/İlçe tüm Okul ve kurumlarımızda stratejik planlama çalışmaları katılımcı bir süreç ile sürdürülmektedir. Toplumsal ve kültürel zenginliklerimizi yaşatan okullarımız, yeni beklentileri, yaklaşımları ve uygulamaları eğitim ortamına taşımak zorundadır. Bu da iyi bir planlama süreciyle mümkündür. Ramazan ÇELİK İl Milli Eğitim Müdürü 12 Mart 2015 Stratejik Planlama Toplantısı

8 2015-2019 STRATEJİK PLANLAMA VE AR-GE TOPLANTISI
1- İl MEM AR-GE Tarafından Stratejik Planlama çalışmalarında İl MEM Nihai Taslak Planı Okul Stratejik Taslak Planları ilgili değişiklikler ve gelinen nokta değerlendirildi. Nihai Taslak Planı ile okul taslak planları karşılaştırıldı. 3-İl MEM Nihai Taslak Planı Okul Aile Birliği Başkanlarına sunuldu.

9 2015-2019 STRATEJİK PLANLAMA SÜRECİ ÇALIŞMALARI
1-Okullarımızda Atama ve Yer değişikliği nedeniyle Stratejik Planlama Ekipleri yeniden güncellendi. 2-MEB Stratejik Planlama Taslağı ile ilgili güncelleme çalışmaları yapıldı. 3-İl MEM Stratejik Plan Taslağı Hazırlanarak MEB Strateji Geliştirme Başkanlığına gönderildi. Okul ve Kurumların Stratejik Plan Hazırlama Sürecine İlişkin Açıklamalar doğrultusun çalışmalar yürütüldü. 5-İl ve İlçe tüm okul ve kurumların Stratejik Taslak planları toplanarak planlar incelendi , İL MEM tarafından İncelenen planlarda eksikliklerin giderilmesi için kısa açıklamalar yayınlandı. Okulların bu açıklamalar doğrultusunda planlarında gerekli güncelleme yapmaları sağlandı.

10 2015-2019 STRATEJİK PLANLAMA SÜRECİ ÇALIŞMALARI
6-İlçe Stratejik Planlarında Bakanlık, İl MEM planlarıyla uyumunu sağlayacak şekilde güncelleme çalışmaları bitirildi. 7-İl MEM Stratejik Planı Bakanlık Taslak Planı doğrultusunda güncellendi. 8-AR-GE tarafından başarıyı engelleyen nedenlerle ilgili çalışmalar yapıldı okul ve kurumlarla paylaşıldı. YGS sonuçları komisyon marifetiyle analiz çalışmaları yapıldı.

11 2015-2019 STRATEJİK PLANLAMA SÜRECİ ÇALIŞMALARI İSTATİSTİKİ BİLGİLERİ
ÇALIŞMANIN ADI KATILIMCILAR KATILIMCI SAYISI İl MEM AR-GE Tarafından MEB Stratejik Plan Taslağı doğrultusunda tüm okul ve kurumların kendi planlarında bakanlık taslak planı doğrultusun da güncelleme çalışmasıyla ilgili bilgilendirme toplantısı TÜM İL İLÇE OKUL VE KURUM MÜDÜR/MD.YRD(İLÇE SP.SOR.PER) 200 Stratejik Planlama ve AR-GE çalışmalarını değerlendirme toplantısı. Stratejik Planlama Ekip Üyeleri ve Okul Aile Birliği Başkanları 350 Okul Taslak Planlarının Karşılaştırılması ve bilgilendirme toplantısı Tüm Okullara Gönderildi 150 İlçe MEM Stratejik Planlarını değerlendirme toplantısı İlçe MEM Stratejik planlama ekibi sorumlu İdareci 10

12 AB PROJELERİ

13 Erasmus+KA2 Strategic Partnership
RO01-KA

14 Erasmus+ KA2 Yenilik ve İyi Uygulama Değişimi İçin İşbirliği, Stratejik Ortaklıklar kapsamında Osmaniye İl Milli Eğitim Müdürlüğümüz ,Romanya Inspectoratul Judetean Maramureş kurumu ile “Cross- curricular educational approach endeavor in a border-less Europe” başlıklı proje yürütmektedir. Ve Proje kapsamında Mart 2015 tarihleri arasında ortağımız Inspectoratul Judetean Maramures kurumu ilimizde ilk ulusötesi proje toplantısını gerçekleştirmiştir.

