Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

2012 YILI,FONKSİYONAL ORMAN AMENAJMAN PLANLARI YAPIMI İHALE PROĞRAMI EĞİTİMİ VE ÇALIŞTAYI Tamer ERTÜRK Rehberlik ve Denetim Başmühendisi.

Benzer bir sunumlar


... konulu sunumlar: "2012 YILI,FONKSİYONAL ORMAN AMENAJMAN PLANLARI YAPIMI İHALE PROĞRAMI EĞİTİMİ VE ÇALIŞTAYI Tamer ERTÜRK Rehberlik ve Denetim Başmühendisi."— Sunum transkripti:

1 2012 YILI,FONKSİYONAL ORMAN AMENAJMAN PLANLARI YAPIMI İHALE PROĞRAMI EĞİTİMİ VE ÇALIŞTAYI Tamer ERTÜRK Rehberlik ve Denetim Başmühendisi

2 2012 YILI,FONKSİYONAL ORMAN AMENAJMAN PLANLARI YAPIMI İHALE PROĞRAMI EĞİTİMİ VE ÇALIŞTAYINA HOŞ GELDİNİZ.

3 2012 yılında Denizli Orman Bölge Müdürlüğü ve Muğla Orman Bölge Müdürlüğündeki Fonksiyonal orman amenajman planları ihaleli olarak yapılacaktır. Denizli Orman Bölge Müdürlüğünde 4 İşletme Müdürlüğü, 16 İşletme Şefliğinin ve Muğla Orman Bölge Müdürlüğünde 10 İşletme Müdürlüğü 59 İşletme Şefliğinin fonksiyonal orman amenajman planları ihaleli olarak yapılacaktır.

4 Bu ihaleler,ya açık ihale usulü ile hizmet alımı ihalesi yapılarak veya belli istekliler ihale usulüyle danışmanlık hizmet alımı ihalesi yapılarak tamamlanacaktır.

5 Danışmanlık hizmet alımı ihaleleri Kanunun ikinci kısmının beşinci bölümünde yer alan maddelere göre belli istekliler arasında ihale usulüyle yapılır. Ancak yaklaşık maliyeti Kanunun 13 üncü maddesinin ikinci fıkrasının (b) bendinin (2) numaralı alt bendinde hizmet alımları için öngörülen üst limit tutarının altında kalan danışmanlık hizmetleri, hizmet alımı ihalesiyle gerçekleştirilebilir. Dan.hiz.alım.ihale.yön.4/(4) (Değişik: 03/07/200 9-27277 R.G. / 1 md.)

6 Orman Amenajman planı hizmeti,mühendislik işi olduğundan ihale mevzuatına göre danışmanlık hizmeti olarak tanımlanmaktadır.Ancak ilgili mevzuata göre 2012 yılı için 172927 TL.yaklaşık maliyetin altında olan danışmanlık hizmetleri, hizmet alımı şeklinde açık ihale metoduyla yapılabilir denilmektedir.

7 Bu nedenle idareler İşletme Şefliklerinin verimli sahalarını fonksiyonal olarak güncelledikten sonra,yaklaşık maliyetlerine göre fonksiyonal orman amenajman planlarını,danışmanlık hizmet alımıyla veya hizmet alımıyla gerçekleştirebilirler. Bu meyanda,danışmanlık hizmet alımı konusunda 2 yıllık tecrübesi bulunan Muğla Orman Bölge Müdürlüğünün bazı İşletme Müdürlüklerinde planlar yine Danışmanlık hizmet alımıyla yapılacaktır.

8 Bölge Müdürlüklerimiz içinde danışmanlık hizmet alımını yapan ilk Bölge Müdürlüğü olması açısından.Muğla Orman Bölge Müdürlüğüne teşekkür ederiz.

9 TEŞEKKÜRLER………………..

10

11

12

13


"2012 YILI,FONKSİYONAL ORMAN AMENAJMAN PLANLARI YAPIMI İHALE PROĞRAMI EĞİTİMİ VE ÇALIŞTAYI Tamer ERTÜRK Rehberlik ve Denetim Başmühendisi." indir ppt

Benzer bir sunumlar


Google Reklamları