Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

5. kısım.  Gazların tanecikleri serbest hareket eder.  Gazların belirli bir hacmi yoktur.  Gazlar sıkıştırılabilir.  Gazlar, ağırlıktan bağımsız olarak.

Benzer bir sunumlar


... konulu sunumlar: "5. kısım.  Gazların tanecikleri serbest hareket eder.  Gazların belirli bir hacmi yoktur.  Gazlar sıkıştırılabilir.  Gazlar, ağırlıktan bağımsız olarak."— Sunum transkripti:

1 5. kısım

2  Gazların tanecikleri serbest hareket eder.  Gazların belirli bir hacmi yoktur.  Gazlar sıkıştırılabilir.  Gazlar, ağırlıktan bağımsız olarak basınç oluşturur.  Gazlar saydamdır. (ışığı geçirir)

3

4  Serbest elektronların iyonların, fotonların (ışık taneciklerinin) ve nötr gaz moleküllerinden oluşan bulutlar PLAZMA olarak adlandırılır.  Kutup ışınımları  Video eklenecek

5

6  Kütlesinin çoğunu yüklü parçacıklar oluştursa da nötr(yüksüz) gibi davranır.  Yüklü parçacıklardan meydana geldiği için elektrik ve manyetik alanlardan etkilenir.  İyi ısı ve elektrik iletkenidir.  Bulundukları kabı doldurmadan bulut şeklinde kümelenebilir.

7  Plazma ortamında gerçekleşen kimyasal tepkimeler, gazlara kıyasla daha hızlıdır.  Plazmanın herhangi bir yerinde bir değişiklik oluşturulursa, bu değişiklik plazma içine her yöne ışık hızıyla yayılır.  Oysa bir gaz kütlesinin içinde oluşturulan değişiklik her yöne ancak ses hızıyla yayılır. Bir başka deyişle enerji plazma tanecikleri arasında ışık hızıyla taşınırken gazlarda bu taşınma ses hızıyla gerçekleşir.

8  YILDIZSILAR VE BULUTSULAR (NEBULA)  YILDIRIMLAR  ALEVLER  NON TÜPLERİNİN İÇİ


"5. kısım.  Gazların tanecikleri serbest hareket eder.  Gazların belirli bir hacmi yoktur.  Gazlar sıkıştırılabilir.  Gazlar, ağırlıktan bağımsız olarak." indir ppt

Benzer bir sunumlar


Google Reklamları