15 İl Milli Eğitim Müdürlüğümüz ve Romanya Baia Mare Inspectoratul Şcolar Judetean Maramureş Eğitim ve Teftiş Kurumu koordinatörlüğünde Erasmus+ Ana Eylem 2 – Yenilik ve İyi Uygulama Değişimi için İşbirliği (KA2) Stratejik Ortaklıklar Okul Ortaklığı programı altında yer alan RO01-KA referans nolu “Cross-curricular educational approach endeavor in a border-less Europe" başlıklı proje yürütülmektedir.Ve proje kapsamında Disiplinlerarası etkileşim ve Çoklu Zeka Kuramı’ konulu Cahit Zarifoğlu İmam Hatip Ortaokulu Rehber öğretmeni Muhammet Gökçe tarafından Valilik Ahmet Cevdet Paşa toplantı salonunda ilkokul ortaokul ve liseleredn farklı branşlardaki öğretmenlere bilgİlendirme toplantısı düzenlenmiştir.Aynı konuda bilgilendirme tarihinde Atatürk Ortaokulu toplantı salonunda Atatürk Ortaokulu öğrencilerine ve Ruhi Yüksel Özden İlkokulu öğrencilerine de yapılmıştır.

16 Doğu Akdeniz Kalkınma Ajansı (DOĞAKA) 2014 yılı teknik destek programı Kasım-Aralık dönemine ilişkin değerlendirme sonucunda, İl Milli Eğitim Müdürlüğümüz tarafından sunulan “WISC-R ZEK TESTİ” projesi, Doğu Akdeniz Kalkınma Ajansı (DOĞAKA) tarafından kabul edildi. Kabul edilen “WISC-R ZEK TESTİ” projesi sözleşmesi İl Milli Eğitim Müdürümüz Ramazan ÇELİK ve Osmaniye Yatırım Destek Ofisi Koordinatörü Utku AKDERE tarafından imzalandı. Proje kapsamında Rehberlik ve Araştırma (RAM) Merkezinde görevli Rehber Öğretmenlere “WISC-R ZEK TESTİ”nin uygulamasına yönelik eğitim verilecektir.

17 İlimiz genelinde başarıyı engelleyen nedenleri belirleyecek ortak ölçekler geliştirmek, görüş alışverişinde bulunmak ve ortak tedbirlerin alınması yönünde katkı sağlamak için Şube Müdürümüz Hayrettin TEKDÖŞ başkanlığında toplantı yapıldı. Toplantıya İl Milli Eğitim Şube Müdürümüz Hayrettin TEKDÖŞ, Müdürlüğümüz Ar-ge birimi görevlileri ve il ve İlçelerimizde farklı okul türlerinde çalışan rehber öğretmenler katıldı.

18 Osmaniye Merkez ve İlçelerimizde Okul Müdürlerine Yöneticilik Formasyonu Kazandırma Kursları tarihleri arasında düzenlendi. Kurs dahilinde İl Milli Eğitim Müdürlüğümüz AR-GE bürosu Araştırma Stratejik planlama ekibince müdürlerimize Stratejik planda gelinen nokta ve bünyesinde döner sermaye bulunduran okulların planlama çalışmaları ,Proje ekibince de AB projeleri,Doğaka,Sodes,eTwinning ve yerel projeler hazırlama ve yürütme konularında Kadirli ve Merkez ilçede bilgilendirmeler yapıldı. Ayrıca Bakanlığımız Talim Terbiye Kurulu Başkanı ,Hemşerimiz Sayın Emin KARİP bu toplantıya katılmıştır.

19 2009 yılından itibaren Yenilik ve Eğitim Teknolojileri Genel Müdürlüğü bünyesinde kurulmuş olan Ulusal Destek Servisi tarafından yürütülmekte olan eTwinning faaliyeti, Avrupa’da okulların internet ortamında proje ortaklıkları kurması, öğretmen eğitiminin yaygınlaştırılması, öğretmenler arası yenilikçi öğretim yöntem ve tekniklerinin paylaşılması, öğrenci ve öğretmenlerin bilişim teknolojilerini ve yabancı dili kullanma becerilerinin arttırılması amaçlarını sağlamaktadır. eTwinning Faaliyeti, eğitim ve öğretimde fırsat eşitliğini ve BT araçlarının öğrenme ve öğretme sürecinde daha fazla duyu organına hitap edecek şekilde derslerde etkin kullanılmasını sağlamak amacıyla uygulamaya konan FATİH projesinin nihai hedeflerine ulaşmasına doğrudan katkı sağladığı için, büyük önem arz etmektedir. Bu sebeple Osmaniye İl Milli Eğitim Müdürlüğü ARGE biriminde çalışan ve eTwinning İl koordinatörü olan Medine GÜNEY tarafından il merkezindeki öğretmenlerimizin yanısıra Kadirli ve Düziçi İlçelerinde de bilgilendirme toplantıları düzenlenmiştir.

20 EĞİTİMDE BİLİŞİM ARAÇLARININ (Web2.0) KULLANIMI KURSU
Müdürlüğümüz AR-GE birimi tarafından ilimiz öğretmenlerinin eTwinning projelerindeki etkinliklerini ve ICT kullanım becerilerini arttırmak için öğretmenlerimizin talebi üzerine eTwinning İl Koordinatörümüzün girişimleriyle Ocak 2015 tarihleri arasında Hasan Aybaba Anadolu Lisesinde ‘Eğitimde Bilişim Teknolojilerinin (Web 2.0 Araçları) Kullanımı’ konulu kurs düzenlendi ve kursu başarıyla tamamlayanlara belgeleri verildi.

21 Haziran.2015 tarihlerinde Mithatpaşa İlkokulu,Özel Bilim Koleji, Özel Doğa Koleji,Mahmut Ali Kirmit Ortaokulu,Atatürk Ortaokulu ve Düziçi ÇEAŞ Anadolu Lisesi eTwinning okul ziyaretleri kapsamında ziyaret edildi ve eTwinning portalına kayıt,masaüstü kullanımı,proje yazma ve projeyi uygulama konularında bilgilendirmeler yapıldı.

22 Salı günü Valilik Ahmet Cevdet Paşa toplantı salonunda Merkez ilçede bulunan tüm okul ve kurumlardan gelen öğretmenlere eTwinning bilgilendirmesi yapıldı.eTwinning kuruluşunun 10.Yıl dönümü dolayısıyla yapılan etkinliklerin sunumu yapıldı. 80.Yıl Cumhuriyet Anadolu Lisesi İngilizce öğretmeni Uğur Ömür Türkiye Ulusal Destek Servisi tarafından Ulusal Kalite Etiketi ile ödüllendirilen ‘Monthly School Newspaper’projesini katılımcılarla paylaşmıştır

23 YEREL PROJELER

24 Türkiye Cumhuriyeti Kalkınma Bakanlığı Sosyal Destek Programından faydalanmak için 24 okulumuz projelerini müdürlüğümüze sunmuşlardır.

25 illi Eğitim Bakanlığı Dış İlişkiler Genel Müdürlüğü tarafından yürütülmekte olan “Öğrenciler AB’yi Öğreniyor Projesi” kapsamında ilimizde öğrencilerimiz ‘resim’ ve ‘kısa öykü’ yarışmalarına katılmışlardır.Resim yarışmasında Mahmut Ali Kirmit Ortaokulu 7.sınıf öğrencimiz il birincisi olurken Hasan Aybaba Anadolu Lisesi Öğrencileri ise ‘Kısa Öykü’ yarışmasında ilk üç dereceyi paylaşmışlardır.Her iki yarışma dalında birinci olan öğrenci ve danışman öğretmenlerine hediyeleri Ankara’da düzenlenen toplantı ile verilirken ikinci ve üçüncü olan öğrencilerimizin ödülleri ise Müdürlüğümüzde düzenlenen tören ile verilmiştir.

26 TÜBİTAK Bu BenİM Eserİm Proje YarIşmasI BaşvurularI
ORTAÖĞRETİM ÖĞRENCİLERİ ARAŞTIRMA PROJELERİ YARIŞMASI 4006 TÜBİTAK Bİlİm FuarlarI Destekleme ProğramI 4005 BİLİM VE TOPLUM YENİLİKÇİ EĞİTİM UYGULAMALARI ÇAĞRISI 4004 DOĞA EĞİTİMİ VE BİLİM OKULLARI ÇAĞRISI duyurularI MÜDÜRLÜĞÜMÜZ WEB SİTESİNDE 10/12/2014 TARİHİNDE YAYINLANMIŞTIR.

27 4006 Tübitak Bilim Fuarları Destekleme Programı kapsamında Merkez ve ilçelerimizde 20 Ortaokul ve Lisemizde Tübitak Bilim Fuarları düzenlenmiş,öğrenci ve velilerimizin etkin katılımları olmuştur.


"İL MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ" indir ppt

Benzer bir sunumlar


Google Reklamları